23 Οκτωβρίου, 2015

ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ

 

Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και το ΔΝΤ αυξάνουν την πίεση και τις απαιτήσεις τους προς την Αθήνα, παρά το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση πέρασε κάποιες μεταρρυθμίσεις από τη Βουλή.

ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

 

Έτοιμος να λειτουργήσει κανονικά θα είναι σε τέσσερις μήνες ο Καθεδρικός Ναός των Αθηνών. Έπειτα από πέντε χρόνια εργασιών αποκατάστασης και συντήρησης.

Ο ΟΛΑΝΤ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

  

Την πλήρη στήριξή του στην Ελλάδα τόσο στους τομείς της οικονομίας όσο και της επιχειρηματικότητας εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στην ομιλία του στην Βουλή, στην οποία, επίσης, δεσμεύτηκε ότι η χώρα του θα βοηθήσει στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων για την εφαρμογή της συμφωνίας της 13ης Ιουλίου.

ΘΥΜΑΤΑΙ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ (ΚΑΙ ΘΥΜΙΖΕΙ) ΤΟ GREXIT

 

Ο Σαμαράς; «Υπερβολικά διστακτικός τους έξι τελευταίους μήνες πριν τις εκλογές.»Ο Τσίπρας; «Δεν είναι διεφθαρμένος όπως οι προηγούμενοι», «δεν είναι επαναστάτης», αλλά «δεν ξέρει από διακυβέρνηση». Ο Βαρουφάκης; «Έπαιζε έναν ρόλο, δεν διαπραγματευόταν, ροκάνιζε τον χρόνο».

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥΤΙΝ ΣΕ AΣΑΝΤ

 

Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Συρία έχουν θέσει τις κυριότερες «τρομοκρατικές οργανώσεις» οι οποίες δρουν στη χώρα αυτή «εκτός μάχης», δήλωσε χθες ο Ρώσος υποστράτηγος Αντρέι Καρταπόλοφ, ο οποίος έχει τεθεί επικεφαλής των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στο συριακό έδαφος.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΙΠΕ Ο ΟΛΑΝΤ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ

 

Στις 10 ακριβώς ο Γάλλος πρόεδρος ανέβαινε τα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου όπου τον περίμενε ο Έλληνας πρωθυπουργός. Στη συνομιλία τους, αρχικά αναφέρθηκαν στο πρωθυπουργικό γραφείο και στην ιστορία του.

Ο ΟΥΓΓΡΟΣ ΥΠΕΞ ΖΗΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΟΣΧΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

 

Πραγματική συνεργασία με τη Μόσχα στο θέμα της μεταναστευτικής κρίσης που βιώνει η Ευρώπη με τα τεράστια κύματα προσφύγων πολέμου από τη Συρία, ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πέτερ Σιγιάρτο. 

ΤΙΜΗΤΙΚΗ Η ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ

 

Ενίοτε, παρουσιάζεται μία περιθωριοποίηση και απαξίωση της ορθόδοξης χριστιανικής ιδιότητας. Τούτο συνδυάζεται με περιφρόνηση προς την εκκλησία ή, άλλοτε, με μία συστηματική προσπάθεια ακύρωσης της χριστιανικής διδασκαλίας νομοθετικώς.

ΣΑΛΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΜΕ

 

Πεδία συγκλίσεων μεταξύ της κυβερνητικής πλειοψηφίας και της Ένωσης Κεντρώων για τις προωθούμενες διατάξεις του νομοσχεδίου, που επιχειρεί να αναδιατάξει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, κατέγραψε η διαδικασία επί της ένστασης για τη συνταγματικότητα που κατέθεσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: «Άγαρμπη και εντελώς λανθασμένη» χαρακτήρισε την αποπομπή της Κατερίνας Σαββαΐδου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης. Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Εσόδων, είπε. Άφησε, ωστόσο, αιχμές και για την Κατερίνα Σαββαΐδου, δηλώνοντας ότι «την ανεξαρτησία μιας αρχής πρέπει να την υπερασπίζεσαι».

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΟΜΑΔΙΚΟΙ ΤΑΦΟΙ ΜΕ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

 

Οι ιρακινές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι ανακαλύφθηκαν 19 ομαδικοί τάφοι που περιείχαν τις σορούς 365 τζιχαντιστών. Να σημειωθεί πως οι ομαδικοί τάφοι εντοπίστηκαν στην πόλη Μπάιτζι, βόρεια της Βαγδάτης. Την ανακάλυψη ανέφερε αξιωματικός του στρατού, χωρίς να είναι σε θέση να δώσει έναν ακριβή αριθμό.

ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

Η αντιμετώπιση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών θα γίνει με συντονισμό Τουρκίας-Ελλάδας στο Αιγαίο και όχι κοινής περιπολίας, είναι τα νέα που μας έρχονται από το Βερολίνο. «Σε αυτή την ανεπίσημη συνάντηση κάποιων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, την Κυριακή, θα πρέπει να γίνουν και σκέψεις για το πώς μπορούν να εφαρμοστούν οι αποφάσεις όλου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΡΩΣΙΑΣ-ΗΠΑ ΣΕ ΝΕΟ ΜΕΤΩΠΟ...

 

Συγκεκριμένα στις Κουρίλες νήσους ετοιμάζει την βάση της η Ρωσία, μια ομάδα νησιών στον Ειρηνικό, τα οποία κατέλαβε από την Ιαπωνία στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

BITCOIN ΚΑΙ Ε.Ε.

 

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ευρώπης σε πρόσφατη απόφασή του ανέφερε πως το Bitcoin θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως νόμισμα. Η απόφαση, που αφορούσε φορολογική υπόθεση, είναι ένα παραπάνω βήμα για τη νομιμοποίηση του ηλεκτρονικού εικονικού νομίσματος, η χρήση του οποίου έχει προκαλέσει μεγάλες συζητήσεις παγκοσμίως.