23 Οκτωβρίου, 2015

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΙΠΕ Ο ΟΛΑΝΤ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ

 

Στις 10 ακριβώς ο Γάλλος πρόεδρος ανέβαινε τα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου όπου τον περίμενε ο Έλληνας πρωθυπουργός. Στη συνομιλία τους, αρχικά αναφέρθηκαν στο πρωθυπουργικό γραφείο και στην ιστορία του.

Ο κ. Τσίπρας στις πρώτες δηλώσεις του έκανε μεταξύ άλλων λόγο για επίσκεψη που πραγματοποιείται σε πολύ κρίσιμη στιγμή. «Όλες οι δυνάμεις που θέλουν την ενωμένη Ευρώπη, την Ευρώπη των αξιών που θα επιστρέψει στην κοινωνική συνοχή και στη Δημοκρατία πρέπει να δώσουν κοινό αγώνα», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι: 

«Με αυτή την έννοια το μήνυμα αυτής της επίσκεψης σηματοδοτεί την ανάγκη να προστατευτεί η δημοκρατία και η κοινωνική συνοχή στην Ευρώπη». Οι επόμενες γενιές δικαιούνται να ζήσουν σε μία Ευρώπη καλύτερη, πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ολάντ για προσφυγικό: Η Γαλλία δεν θα εγκαταλείψει την Ελλάδα.Ο Φρανσουά Ολάντ εξήρε ακόμη μια φορά την προσπάθεια των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της κρίσης ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στο μεταναστευτικό. «Η Γαλλία δεν θα εγκαταλείψει την Ελλάδα μπροστά σε αυτή δοκιμασία», ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος τονίζοντας ότι πρέπει να δείξουμε ανθρωπιά και αλληλεγγύη προς την Ελλάδα που υποδέχεται όλους αυτούς τους ανθρώπους. Είναι θέμα ανθρωπιάς και ασφάλειας.

Παράλληλα, ο κ. Ολάντ μιλώντας για το θέμα της ανάπτυξης είπε ότι είναι πολύ σημαντικό να επενδύσουμε στην ανάπτυξη, ενώ αναφερόμενος στην ενωμένη Ευρώπη είπε χαρακτηριστικά: «Πέρα από τη δημοσιονομική πειθαρχία Ευρώπη δεν είναι μόνο αγορά και κοινό νόμισμα».

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: