23 Οκτωβρίου, 2015

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΟΜΑΔΙΚΟΙ ΤΑΦΟΙ ΜΕ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

 

Οι ιρακινές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι ανακαλύφθηκαν 19 ομαδικοί τάφοι που περιείχαν τις σορούς 365 τζιχαντιστών. Να σημειωθεί πως οι ομαδικοί τάφοι εντοπίστηκαν στην πόλη Μπάιτζι, βόρεια της Βαγδάτης. Την ανακάλυψη ανέφερε αξιωματικός του στρατού, χωρίς να είναι σε θέση να δώσει έναν ακριβή αριθμό.

«Οι Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης ανακάλυψαν στη συνοικία Άσρι συνολικά 19 ομαδικούς τάφους που περιείχαν 365 πτώματα τρομοκρατών του Ντάες», ανέφερε ανακοίνωση των ιρακινών υπηρεσιών ασφαλείας, που χρησιμοποίησαν ένα ακρωνύμιο του ΙΚ στα αραβικά.

Οι Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης, παραστρατιωτικές οργανώσεις στις οποίες κυριαρχούν σιίτες, που υποστηρίζονται από το Ιράν, βρίσκονται δίπλα στους Ιρακινούς ένοπλους στην επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μπάιτζι και των περιχώρων. Η στρατηγικής σημασίας περιοχή της πόλης Μπάιτζι και του κοντινού διυλιστηρίου της είναι θέατρο σφοδρών μαχών τους τελευταίους 16 μήνες.

Οι τομείς-κλειδιά της περιοχής έχουν αλλάξει χέρια πολλές φορές αφότου το ΙΚ εξαπέλυσε την κεραυνοβόλα επίθεσή του και κατέλαβε μεγάλα τμήμα του Ιράκ τον Ιούνιο του 2014, αλλά η μεγάλης κλίμακας εκκαθαριστική επιχείρηση που άρχισαν οι ιρακινές δυνάμεις πριν από 10 ημέρες φαίνεται πως ήταν επιτυχής.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: