23 Οκτωβρίου, 2015

ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

Η αντιμετώπιση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών θα γίνει με συντονισμό Τουρκίας-Ελλάδας στο Αιγαίο και όχι κοινής περιπολίας, είναι τα νέα που μας έρχονται από το Βερολίνο. «Σε αυτή την ανεπίσημη συνάντηση κάποιων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, την Κυριακή, θα πρέπει να γίνουν και σκέψεις για το πώς μπορούν να εφαρμοστούν οι αποφάσεις όλου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Μέρος αυτών των αποφάσεων είναι ότι χρειαζόμαστε έναν καλύτερο, αποτελεσματικότερο έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.  Σε αυτό, τα σύνορα μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας - δύο μελών του ΝΑΤΟ - στο Αιγαίο παίζουν μεγάλο ρόλο. Συντονισμός, πιστεύω, εκεί είναι αυτό το οποίο θα έπρεπε να επιδιώξουμε.

Ασφαλώς μας είναι γνωστές οι ευαισθησίες στην Ελλάδα, αλλά θα πρέπει να επιδιωχθεί συντονισμός κατά μήκος των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ με έναν εταίρο στο ΝΑΤΟ, όπως την Τουρκία. Αυτό δεν σημαίνει κοινές περιπολίες, αυτό είναι κάτι άλλο», κατέστησε σαφές ο κ. Ζάιμπερτ . Όταν ρωτήθηκε, τι εννοούν όταν μιλάνε για συντονισμό, απάντησε ότι δεν είναι σε θέση να μιλήσει για αυτό και τόνισε: «ο στόχος, πιστεύω, είναι προς το συμφέρον όλων».
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: