23 Οκτωβρίου, 2015

ΣΑΛΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΜΕ

 

Πεδία συγκλίσεων μεταξύ της κυβερνητικής πλειοψηφίας και της Ένωσης Κεντρώων για τις προωθούμενες διατάξεις του νομοσχεδίου, που επιχειρεί να αναδιατάξει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, κατέγραψε η διαδικασία επί της ένστασης για τη συνταγματικότητα που κατέθεσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Είναι, δε, ενδεικτικό ότι ο εισηγητής του κόμματος, Γιώργος Καρράς, επισήμανε ότι «πρέπει να μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και αποτελεί μια αρχή η ψήφιση του νομοσχεδίου, ακόμα και αν έχει ατέλειες». Πάντως, η ένσταση συνταγματικότητας καταψηφίστηκε από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Ποταμιού, ΚΚΕ και Ένωσης Κεντρώων.

Εκ μέρους της κυβέρνησης, ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι προβάλλονται συνταγματικά επιχειρήματα, προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα επιχειρημάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και η πρόθεσή της «να υπερασπιστεί τη σημερινή ανομία και ασυδοσία».

Υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο προβλέπει διαφανείς διαδικασίες για τις μετοχές των τηλεοπτικών εταιρειών, ενώ πρόσθεσε: «Η άποψη για ελεύθερο αριθμό αδειών, που θα τον καθορίσει η αγορά, είναι ακραία νεοφιλελεύθερη άποψη. Οι συχνότητες είναι δημόσιο αγαθό. Γιατί να το αφήσουμε στη διαφθορά; Γιατί να μην πληρώσουν;

Αν χαρίζαμε τις άδειες, θα δίναμε κομμάτι του εθνικού πλούτου». Σημείωσε, τέλος, ότι, «όταν δεν είναι ρυθμισμένο το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, δεν εκφράζεται η λαϊκή βούληση. Είδαμε τι έγινε στο δημοψήφισμα».



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: