08 Δεκεμβρίου, 2015

ΑΠΩΝ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΣΥΝΟΔΟΥ

 

Απών θα είναι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος από τη Σύνοδο που διοργανώνει το Οικουμενικό Πατριαρχείο τον Ιανουάριο του 2016, όπου αφορά την προετοιμασία της Πανορθόδοξου Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.

ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ο ΑΜΠΤΑΛ ΦΑΤΑΧ ΑΛ ΣΙΣΙ

 

«Δεν διεκδικούμε από κανέναν τίποτε, αλλά δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε σε θέματα που αφορούν τα εθνικά μας ζητήματα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντηση που είχε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον πρόεδρο της Αιγυπτιακής Δημοκρατίας Αμπτάλ Φατάχ αλ Σίσι.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΕΡΑΝΟΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΗΣ Ι.Α.Α.

 
  
  Διαβάστε το Μήνυμα του Μακαριωτάτου ΕΔΩ........



ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ Η ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

 

Η αεροπορική επιδρομή σε στρατόπεδο των ένοπλων δυνάμεων της Συρίας που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις στρατιώτες έγινε πιθανόν από ρωσικά βομβαρδιστικά παρότι η Δαμασκός κατηγόρησε για αυτή, αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, δήλωσε χθες Δευτέρα Αμερικανός κυβερνητικός αξιωματούχος.

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ ΛΕΡΟΥ

 
  
Μετά την ανακοίνωση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα ότι ο στρατός θα αναλάβει την δημιουργία των δύο «Hot Spots» για την υποδοχή μεταναστών και προσφύγων σε Κω και Λέρο, οι διαδικασίες εξελίσσονται με ταχείς ρυθμούς με σκοπό να ξεπεραστούν οι καθυστερήσεις που ενόχλησαν τους Ευρωπαίους οι οποίοι απείλησαν πως η αδυναμία ελέγχου και ταυτοποίησης των προσφύγων που εισέρχονται εντός των συνόρων της ΕΕ μπορεί να προκαλέσει την προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από τη Σένγκεν.

ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ Η ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ

 

Οι προχθεσινές εκλογές στη Βενεζουέλα και η αλλαγή σελίδας που ενέκριναν οι ψηφοφόροι της χώρας, θέτοντας τέλος στην κοινοβουλευτική ηγεμονία του φαινομένου που έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε «Τσαβισμό», προκαλεί αμφίσημες αντιδράσεις τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΛΕΠΕΝ Η ΓΑΛΛΙΑ ΨΑΧΝΕΤΑΙ

 

Αγωνία τώρα για τα αποτελέσματα του δευτέρου γύρου - Στους ηττημένους και ο Σαρκοζί που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει το "τσουνάμι" της ακροδεξιάς- Ο ρόλος της Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν που θεωρείται το «νέο αίμα» του "Εθνικού Μετώπου"

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ κ. ΜICHAEL ROTH ΕΠΕΣΚΕΦΘΗ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

 

Ο Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Μichael Roth επισκέφθηκε σήμερα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.

ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

 

Μετά από 22 ημέρες αποχής από την φαρμακευτική τους αγωγή, οι ασθενείς κρατούμενοι στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, ανακοινώνοντας την έναρξη απεργίας πείνας. Οι κρατούμενοι οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ;

 

Ετοιμάζουν την Πολυεθνική Ταξιαρχία Νοτιοανατολικής Ευρώπης για εμπλοκή σε κάποια επιχείρηση; Η με έδρα την Ελλάδα και με Τούρκο αυτή τη περίοδο SEEBRIG, θα μπορούσε θεωρητικά να είναι μια στρατιωτική δύναμη που θα ενίσχυε χερσαίες επιχειρήσεις των Γάλλων στο έδαφος της Συρίας. Γιατί όλα αυτά τα …καχύποπτα;

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: «Δεν θέλουμε μια αιματοχυσία, δεν θέλουμε μια Ουγγαρία στην Ειδομένη» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επέμβασης των αστυνομικών δυνάμεων για την απομάκρυνση των προσφύγων από την περιοχή. 

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΗ ΝΕΑ ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ

 

Τα εγκαίνια νέας Μονάδας Γυναικολογίας – Μαιευτικής και Περιγεννητικής Ιατρικής του Ευγενίδειου Θεραπευτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών εγκαινίασε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΗ "DIE WELT"

 

Με ανακοίνωσή της, η πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα υπογραμμίζει τη στενή συνεργασία της Γερμανικής Κυβέρνησης και της ίδιας της πρεσβείας με τις ελληνικές αρχές.

ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΟΒΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ!

 

Πανάκριβη αποδεικνύεται η τζιχάντ και φαίνεται πως το Ισλαμικό Κράτος δεν κατάρτισε σωστά τον... προϋπολογισμό του και τώρα δεν του βγαίνουν τα νούμερα. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε ο οργανισμός IHS, το ΙΚ έχει μηνιαία έσοδα 75 εκατομμυρίων ευρώ αλλά παρ' όλα αυτά δεν του φτάνουν!

ΠΥΚΝΩΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ

 

Με ανησυχία και τροχιοδεικτικές βολές προς την Αθήνα, παρακολουθεί η Ε.Ε. την υλοποίηση του ελληνικού προγράμματος για το Μνημόνιο 3.Το Eurogroup συνεδριάζει αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες προκειμένου να συζητήσει την πορεία του προγράμματος και κυρίως να συμφωνηθούν τα 13 προαπαιτούμενα για να εκταμιευθεί το 1 δισ.ευρώ το οποίο η ελληνική κυβέρνηση θέλει να έρθει πριν το τέλος του έτους.

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΙΔΟΜΕΝΗΣ

 

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, αν δεν βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τους εγκλωβισμένους μετανάστες, είναι οι κάτοικοι του ακριτικού χωριού Ειδομένη, διαμηνύοντας πως η υπομονή τους έχει εξαντληθεί.