08 Δεκεμβρίου, 2015

ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ Η ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

 

Η αεροπορική επιδρομή σε στρατόπεδο των ένοπλων δυνάμεων της Συρίας που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις στρατιώτες έγινε πιθανόν από ρωσικά βομβαρδιστικά παρότι η Δαμασκός κατηγόρησε για αυτή, αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, δήλωσε χθες Δευτέρα Αμερικανός κυβερνητικός αξιωματούχος.

«Οι υπόθεση είναι πως ήταν οι Ρώσοι» αυτοί που εξαπέλυσαν τους βομβαρδισμούς που είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν Σύροι στρατιώτες, είπε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί. «Γνωρίζουμε ότι οι Ρώσοι έδρασαν στην περιοχή της Ντέιρ Εζόρ την Κυριακή», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ένας δεύτερος Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι οι Ρώσοι διεξήγαγαν επιχειρήσεις την Κυριακή κοντά στη Ντέιρ Εζόρ και κοντά στη Ράκα, με στρατηγικά βομβαρδιστικά που είχαν απογειωθεί από το ρωσικό έδαφος. Τα πλήγματα έγιναν «από δώδεκα βομβαρδιστικά Backfire» (Τουπόλεφ Tu-22M3) μεγάλης ακτίνας δράσης που είχαν απογειωθεί από την αεροπορική βάση Μαζντόκ της Βόρειας Οσετίας, σύμφωνα με τη δεύτερη πηγή.

Να σημειωθεί πάντως ότι χθες ο Στιβ Ουόρεν, εκπρόσωπος του ιμπεριαλιστικού συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, είχε παραδεχτεί ότι αεροσκάφη του συνασπισμού έπληξαν την Κυριακή περιοχές στη Ντέιρ Εζόρ, αλλά σε απόσταση «55 χιλιομέτρων από την περιοχή στην οποία οι Σύροι έκαναν λόγο περί επίθεσης». Ο ίδιος υποστήριξε πως τα πλήγματα είχαν στόχο πετρελαιοπηγές, στις οποίες «δεν υπήρχαν άνθρωποι».
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: