08 Δεκεμβρίου, 2015

ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ο ΑΜΠΤΑΛ ΦΑΤΑΧ ΑΛ ΣΙΣΙ

 

«Δεν διεκδικούμε από κανέναν τίποτε, αλλά δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε σε θέματα που αφορούν τα εθνικά μας ζητήματα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντηση που είχε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον πρόεδρο της Αιγυπτιακής Δημοκρατίας Αμπτάλ Φατάχ αλ Σίσι.

Κατά την συνάντησή τους, ο κ. Παυλόπουλος έκανε λόγο για την υποδειγματική συνεργασία των τριών χωρών και πρόσθεσε ότι αφορά πολλά θέματα και ιδίως την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι η τριμερής συνεργασία αποτελεί πρότυπο γιατί σέβεται απολύτως το διεθνές δίκαιο στο σύνολο του, και το γραπτό και το εθιμικό, και τόνισε ότι η Τουρκία μπορεί να διδαχθεί πολλά σε ότι αφορά της συνεργασία της με την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ακόμη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε επίσης στον σταθεροποιητικό ρόλο της Αιγύπτου στην ευρύτερη περιοχή, είπε ότι πρέπει να τερματιστεί ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή και στην Συρία, να αντιμετωπιστεί με όρους ανθρωπισμού το προσφυγικό και να αντιμετωπιστούν οι δολοφόνοι τρομοκράτες του ISIS.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: