08 Δεκεμβρίου, 2015

ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

 

Μετά από 22 ημέρες αποχής από την φαρμακευτική τους αγωγή, οι ασθενείς κρατούμενοι στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, ανακοινώνοντας την έναρξη απεργίας πείνας. Οι κρατούμενοι οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι πριν από περίπου έναν χρόνο, μέσω εκπομπών ζητήθηκε η παρέμβαση των συναρμόδιων φορέων για τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.


Μέσω του λογαριασμού τους «Το Κολαστήριο» οι κρατούμενοι του νοσοκομείου των φυλακών ρωτούν τον Αλέξη Τσίπρα:

«Θα αντιμετωπιστούμε ως άνθρωποι; Ως ασθενείς;»

«Θα καταφέρουμε να δούμε τις οικογένειές μας αν επιβιώσουμε;»,

«Θα λογοδοτήσουν αυτοί που ευθύνονται για τους νεκρούς στο Κολαστήριο;»,

«Πως και πότε θα δοθεί λύση για να μη θρηνήσουμε άλλους νεκρούς στο Κολαστήριο;».

Μετά τον θάνατο ενός ακόμα καρκινοπαθή και έπειτα από 22 ημέρες αποχή από φαρμακευτική αγωγή, οι ασθενείς κρατούμενοι στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού ξεκίνησαν απεργία πείνας.

Οι ασθενείς ζητούν άμεση συνάντηση με εκπρόσωπο του υπουργείου και τονίζουν σε μήνυμά τους «μετράμε τους νεκρούς μας στο κολαστήριο του Κορυδαλλού» ενώ ενημερώνουν ότι υπάρχουν άλλοι δύο ασθενείς από τις φυλακές που είναι ετοιμοθάνατοι σε δημόσια νοσοκομεία.

Χθές Δευτέρα οι κρατούμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία πείνας, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυσαρέσκειά τους για την αδιαφορία της κυβέρνησης και το απροχώρητο στο οποίο έχει φθάσει η κατάσταση.


Τέλος οι κρατούμενοι του νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού, απευθύνουν ερωτήματα στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος  σήμερα έδωσε εντολή για την διερεύνηση του θέματος από τα Υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης για την άμεση επίλυση του θέματος.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: