13 Νοεμβρίου, 2015

«ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΣΟΔΑ» ΓΙΑ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΦΠΑ ΤΟ 2016

 

«Μας είναι δυσάρεστο που παίρνουμε μέτρα αλλά ήταν πολιτική αναγκαιότητα και όχι επιλογή». Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα είναι γύρω από τον ΕΝΦΙΑ και τους συντελεστές του ΦΠΑ για το 2016, όπως εξομολογήθηκε ο Τρύφωνας Αλεξιάδης στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση της Λιάνας Κανέλλη για το 23% στις υπηρεσίες υγείας στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια που αποτελεί «ταφόπλακα» για την τρίτη ηλικία.

ΟΙ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

 
Υπάρχουν ωστόσο κάποιες επιπλοκές στη Γαλλία, που περιλαμβάνουν:

-Το πιο σημαντικό παράδειγμα βρίσκεται σε δύο περιοχές, την Αλσατία και τη Μοζέλλη, όπου το Συμφωνητικό μεταξύ της Γαλλίας και της Αγίας Έδρας εξακολουθεί να επικρατεί, επειδή οι δύο περιοχές βρίσκονταν υπό γερμανικό έλεγχο όταν ψηφίστηκε ο γαλλικός νόμος του 1905 για το διαχωρισμό μεταξύ των εκκλησιών και του κράτους.

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ «ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗ ΤΖΟΝ»

 

Επιδρομή κατά του «τζιχαντιστή Τζον», του μέλους του Ισλαμικού Κράτους που εμφανίζεται στα βίντεο με τις εκτελέσεις των ομήρων της οργάνωσης, πραγματοποίησαν τη νύχτα αμερικανικά αεροσκάφη, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία θα πρέπει να διεξάγουν έρευνες για την προέλευση της χρηματοδότησης του Ισλαμικού Κράτους, εκθέτοντας τα πρόσωπα που συμβάλλουν στην αύξηση της εξτρεμιστικής ομάδας, δήλωσε στο Κρεμλίνο ο Αρχηγός του Επιτελείου Σεργκέι Ιβανόφ.

ΠΕΡΙ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ

 

Τις πταίει;  Ο Υπουργός της Άμυνας επιτέλους, έστω και την εσχάτην, πριν εγκαταλείψει τον υπουργικό θώκο για να διεκδικήσει βουλευτική έδρα, προώθησε για ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδιο περί ιεραρχίας και προαγωγών.

Η ΝΕΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ

 

Τον πρώτο λαχνό φαίνεται πως κέρδισε η Κίνα, καθώς ανακάλυψε μια υποθαλάσσια φλέβα χρυσού τόσο μεγάλη, που εκτίναξε τις προσδοκίες για την μελλοντική επιχειρηματική δράση της χώρας.  

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Θύμα άγριου bullying από συμμαθητές του έπεσε ένα 13χρονο αγόρι στα Τρίκαλα λόγω του βάρους του. Όπως καταγγέλλει η μητέρα του, ομάδα 12 παιδιών επιτέθηκε με κλωτσιές και μπουνιές στο παιδί της την ώρα που βρισκόταν με το ποδήλατό του μπροστά από στάση λεωφορείου.

"ΕΥΘΡΑΥΣΤΗ" Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Τις επιφυλάξεις του για το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας εκφράζει σε πρόσφατη έκθεσή του το ΔΝΤ, καθώς χαρακτηρίζει την διεθνή οικονομική ανάπτυξη ως "εύθραυστη", αυξάνοντας τις ανησυχίες των αγορών. Ύστερα από την τελευταία ανησυχητική δήλωση του ταμείου, η νέα έκθεση έρχεται να ταράξει τα νερά, με το ΔΝΤ να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι:

ΤΕΛΙΚΑ... ΤΟ ΚΟΒΟΥΝ Η ΔΕΝ ΤΟ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ;

 

Η ΔΕΗ Α.Ε. διαψεύδει κατηγορηματικά πως θα προχωρήσει στη διακοπή της ηλεκτροδότησης 700.000 οφειλετών της. Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή της αναφέρει:

ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΕ ΣΠΑΝΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΒΗΡΥΤΟ

 

Τουλάχιστον 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν από μία τεράστια έκρηξη που συγκλόνισε το βράδυ της Πέμπτης την πρωτεύουσα του Λιβάνου, Βηρυτό.

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΔΙΕΤΑΞΕ Ο ΠΟΥΤΙΝ

 

Οι αποκαλύψεις της WADA περί κρατικής και εκτεταμένης προώθησης αναβολικών σε Ρώσους αθλητές, προκαλούν θυελλώδεις αντιδράσεις. Ήδη ανεστάλη η λειτουργία του, μέχρι πρότινος εγκεκριμένου από την WADA, εργαστηρίου αντιντόπινγκ στη Μόσχα (φωτ), η οποία εξακολουθεί να αρνείται τις κατηγορίες.

† ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

 

Ο Άγιος Ιωννης ο Χρυσόστομος, ιεράρχης με ασυνήθιστες πνευματικές ικανότητες, με ακατάβλητο ψυχικό σθένος και με πλούσια και εμφανή τα χαρίσματα της θείας Πρόνοιας ήταν επόμενο να διακριθεί ως εξέχουσα προσωπικότητα στη χορεία των μεγάλων πατέρων, που κοσμούν το στερέωμα της Εκκλησίας.