13 Νοεμβρίου, 2015

«ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΣΟΔΑ» ΓΙΑ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΦΠΑ ΤΟ 2016

 

«Μας είναι δυσάρεστο που παίρνουμε μέτρα αλλά ήταν πολιτική αναγκαιότητα και όχι επιλογή». Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα είναι γύρω από τον ΕΝΦΙΑ και τους συντελεστές του ΦΠΑ για το 2016, όπως εξομολογήθηκε ο Τρύφωνας Αλεξιάδης στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση της Λιάνας Κανέλλη για το 23% στις υπηρεσίες υγείας στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια που αποτελεί «ταφόπλακα» για την τρίτη ηλικία.

Όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, «δεν είμαστε ευτυχείς που παίρνουμε μέτρα αλλά δεν ήταν επιλογή. Ήταν μια πολιτική αναγκαιότητα».Ο κ. Αλεξιάδης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόζει τα μέτρα της συμφωνίας «μέχρι να βρούμε ένα άλλο πολιτικό αφήγημα» και πρόσθεσε: «Για το θέμα των συντελεστών του ΦΠΑ, τον ΕΝΦΙΑ και άλλα θέματα, η κυβέρνηση έχει βασική επιδίωξή της να αντιμετωπίσει τα προβλήματα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση θα επανεξετάσει το 2016 τα συγκεκριμένα θέματα, ωστόσο ο κ. Αλεξιάδης έβαλε ένα διόλου ευκαταφρόνητο... αστερίσκο στην εκτίμηση αυτή: την πορεία των εσόδων. Τουτέστιν (με την έως σήμερα εμπειρία), κάθε άλλο παρά βέβαιο θα πρέπει να θεωρείται!

«Οι συντελεστές ΦΠΑ που αυξήθηκαν το 2015 δεν αυξήθηκαν μόνιμα. Θα τους ξαναδούμε με βάση την πορεία των εσόδων. Το 2016 μόλις μπορέσουμε και έχουμε ισοσκελισμένους στόχους και πετύχουμε και κάτι παραπάνω, θα μπορέσουμε να ξαναδούμε τους συντελεστές ΦΠΑ» είπε με νόημα ο κ. Αλεξιάδης, ο οποίος σημείωσε ότι τα φορολογικά έσοδα πάνε μέχρις στιγμής πολύ καλύτερα από τον στόχο.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: