13 Νοεμβρίου, 2015

Η ΝΕΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ

 

Τον πρώτο λαχνό φαίνεται πως κέρδισε η Κίνα, καθώς ανακάλυψε μια υποθαλάσσια φλέβα χρυσού τόσο μεγάλη, που εκτίναξε τις προσδοκίες για την μελλοντική επιχειρηματική δράση της χώρας.  

Πιο αναλυτικά, το κοίτασμα αναμένεται να ξεπερνά τους 470 τόνους χρυσού ή αλλιώς τα 16.4 δισ δολάρια και ανακαλύφθηκε στον πυθμένα της θάλασσας, στα ανατολικά της χώρας, κοντά στην πόλη Laizhou. Λέγεται πως κάθε μεγάλο εγχείρημα έρχεται και με το ανάλογο ρίσκο, με την συγκεκριμένη περίπτωση να μην αποτελεί εξαίρεση, αφού το έργο αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολο λόγο του μεγάλου βάθους του κοιτάσματος.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του διαχειριστή του έργου, ονόματι Zhang Junjin, ο οποίος τονίζει ότι: «η διάνοιξη οπών σε υπόγεια πετρώματα που είναι πάνω από 1.000 μέτρα βάθος είναι μια μεγάλη πρόκληση, ενώ στην Κίνα και στα χρυσωρυχεία, η αναζήτηση διεξάγεται κανονικά μέσα σε 800 μέτρα κάτω από τη γη.

Η ανακάλυψη ενός κοιτάσματος χρυσού που βρίσκεται 2000 μέτρα υποθαλάσσια, δημιουργεί την ανάγκη για νέα τεχνολογία γεωτρήσεων για μελλοντική εξόρυξη χρυσού». Εφόσον το έργο ολοκληρωθεί στο 100% των προσδοκιών, η άνωθεν ανακάλυψη πρόκειται να αποτελέσει μεγάλη ενίσχυση για τα οικονομικά της χώρας, η οποία έχει ήδη αρχίσει να παρουσιάζει μείωση ανάπτυξης.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: