13 Δεκεμβρίου, 2016

Ο ΑΝΕΝΤΙΜΟΣ ΦΙΛΗΣ


Ο ανέντιμος και υβριστής των Ιερών και των Οσίων πρ. Υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης μιλώντας στη Βουλή 9/12/2016 στην συζήτηση για τον Προϋπολογισμό 2017, δεν έχασε την ευκαιρία να εξαπολύσει επίθεση κατά της Εκκλησίας, θέτοντας μάλιστα, άκουσον, άκουσον και θέμα Δημοκρατίας.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

 

Για ανάγκη συνεργασίας έκανε λόγο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος μιλώντας στους δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο «Ι. Καποδίστριας» της Κέρκυρας κατά την αναχώρησή του από το νησί σήμερα το πρωί.

Η FRONTEX ΥΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Ενισχύει τα σύνορα Ελλάδας με Αλβανία και ΠΓΔΜ η Frontex, υπό τον φόβο κατάρρευσης της συμφωνίας με Τουρκία, Η ΕΕ προετοιμάζεται, όπως όλα δείχνουν, για μια ενδεχόμενη ακύρωση της προσφυγικής συμφωνίας από την Τουρκία.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΑΝΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

 

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ


Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου αναγορεύθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ «ΔΕΝ»

 

Οι σχέσεις Γερμανίας - Τουρκίας και η επίπτωσή τους στην πολιτική της Ε.Ε.
-Η Γερμανία δεν κατακτήθηκε ποτέ από Τούρκους (όπως τα Βαλκάνια και μεγάλο μέρος της Κεντρικής Ευρώπης), ούτε από άλλα τουρκικά φύλα (όπως η Ρωσία από τους Τατάρους) ή μουσουλμάνους Άραβες (όπως η Ισπανία και μέρος της Γαλλίας). Αυτό ενδεχομένως εξηγεί τις διαφορετικές προσεγγίσεις της Γερμανίας ως προς την Τουρκία, σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ «ΕΠΕΣΕ» ΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

 

Εγκαταλείπουν το Χαλέπι οι αντάρτες, με τον συριακό στρατό και τους συμμάχους του να έχουν πλέον στα χέρια τους τον πλήρη έλεγχο σε όλες τις συνοικίες της πόλης, όπως μεταδίδει το reuters επικαλούμενο αξιωματούχο του στρατού.

ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟ ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ

 

Πιο μόνη από ποτέ μοιάζει η κυβέρνηση στο ναρκοθετημένο πλέον πεδίο των διαπραγματεύσεων. Τα τεχνικά κλιμάκια των Θεσμών επιστρέφουν στην Αθήνα σήμερα, αλλά ουδείς έχει σοβαρές ελπίδες ότι μπορεί να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος σε αυτό το επίπεδο, με δεδομένο το χάσμα απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Η Ε.Ε. ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ

 

Η Frontex σχεδιάζει τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο αποστολή 60 υπαλλήλων στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ, ισχυρίζεται το περιοδικό Spiegel σε ανταπόκρισή του από την Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό έχουν προβλεφθεί δύο αποστολές.

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΕΦΤΟΥΝΕ ΜΑ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΜΕΝΕΙ

 

“Συγχωρείστε με αν ακούγομαι απαισιόδοξος”, γράφει ο Τσεκούρας. “Δεν είμαι. Αντιθέτως, είμαι εμμονικά και αδικαιολόγητα αισιόδοξος”, καταλήγει, καθώς παίρνει ξανά και ξανά το μηδέν. Ένα από τα πιο δύσκολα ερωτήματα που αντιμετώπιζαν οι θεολόγοι το 18ο αιώνα ήταν το εξής:

“ΤΟ ΔΝΤ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ”! ΆΡΘΡΟ ΤΟΜΣΕΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΟΙΟΣ ΤΗ ΘΕΛΕΙ


Τελικά ποιος θέλει λιτότητα για την Ελλάδα; Οι Ευρωπαίοι λένε ότι θέλουν “μεταρρυθμίσεις” και τώρα το ΔΝΤ μας γράφει ότι δεν είναι αυτό που ζητά λιτότητα! Ποιος το γράφει;

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Αναβρασμός επικρατεί σε Αθήνα και Άγκυρα, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη διαβουλεύσεις, ως προεργασία για τη συνάντηση μεταξύ του τούρκου προέδρου και του έλληνα πρωθυπουργού (πριν από το τέλος του έτους), με στόχο μια «προσυμφωνία» σχετικά με το κρίσιμο ζήτημα των εγγυήσεων για το Κυπριακό.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΗΠΑ-ΚΙΝΑΣ

  

Από το 1979 επί Τζίμι Κάρτερ, πρώτη φορά Αμερικανός πρόεδρος επικοινωνεί με ηγέτη της Ταϊβάν και συγκεκριμένα, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ συνομίλησε λίγες ημέρες νωρίτερα με τον πρόεδρο της Ταϊβάν, Τσάι Ινγκ-γουέν.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

 

Την ικανοποίηση της εκφράζει η Ρωσία, σε περίπτωση που υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ γίνει ο Ρεξ Τίλερσον, διευθύνων σύμβουλος της Exxon Mobil που έχει στενές επαφές με τον Ρώσο πρόεδρο. 

ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

 

Στον απόηχο της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και στην οποία παρέστησαν, για πρώτη φορά, όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης και πλήθος δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.

ΜΑΧΗ ΣΤΗΘΟΣ ΜΕ ΣΤΗΘΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

 

Η αβεβαιότητα είναι απόλυτη στην πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία της Μακεδονίας, όπου η δεξιά πλειοψηφία και η κεντρο-αριστερή αντιπολίτευση διεκδικούν κάθε μία τη νίκη στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές, ένα σενάριο που πολύ δύσκολα θα φέρει τη σταθερότητα σε μία χώρα που βρίσκεται σε κρίση εδώ και δύο χρόνια.

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ '13η ΣΥΝΤΑΞΗ'

 

Στη Βουλή κατατέθηκε η τροπολογία για την εφάπαξ καταβολή 13ης σύνταξης σε 1,6 εκ. χαμηλοσυνταξιούχους. Σύμφωνα με τη ρύθμιση, που αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη στην Ολομέλεια, δικαιούχοι είναι όλοι οι συνταξιούχοι με άθροισμα  σύνταξής (κύρια και επικουρική) χαμηλότερο από ή ίσο με 850 ευρώ. Το ύψος της αποζημίωσης που θα λάβουν οι δικαιούχοι δεν μπορεί να είναι κάτω από 300 ευρώ.