13 Δεκεμβρίου, 2016

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

 

Την ικανοποίηση της εκφράζει η Ρωσία, σε περίπτωση που υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ γίνει ο Ρεξ Τίλερσον, διευθύνων σύμβουλος της Exxon Mobil που έχει στενές επαφές με τον Ρώσο πρόεδρο. 

Αν και επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί από τον Ντόναλντ Τραμπ ποιος θα είναι στα ηνία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σε πρόσφατη ομιλία του άφησε αιχμές ότι ο Τίλερσον θα αναλάβει αυτόν τον ρόλο. Ο Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε τον Ρεξ Τίλερσον, επικεφαλής της Exxon Mobil Corp, για να αναλάβει καθήκοντα υπουργού Εξωτερικών. 

Ο Τίλερσον ανέλαβε την προεδρία της εταιρείας, που θεωρείται κολοσσός στον τομέα των πετρελαίων, το 2004 και όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ των ΗΠΑ, έχει στενές σχέσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Την ερχόμενη εβδομάδα, ο επερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα τα ονόματα όλων των υπουργών. 

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολίασε σχετικά: " Στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του ως επικεφαλής (σ.σ. ο Τίλερσον) μίας από τις μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες, είχε επαφές με τους εκπροσώπους μας. Ασκεί τα καθήκοντά του κατά εξόχως επαγγελματικό τρόπο. Είχαν συναντήσεις εργασίας(σ.σ. Πούτιν-Τίλερσον). Είναι αλήθεια, ο πρόεδρος έχει συναντηθεί πολλές φορές με τον κ. Τίλερσον. 

"Όσο για τις εκτιμήσεις σχετικά με το αν θα μεταχειρισθεί καλά ή κακά την Ρωσική Ομοσπονδία, υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο να είσαι υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής εταιρείας, αν και μεγάλης. Οι όποιες συμπάθειες περνούν σε δεύτερη μοίρα και αυτό που μένει είναι η επιθυμία να εκφρασθεί μία εποικοδομητική στάση και επαγγελματισμός. Άρα ελπίζουμε ότι αυτό ακριβώς θα συμβεί".
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: