29 Νοεμβρίου, 2016

Η « ΑΠΟΣΤΟΛΗ» ΤΗΣ Ι.Α.Α. ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

 

Με πολλαπλές δράσεις συνεχίζει ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών τη στήριξης του στους ακρίτες. Κλιμάκιο του Οργανισμού με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, ταξίδεψε,  με την ευγενική χορηγία της Aegean  Airlines,  στην Καστοριά.

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

 

Όταν δεν ξεσπά βία στα κέντρα υποδοχής, ξεσπούν πυρκαγιές, όπως προχθές στη Μόρια της Λέσβου όπου σκοτώθηκαν μια 60χρονη κουρδικής καταγωγής από το Ιράκ και ο 6χρονος εγγονός της. Αποφασισμένος να προχωρήσει με τη δημιουργία κέντρων κράτησης μεταναστών στα νησιά, όπως και με την επέκταση των κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης στο Ανατολικό Αιγαίο είναι ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής  Γιάννης Μουζάλας, την ώρα που η κατάσταση σε Χίο, Σάμο, Λέσβο είναι έκρυθμη και η ασφάλεια κρέμεται από μία κλωστή. 

ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΑΜΑΧΟΙ

 

Όπως μεταδίδει η κρατική τηλεόραση της Συρίας, ο στρατός, συνεπικουρούμενος από παραστρατιωτικές ομάδες, έχει καταλάβει ολόκληρη τη συνοικία αλ Σαχούρ, και την καθαρίζει από τις νάρκες.

ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

 

Ανείπωτη τραγωδία εκτυλίχθηκε στην Κολομβία, καθώς αεροσκάφος με 81 επιβαίνοντες (η πλειονότητα των οποίων ήταν μέλη ποδοσφαιρικής ομάδας από τη Βραζιλία) συνετρίβη σε ορεινή δασώδη περιοχή της χώρας.

ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ EUROPOL ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΥΝΤΟΜΑ

 

Ο επικεφαλής της Europol Ρομπ Γουεϊνράιτ σε συνομιλία του με Βέλγους δημοσιογράφους κρίνει πιθανό το ενδεχόμενο πραγματοποίησης τρομοκρατικής επίθεσης στην Ευρώπη το προσεχές διάστημα. Σύμφωνα με όσα αναφερει η εφημεριδα De Tijd ο Γουεϊνράιτ σημείωσε οτι «οι επιθέσεις του ISIS έχουν διττό στόχο.  Να προξενήσουν όσο γίνεται περισσότερα θύματα αφενός και να αποκτήσουν όσο γίνεται περισσότερη δημοσιότητα αφετέρου».

Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΠΥΡΑΥΛΟ-ΓΙΓΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ

 

Το διαστημόπλοιο θα μεταφέρει τα απαιτούμενα υλικά για την ανέγερση των κτιρίων που θα συνθέσουν τη ρωσική «αποικία» στον δορυφόρο της Γης. Έναν πύραυλο-γίγα, οι διαστάσεις και οι προδιαγραφές του οποίου θα είναι ικανές να στηρίξουν τη μεταφορά των απαιτούμενων υλικών για τη δημιουργία βάσης στο φεγγάρι, κατασκευάζει η Ρωσία, με εντολή του Βλάντιμιρ Πούτιν.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Στην Αβάνα βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις στη μνήμη του ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΦΙΓΙΟΝ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΜΜΕ

 

Τα ρωσικά ΜΜΕ χαιρέτισαν σήμερα τη νίκη του συντηρητικού Φρανσουά Φιγιόν στις προκριματικές εκλογές της κεντροδεξιάς στη Γαλλία, ο οποίος θεωρείται ο πιο φιλορώσος υποψήφιος στην εξωτερική πολιτική.

ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ EΥΡΩΖΩΝΗΣ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ

 

Είναι προς όφελος της Eυρωζώνης να υπάρξει μια λύση για το ελληνικό χρέος, δήλωσε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι μιλώντας σήμερα ενώπιον της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου.

ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΠΟΥΛΑ ΟΠΛΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΠΛΩΝ

 

Η γερμανική εταιρεία κατασκευής όπλων Heckler & Koch σταματά τις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο ΤΡΑΜΠ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ

 

Ο εκλεγμένος αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να ακυρώσει τη συμφωνία των ΗΠΑ με την Κούβα, εκτός και εάν η νησιωτική χώρα αποφασίσει να κάνει στην Ουάσινγκτον καλύτερη πρόταση.

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΩΣΟ ΗΓΕΤΗ ΠΟΥΤΙΝ

 

Πολλάκις έχουμε αναφερθεί στα υπερόπλα που έχει ο ρωσικός στρατός και για άλλη μια φορά, ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποδεικνύει ότι είναι ο μοναδικός ηγέτης που έχει τελειοποιήσει τη ρωσική τεχνολογία.