29 Νοεμβρίου, 2016

ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

 

Ανείπωτη τραγωδία εκτυλίχθηκε στην Κολομβία, καθώς αεροσκάφος με 81 επιβαίνοντες (η πλειονότητα των οποίων ήταν μέλη ποδοσφαιρικής ομάδας από τη Βραζιλία) συνετρίβη σε ορεινή δασώδη περιοχή της χώρας.

Η συντριβή σημειώθηκε περίπου στις 10.15 το πρωί (τοπική ώρα) στην περιοχή Θέρο Γκόρντο, στην επαρχία Λα Ουνιόν (περίπου 50 χλμ. από την πόλη Μεντεγίν)

Όπως μετέδωσε το RT, ο επικεφαλής της αστυνομίας José Acevedo Ossa ανέφερε ότι έξι άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια (εκ των οποίων οι τρεις είναι ποδοσφαιριστές), κάνοντας λόγο για 75 νεκρούς. Λίγη ώρα αργότερα, ο αριθμός των νεκρών ανέβηκε στους 76, καθώς ένας εκ των τραυματιών άφησε την τελευταία του πνοή. 

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι οι έρευνες στον τόπο της συντριβής έχουν σταματήσει, αφού δεν υπάρχουν άλλοι επιζώντες. Εκπρόσωπος της Πολιτικής Αεροπορίας επιβεβαίωσε τον αριθμό των νεκρών.  Νωρίτερα, ο δήμαρχος της πόλης Λα Κέχα είχε υποστηρίξει ότι τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκτιμώντας ότι ο αριθμός των επιζώντων είναι μεγαλύτερος.  
  
Η πτήση τσάρτερ 2933 της εταιρείας «LAMIA» μετέφερε την αποστολή της βραζιλιάνικης ποδοσφαιρικής ομάδας Σαπεκοένσε (Chapecoense Real), η οποία θα έπαιζε την Τετάρτη στον πρώτο τελικό του Copa Sudamericana εναντίον της Ατλέτικο Νασιονάλ στο Μεντεγίν (δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κολομβίας) μετά την πρωτεύουσα Μπογκοτά.

Στον απόηχο των δραματικών αυτών εξελίξεων η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Λατινικής Αμερικής CONMEBOL ανακοίνωσε την αναστολή της διοργάνωσης. Η συντριβή σημειώθηκε περίπου στις 10.15 το πρωί (τοπική ώρα) στην περιοχή Θέρο Γκόρντο, στην επαρχία Λα Ουνιόν (περίπου 50 χλμ. από την πόλη Μεντεγίν).

To Sputnik μετέδωσε ότι ο αμυντικός Alan Ruschel (27 ετών) είναι ένας από τους επιζώντες. Ζωντανοί είναι και οι τερματοφύλακες της ομάδας Marcos Danilo (31 ετών) και Jakson Follmann (24 ετών). 

Όπως ανέφερε η βρετανική εφημερίδα «Telegraph», ο δημοσιογράφος Rafael Henzel ανασύρθηκε σώος από τα συντρίμμια και σύμφωνα με τις Αρχές της χώρας δεν βρισκόταν στη λίστα επιβατών, εντείνοντας τους φόβους για μεγαλύτερο αριθμό ατόμων στο μοιραίο αεροσκάφος. 

Στη δημοσιότητα δόθηκαν και τα στοιχεία μιας γυναίκας, μέλους του πληρώματος, η οποία μεταφέρθηκε τραυματισμένη στο νοσοκομείο. Πρόκειται για την αεροσυνοδό Ximena Suárez Otterburg.

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι κακές (καταρρακτώδης βροχή), δυσχεραίνοντας τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων. Ο δήμαρχος του Μεντεγίν, ο οποίος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στον τόπο της συντριβής, έκανε λόγο για ανείπωτη τραγωδία.

Επί τόπου μετέβησαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας καθώς και ασθενοφόρα. Στις έρευνες των σωστικών συνεργείων συμμετείχαν και στρατιώτες, με δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας να σπεύδουν στο σημείο.


 









 


Δεν υπάρχουν σχόλια: