29 Νοεμβρίου, 2016

ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΑΜΑΧΟΙ

 

Όπως μεταδίδει η κρατική τηλεόραση της Συρίας, ο στρατός, συνεπικουρούμενος από παραστρατιωτικές ομάδες, έχει καταλάβει ολόκληρη τη συνοικία αλ Σαχούρ, και την καθαρίζει από τις νάρκες.

Οι αντάρτες έχουν πλέον χάσει τον έλεγχο ολόκληρου του βορειοανατολικού Χαλεπιού, με τις συνοικίες αλ Σαχούρ, Χαϊντριγέ και Σέιχ Χοντρ να έχουν περάσει στα χέρια των κυβερνητικών στρατευμάτων, ενώ η συνοικία Σέιχ Φάρες ελέγχεται από τις κουρδικές δυνάμεις.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη ήττα των Σύρων ανταρτών από την έναρξη της επιχείρησης του συριακού στρατού για την ανακατάληψη του Χαλεπιού, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Συρίας, που στη διάρκεια του εμφυλίου έχει αναχθεί σε προπύργιο των εξεγερμένων.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ήττα της αντιπολίτευσης στο Χαλέπι από το 2012», δήλωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, σύμφωνα με το Reuters και πρόσθεσε: «Η αντιπολίτευση έχει χάσει περισσότερο από το ένα τρίτο της περιοχής που έλεγχε στο Χαλέπι στη διάρκεια της μεγάλης επιχείρησης» του συριακού στρατού, πρόσθεσε.

Οι ανατολικές συνοικίες της πόλης, στις οποίες ζουν περίπου 250.000 άνθρωποι, βρίσκονται περικυκλωμένες εδώ και τέσσερις μήνες από τον στρατό και σφυροκοπούνται ανηλεώς εδώ και 13 ημέρες, με απολογισμό που μέχρι χθες ανερχόταν σε 225 αμάχους νεκρούς, εκ των οποίων 27 παιδιά.

Η 7χρονη Bana από τη Συρία, ενημερώνει τους ακολούθους της στο Twitter για όλα όσα διαδραματίζονται στο Χαλέπι, που βρίσκεται για άλλη μια μέρα στο έλεος των βομβαρδισμών.

Μόλις την περασμένη Πέμπτη, η 7χρονη Σύρια, μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς φίλους τη χαρά της που βρέθηκε τρόπος να διαβάσει τα περίφημα βιβλία της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ με πρωταγωνιστή τον Χάρι Πότερ, και μόλις πριν λίγες ώρες ανέβασε μια φωτογραφία της, που την δείχνη τρομαγμένη και ταλαιπωρημένη από έναν ακόμη βομβαρδισμό, από τον οποίο σώθηκε από θαύμα.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: