30 Οκτωβρίου, 2016

Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΚΟΥΒΟΥΚΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΚΑΙ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΤΑΦΟΥ

 

Τήν Δευτέραν, 4ην/17ην Ὀκτωβρίου 2016, ἔλαβε χώραν συνάντησις τῶν Ἀρχηγῶν τῶν τριῶν Μειζόνων Χριστιανικῶν Κοινοτήτων, τοι τῆς Α.Θ. Μακαριότης και Πατριάρχης Ἱεροσολύμων κ. Θεοφίλου, τοῦ Κουστωδοῦ τῆς Ἁγίας Γῆς Αἰδεσιμωτάτου π. Φραγκίσκου, τοῦ Πατριάρχου τῶν Ἀρμενίων εἰς Ἱεροσόλυμα Μακαριωτάτου κ. Νουρχάν Μανουκιάν καί τῶν συνοδῶν αὐτῶν μετά τοῦ Προέδρου τοῦ Παλαιστινιακοῦ Κράτους, Ἐξοχωτάτου κ. Μαχμούντ Ἀμπάς Ἀμποῦ-Μάζεν.

ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

 

Τηλεοπτικές άδειες: Παραμένει το αδιέξοδο μετά την υποψηφιότητα Πολύδωρα για το ΕΣΡ. Η κυβέρνηση αιφνιδίασε με την κίνησή της να προτείνει το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργό, Βύρωνα Πολύδωρα για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ.

ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΡΓΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ

 

Με εντολή του προέδρου της εξεταστικής επιτροπής Σ. Φάμελο μοιράστηκε στους βουλευτές - μέλη της εξεταστικής η επιστολή που έλαβε από τον Ανεξάρτητο Βουλευτή και Πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκο Νικολόπουλο, που ζητά την αποστολή νέων εγγράφων για τα δάνεια και την κλήση μαρτύρων.

ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΦΥΡΟΚΟΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

 

Μία μόλις ημέρα αφότου ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωνε ότι δεν είναι σκόπιμη η επανάληψη των αεροπορικών επιδρομών στο Χαλέπι, σκληρές μάχες διεξάγονται στα βόρεια της πόλης, ενώ βόμβες πέφτουν σε όλη την πόλη, προερχόμενες κατά τα φαινόμενα τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

ΝΕΟΣ ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

 

Δεκάδες τραυματίες από τον ισχυρότατο σεισμό στην Ιταλία - Άνοιξε η γη.Ιταλός δήμαρχος: Φοβάμαι καταστροφή - Το επίκεντρο εντοπίζεται ανατολικά της Περούτζια - Κατέρρευσαν κτήρια - Δύο ελαφρά τραυματίες στο Αματρίτσε - Επίτιμος πρόξενος της Περούτζια: Υπάρχει πανικός.

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ

 

Απίστευτες οι νέες αποκαλύψεις για την Αμφίπολη - Κομμάτια του Μνημείου βρίσκονται στο Λούβρο! Εκπληκτικές είναι οι αποκαλύψεις που έρχονται για τον περίφημο τάφο της Αμφίπολης καθώς ολοένα και περισσότερα νέα κομμάτια της ανασκαφής έρχονται να προσδώσουν μια ακόμη πιο εντυπωσιακή εικόνα του λόφου Καστά. 

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Πέθανε το βράδυ του Σαββάτου, σε ηλικία 88 ετών, ο καθηγητής Ψυχιατρικής, ακαδημαϊκός και πρώην υπουργός Υγείας Κώστας Στεφανής. Να στηρίξει την πρόταση της κυβέρνησης για την τοποθέτηση του Β.Πολύδωρα στο τιμόνι του ΕΣΡ καλεί τη ΝΔ ο υπουργός Επικρατείας Ν.Παππάς, ζητώντας από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιδείξει «στοιχειώδη αίσθηση συνταγματικής ευθύνης».

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

 

Πανικός προκλήθηκε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά τα όσα δήλωσε ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Κώστας Χρυσογόνου. Ο ευρωβουλευτής τόνισε ότι «θα οδηγηθούμε σε άτακτη χρεοκοπία και τα πράγματα θα είναι χειρότερα από ό,τι τώρα», ενώ υποστήριξε στο κανάλι Ε, ότι είναι απίθανο το 4ο Μνημόνιο, διότι «δεν είναι εύκολο οι χώρες-μέλη της ευρωζώνης να μας ξανά δανείσουν».

ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ;

 

Η προεκλογική εκστρατεία των προεδρικών εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέδειξε ένα θέμα που όπως φαίνεται, τα επόμενα χρόνια θα είναι κυρίαρχο και θα φέρει τα πάνω κάτω στον κόσμο και την πολιτική.

ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΕΝΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ ΚΑΜΙΚΑΖΙ - ΒΟΜΒΙΣΤΕΣ

 

Κάτοικοι είδαν πτώματα να μεταφέρονται σε ασθενοφόρο από μέλη κυβερνητικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.Δύο καμικάζι βομβιστές σκότωσαν χθες Σάββατο, τουλάχιστον πέντε ανθρώπους στην πόλη Μαϊντουγκούρι της δυτικής Νιγηρίας, την καρδιά της εξέγερσης των ισλαμιστών της Μπόκο Χαράμ που διαρκεί ήδη επτά χρόνια, έγινε γνωστό από στρατιωτική πηγή και κατοίκους.

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΡΩΣΙΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Με δύο δηλώσεις Ρώσων παραγόντων κατά της Τουρκίας, περιορίζεται η ευελιξία της Άγκυρας στο θέμα της Συρίας και του Ιράκ. Η επαναπροσέγγιση των δύο χωρών δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα, όπως ο Ερντογάν είχε αρχικά παρουσιάσει.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

Οι Τούρκοι για να δείξουν ότι το ελληνικό Αιγαίο Πέλαγος κυριαρχείται από εκείνους και με την ευκαιρία της επετείου για την ανακήρυξη της τουρκικής δημοκρατίας, κάρφωσαν στον πυθμένα του Αιγαίου 93 τουρκικές σημαίες και λάβαρα.

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ

 
 
Λουκ. ιστ’ 19-31
Άνθρωπος δε τις ήν πλούσιος, και ενεδιδύσκετο πορφύραν και βύσσον ευφραινόμενος καθ' ημέραν λαμπρώς. πτωχός δε τις ήν ονόματι Λάζαρος, ός εβέβλητο προς τόν πυλώνα αυτού ηλκωμένος  και επιθυμών χορτασθήναι από των ψιχίων των πιπτόντων από της τραπέζης του πλουσίου· αλλά και οι κύνες ερχόμενοι επέλειχον τα έλκη αυτού.