30 Οκτωβρίου, 2016

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΡΩΣΙΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Με δύο δηλώσεις Ρώσων παραγόντων κατά της Τουρκίας, περιορίζεται η ευελιξία της Άγκυρας στο θέμα της Συρίας και του Ιράκ. Η επαναπροσέγγιση των δύο χωρών δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα, όπως ο Ερντογάν είχε αρχικά παρουσιάσει.

Όπως αναφέρουν τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρώφ, προφανώς εκνευρισμένος από τους βομβαρδισμούς των Τούρκων κατά των κουρδικών δυνάμεων στην Συρία.

Έσπευσε να δηλώσει ότι η Μόσχα δεν εγκρίνει αυτούς τους βομβαρδισμούς γιατί στην πραγματικότητα βοηθούν τους Τζιχαντιστές να αναδιπλωθούν και να ανασυγκροτηθούν.Ο κος Λαβρώφ καταγέλει τον τουρκικό στρατό για επικίνδυνα παιγνίδια που βοηθούν τους Ισλαμιστές της Al Nusra, που στόχο έχουν την ανατροπή του Άσαντ.

Επιπλέον ήρθε και η δήλωση της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, η οποία απευθυνόμενη προς την Τουρκία δήλωσε ότι οι σχέσεις των δυο χωρών δεν επανήρθαν στην πρότερα της κατάρριψης του ρωσικού αεροσκάφους κατάσταση.

Η Ζαχάροβα προειδοποίησε και αυτή με τη σειρά της την Άγκυρα να μην παίζει το παιγνίδι των ΗΠΑ στην περιοχή. Η Ρωσία δεν έχει καλές σχέσεις με την Τουρκία καθώς θεωρεί πως είναι προτεκτοράτο των ΗΠΑ στην περιοχή. Τα συμφέροντα είναι αντικρουόμενα και αυτό είναι εξόφθαλμο.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: