01 Οκτωβρίου, 2016

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

 

ΑΓΙΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΣΦΑΞΕΤΕ ΤΟΝ ΜΟΣΧΟ ΤΟΝ ΣΗΤΕΥΤΟ ΕΠΙ ΤΗ ΑΦΙΞΕΙ ΤΟΥ Ν. ΦΙΛΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΣΑΣ

 
κ. Καρπαθάκη αντιπαρατίθεστε με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων λέω εγώ τώρα!!!!
 


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

 

Aπόσπασμα της συνέντευξης:
Γιατί η κυβέρνηση ανοίγει τώρα ζήτημα αλλαγής του τρόπου διδασκαλίας των Θρησκευτικών στα σχολεία; Αποπροσανατολισμός για να μην συζητάμε για τις τηλεοπτικές άδειες και την οικονομία;

338 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΤΩΘΕΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ

 

Οι μάχες στον πολιορκούμενο συριακό θύλακα του ανατολικού Χαλεπίου προκάλεσαν τον θάνατο 338 ανθρώπων τις τελευταίες εβδομάδες, περιλαμβανομένων 106 παιδιών, ενώ 846 είναι οι τραυματίες, ανάμεσά τους 261 παιδιά, δήλωσε την Παρασκευή υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

 

 «Η Ελλάδα και η Ορθοδοξία δεν πωλούνται» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος απαντώντας σε ερωτήσεις μαθητών από την Ορεστιάδα που τον επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί στην Αρχιεπισκοπή.

ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΤΕΘΟΥΝ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΔΝΤ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 

Το ΔΝΤ έχει διαμηνύσει ότι δεν θα δώσει νέα δάνεια στην Ελλάδα προτού η Αθήνα υλοποιήσει βαθιές μεταρρυθμίσεις αλλά και οι ευρωπαίοι καταρτίσουν αξιόπιστο σχέδιο για βαθιά ελάφρυνση του χρέους, ώστε να καταστεί μακροπρόθεσμα βιώσιμο.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Στον εντοπισμό και τη διάσωση 45 προσφύγων προέβη, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, πλωτό σκάφος δύναμης Frontex, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ποσειδών 2016».

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΚΤΩ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ ΝΕΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Ο πρόεδρος της τουρκικής Eθνοσυνέλευσης, Ισμαήλ Καχραμάν, ερωτηθείς για το θέμα των οκτώ Τούρκων δήλωσε: «Η Ελλάδα είναι δημοκρατική χώρα. Σε μία δημοκρατική χώρα δεν μπορούν να βρίσκουν καταφύγιο τρομοκράτες.

ΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΡΩΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΝΑΦΛΕΞΗΣ

 

Mε την προσέγγιση της εκδίωξης των τζιχαντιστών από την στρατηγική πόλη της Αλέπο -ένα ακριβώς χρόνο μετά την ανατρεπτική ρωσική επέμβαση- και την απειλούμενη ανατροπή και του Σχεδίου Β των ΗΠΑ (για την διαίρεση της Συρίας), οι αντιδράσεις της Ουάσιγκτων στο προπαγανδιστικό και το διπλωματικό πεδίο έφθασαν χθες σε επίπεδο παροξυσμού, εγείροντας την απειλή αμερικανο-ρωσικής σύγκρουσης.

Η ΚΙΝΑ ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΤΟΥ ΜΑΔΟΥΡΟ

 

Η Κίνα ανακοίνωσε ότι σταματά να χορηγεί νέα δάνεια προς τη Βενεζουέλα την οποία από το 2007 έχει χρηματοδοτήσει με δάνεια 60 δισ. δολαρίων. Η μεγάλη κρίση στη χώρα του Μαδούρο, σε συνδυασμό με την πτώση της τιμής του πετρελαίου, δεν επέτρεψαν την ομαλή αποπληρωμή των δανείων στις κινέζικες τράπεζες στις οποίες οφείλονται πάνω από 20 δισ. δολάρια.

ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΣΛΑΒΙΚΩΝ ΟΝΟΜΑΣΙΩΝ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΖΗΤΑ ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

 

«Το Συμβούλιο της Ευρώπης ισχυρίζεται ότι προστατεύει και εγγυάται τα δικαιώματα των μειονοτήτων ‘να χρησιμοποιούν ονόματα και τοπωνύμια στη γλώσσα της μειονότητας», γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων και συνεχίζει:

ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ

 

To 1997 η «Κρίση των Πυραμίδων» στις αλβανικές τράπεζες είχε οδηγήσει τη χώρα στη σύναψη δανειακής σύμβασης με την Ελλάδα.  Πλην της χώρας μας, Ιταλία και Τουρκία ήταν μεταξύ εκείνων που δάνεισαν τότε στους Αλβανούς τεράστια ποσά.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Σε αντίθεση με τη  "σύμμαχο" Γερμανία που προτιμά να βγάζει την "ουρά" της απέξω και να μην παίρνει μια σαφή θέση για τις προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν που αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάννης, η Ρωσία για άλλη μια φορά αποδεικνύει ότι είναι η μόνη που στέκεται στο πλευρό μας. 

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ XAΣΤΟΥΚΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

Στον απόηχο της εθνικής αναστάτωσης που επικρατεί μετά την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερτνογάν, η χώρα μας δέχεται άλλο ένα "χαστούκι", αυτή τη φορά από τη Γερμανία.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ» ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

 

Αν υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση τα δύο προαπαιτούμενα που απομένουν για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης μέχρι την Τετάρτη, τότε θα μπορέσει να δοθεί και το «πράσινο φως» για εκταμίευση της δόσης, στο επόμενο Eurogroup της Δευτέρας 10 Οκτωβρίου.

ΣΤΗΝΟΝΤΑΙ 18 ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΓΙΑ ΤΑ 25.000 «ΟΡΦΑΝΑ» ΤΟΥ ΣΔΟΕ

 

Συνολικά 54 εφοριακοί καλούνται να προχωρήσουν στην παραλαβή 25.000 υποθέσεων του ΣΔΟΕ που εκκρεμούν. Πώς θα παραληφθούν οι φάκελοι σε φυσική μορφή και τα CDs. Η κατηγοριοποίηση με βάση τον «βαθμό ενδιαφέροντος» και ο τεράστιος όγκος δουλειάς.