01 Οκτωβρίου, 2016

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ XAΣΤΟΥΚΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

Στον απόηχο της εθνικής αναστάτωσης που επικρατεί μετά την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερτνογάν, η χώρα μας δέχεται άλλο ένα "χαστούκι", αυτή τη φορά από τη Γερμανία.

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μάρτιν Σέφερ, ερωτηθείς να σχολιάσει τα όσα είπε ο Τούρκος πρόεδρος, εμμέσως πλην σαφώς δήλωσε ότι η γερμανική  κυβέρνηση δέχεται ότι όντως υπάρχουν εδαφικές διαφορές μεταξύ των δύο χωρών.  

"Δεν γνωρίζω τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου. Δεν θέλω να αμφισβητήσω ότι το είπε. Για τη γερμανική κυβέρνηση μπορώ μόνο να πω γι’ αυτό ότι μας είναι γνωστό πως υπάρχουν διαφορές εδώ και καιρό, εδώ και δεκαετίες, διαφορές απόψεων μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας για την οριοθέτηση των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών.

Η γερμανική κυβέρνηση είναι της άποψης ότι αυτές οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να επιλυθούν ειρηνικά και κατά τα άλλα απέχει μίας έκφρασης άποψης και σίγουρα δεν θα πάρει το μέρος κανενός".

Μάλιστα σε σχετική επισήμανση ότι ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε σε νησιά και όχι σε σύνορα και σε ερώτηση αν θεωρεί ότι η Λέσβος, η Χίος και η Λήμνος είναι ελληνικές ιδιοκτησίες, απάντησε: 

"Δεν γνωρίζω τη δήλωση του κ. Ερντογάν και δυστυχώς δεν μου είναι δυνατό να αντιδράσω σε αυτό. Επαναλαμβάνω αυτό που είπα". 
 
Για άλλη μια φορά η "σύμμαχος" Γερμανία μας μαχαιρώνει πισώπλατα και παίρνει το μέρος της Τουρκίας, βάζοντας πάλι την Ελλάδα στη μέση και χρησιμοποιώντας τη χώρα μας σαν σάκο του μποξ. 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: