01 Οκτωβρίου, 2016

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Σε αντίθεση με τη  "σύμμαχο" Γερμανία που προτιμά να βγάζει την "ουρά" της απέξω και να μην παίρνει μια σαφή θέση για τις προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν που αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάννης, η Ρωσία για άλλη μια φορά αποδεικνύει ότι είναι η μόνη που στέκεται στο πλευρό μας. 

Το Κρεμλίνο αντέδρασε στα όσα είπε ο Τούρκος πρόεδρος και, όπως αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti: "Για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία η ηγεσία της Τουρκίας αμφισβητεί ανοιχτά την Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάννης. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απαίτησε από τον Ερντογάν να σεβαστεί τη συμφωνία του 1923.

Η συνθήκη της Λωζάννης και το διεθνές δίκαιο είναι μια πραγματικότητα στον πολιτισμένο κόσμο, και κανείς, συμπεριλαμβανομένης και της Άγκυρας, δεν μπορεί να  μην την αναγνωρίζει και όλοι πρέπει να την σέβονται ανεξάρτητα από το πόσο οδυνηρή μπορεί να φαίνεται.

Η συνθήκη αυτή  υπογράφηκε τον Ιούλιο του 1923, μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, της Ελλάδα, της Ρουμανία, της Γιουγκοσλαβίας, από τη μία πλευρά, και της Τουρκίας  από την άλλη πλευρά, χαράσσοντας  τα νυν  σύνορα της Τουρκίας, μετά την διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, την οποία θέλει να ανασυστήσει ο σημερινός Τούρκος πρόεδρος".

Ας βάλουμε κάτω τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο 24ωρο και ας καταλάβουμε επιτέλους ποιοι είναι πραγματικά μαζί μας και ποιοι όχι. 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: