26 Ιουλίου, 2016

ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΙ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ

 

Οι δύσκολες, ιστορικές στιγμές που πέρασε ο Ερντογάν το βράδυ της Παρασκευής 15 Ιουλίου 2015, οπότε εκδηλώθηκε το πραξικόπημα, θα επηρεάσουν σε ψυχολογικό επίπεδο, αν δεν καθορίσουν από δω και πέρα, την πολιτική του συμπεριφορά.

Ο ΙΟΣ ΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

 

Μετά την Καραϊβική και τη Λατινική Αμερική, έφτασε και η σειρά της Ευρώπης. Το πρώτο μωρό με μικροεγκεφαλία, δηλαδή με τον ιό Ζίκα, γεννήθηκε στην Ισπανία, σύμφωνα με το France24!

ΣΤΑΧΤΗ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΜΑΣΤΙΧΟΔΕΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΧΙΟ

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 44.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΙΝΗ ΚΟΛΑΣΗ - ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΩΝ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΕΩΝ.

ΝΕΚΡΟΙ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΣΕ ΝΑΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΟΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΟΜΗΡΟΥΣ

 

Νεκροί είναι οι ένοπλοι δράστες που κρατούσαν ομήρους στην Νορμανδία, μετά από έφοδο της αστυνομίας στο εσωτερικό της εκκλησίας, σύμφωνα με αστυνομική πηγή. Δύο άνδρες οπλισμένοι με μαχαίρια κρατούσαν αρκετούς ομήρους σε μία εκκλησία κοντά στην πόλη Ρουέν, στη βόρεια Γαλλία, σύμφωνα το Reuters που επικαλείται αστυνομική πηγή.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

 

Κύριες και Κύριοι,
Φίλες και Φίλοι,
Χθες έκλεισαν 42 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα μας. 42 χρόνια από τη στιγμή που άνοιξε ένας κύκλος σταθερότητας και δημοκρατίας με την πτώση της Χούντας των Συνταγματαρχών.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΡΟΤΙΜΑ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Εν μέσω της ανυπαρξίας της παλαιάς τάξης,  που ήταν με βάση τη συμφωνία «Sykes-Picot», και την κατάρρευση της Αραβικής Δημοκρατίας (της Συρίας), απαιτείται από το Ισραήλ να καθορίσει τις περιφερειακές  προτιμήσεις του  στην αναζήτηση συμμάχων σε μακροπρόθεσμο επίπεδο.

ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΡΩΣΙΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ

 

Η όποια στρατιωτική συνεργασία και η όποια συνεργασία υπάρξει στο πεδίο της συλλογής πληροφοριών ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία για να πλήττονται στόχοι στη Συρία θα συμπεριλάβει μέτρα που θα εγγυώνται την επιχειρησιακή ασφάλεια των αμερικανικών δυνάμεων.

ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ Η ΔΥΣΗ

 

Η σχέση της Τουρκίας με την Δύση υπήρξε ανέκαθεν πολύπλοκη και παράδοξη. Άλλοτε σχέση ιδεολογικής «έμπνευσης» ή εξάρτησης για την Οθωμανική Αυτοκρατορία και αργότερα την Τουρκία, άλλοτε φιλική και συμμαχική, και άλλοτε συγκρουσιακή.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Για «προσχηματικές» και «ανούσιες διαδικασίες», στις οποίες δεν θα συμμετέχει, κάνει λόγο η ΝΔ σε ανακοίνωσή της, σχολιάζοντας τις προτάσεις του πρωθυπουργού για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

† ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΣ

  

Η Αγία Παρασκευή γεννήθηκε σέ χωριό κοντά στή Ρώμη κατά τούς χρόνους τοῦ αὐτοκράτορα Ἀδριανοῦ (117-138μ.Χ.) ἀπό χριστιανούς γονεῖς, τόν Ἀγάθωνα καί τήν Πολιτεία.

ΟΙ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ


Οι εντάσεις μεταξύ Ισπανίας και Μεγάλης Βρετανίας, έχουν αρχίσει και φουντώνουν. Θυμίζουμε το περιστατικό της προηγούμενης εβδομάδας με το βρετανικό πυρηνικό υποβρύχιο που ενεπλάκη σε σύγκρουση με εμπορικό πλοίο. Τα νεύρα των Ισπανών είναι τεντωμένα και σίγουρα η στάση των Βρετανών δε βοηθά.

ΕΑΝ ΟΙ ΗΠΑ ΔΕΝ ΕΚΔΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΓΚΙΟΥΛΕΝ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΓΟΥΝ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ

 

Οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ουάσινγκτον θα πληγούν αν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν εκδώσουν τον ιεροκήρυκα τον οποίο κατηγορούν ως εγκέφαλο του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος, δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος πρόσθεσε ότι θα συναντηθεί με αξιωματούχους των ΗΠΑ για το θέμα αυτό σε επικείμενη επίσκεψή του στις ΗΠΑ.

ΘΑ ΕΠΕΜΒΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΙ ΗΠΑ;

 

Να συνετιστεί η Τουρκία και να μην θέσει σε κίνδυνο την συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας για το μεταναστευτικό την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή και να μη δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα στην ΕΕ, αλλιώς οι ΗΠΑ θα επέμβουν, είπε ο Τζον Κέρι στη βασική του αυτή διαβεβαίωση  προς τους 28 Υπουργούς Εξωτερικών.

ΑΛΒΑΝΙΑ- ΣΚΟΠΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΝΑ

 

H Βουλγαρία δεν είχε ποτέ σχέδιο για το διαμελισμό των Σκοπίων, ανέφερε σε δήλωση του ο Στάνκο Στάντσεφ, στρατιωτικός ιστορικός και καθηγητής στην Στρατιωτική Ακαδημία της Σόφιας, ενώ τόνισε πως η ιδέα του διαχωρισμού του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων (FYROM) ήταν του πρώην πρωθυπουργού Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι.