26 Ιουλίου, 2016

ΝΕΚΡΟΙ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΣΕ ΝΑΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΟΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΟΜΗΡΟΥΣ

 

Νεκροί είναι οι ένοπλοι δράστες που κρατούσαν ομήρους στην Νορμανδία, μετά από έφοδο της αστυνομίας στο εσωτερικό της εκκλησίας, σύμφωνα με αστυνομική πηγή. Δύο άνδρες οπλισμένοι με μαχαίρια κρατούσαν αρκετούς ομήρους σε μία εκκλησία κοντά στην πόλη Ρουέν, στη βόρεια Γαλλία, σύμφωνα το Reuters που επικαλείται αστυνομική πηγή.

Όμηρος κρατούνταν ο ιερέας της εκκλησίας, δύο καλόγριες καθώς και αρκετοί πιστοί, τέσσερις με έξι, σύμφωνα με αστυνομική πηγή. 

Τα κίνητρα των δραστών δεν έγιναν γνωστά. Σύμφωνα με την γαλλική Liberation, επρόκειτο για δύο άνδρες ενώ μάρτυρες ανέφεραν πως ακούστηκαν πυροβολισμοί την ώρα που οι γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας περικύκλωναν την εκκλησία στο Saint-Etienne-du-Rouvray της Νορμανδίας.

Τα γαλλικά Μέσα επιβεβαιώνουν ότι οι δράστες είναι νεκροί ενώ γίνονται αναφορές για περισσότερα θύματα. Σύμφωνα με το AFP, ένας από τους ομήρους είναι νεκρός.  Όπως μεταδίδουν, πρόκειται για τον ιερέα τον οποίο σκότωσαν οι δράστες, αποκεφαλίζοντάς τον. 

Την ίδια ώρα, υπάρχουν αναφορές για άλλον έναν τραυματία. Στην περιοχή αναμένεται σε λίγη ώρα να καταφτάσει ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών αλλά και ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: