13 Ιουλίου, 2016

ΓΙΑ ΤΗ SIEMENS ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

 

Λίγο μετά τις 10 το πρωί της 13ης Ιουλίου του 2015 ο Αλέξης Τσίπρας έβγαινε από τη Σύνοδο Κορυφής έχοντας στα χέρια του ακόμα μια νέα -από τις πιο σκληρές- συμφωνίες με τους δανειστές.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Βερολίνου και Άγκυρας με αφορμή την απαγόρευση επίσκεψης Γερμανών βουλευτών στη στρατιωτική βάση του Ιντσιρλίκ. Γερμανός πολιτικός προτείνει μεταφορά στην Ελλάδα ή την Ιορδανία.

Η ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ KGB ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ;

 

Ένας από τους στόχους των φιλελεύθερων κατά την προεδρία του Γιέλτσιν υπήρξε ο κατακερματισμός, και συνεπώς η αποδυνάμωση του ρωσικού κράτους. Σήμερα, μπορεί ένα νεοσύστατο Υπουργείο Κρατικής Ασφαλείας να σηματοδοτήσει την αντιστροφή εκείνης της εξέλιξης;

ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ

 

Ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Ας Κάρτερ και ανώτατοι αξιωματούχοι από άλλες χώρες στη συμμαχία που μάχεται το Ισλαμικό Κράτος θα συναντηθούν κοντά στην Ουάσιγκτον στις 20 Ιουλίου για να συζητήσουν τη συνεχιζόμενη στρατιωτική επιχείρηση, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο χθες.

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΛΟΓΩ BREXIT ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 

Η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου (ΗΒ) από την ΕΕ θα μπορούσε να προκαλέσει άμεσα σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις σε τέσσερις χώρες, περιλαμβανομένης και της Κύπρου, εκτιμά σε έκθεσή του ο οίκος αξιολόγησης Moody`s. Ειδικότερα, πρόκειται για την Ιρλανδία, το Βέλγιο, την Ισπανία και την Κύπρο.

ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ECOFIN Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

 

"Θα προτείνουμε ένα μέτρο στη φορολόγηση των εταιρειών (...) ένα ισχυρό μέτρο", που θα αποφέρει 6 δισ. ευρώ, δήλωσε ο ντε Γκίντος σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες που αναμεταδόθηκε από την ισπανική τηλεόραση, παρουσιάζοντας τα επιχειρήματά του για να αποφύγει η χώρα του ένα πρόστιμο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

ΘΡΥΜΜΑΤΙΖΕΤΑΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΒΡΑΧΟΣ

 

Γιατί η άλλοτε κραταιά επενδυτική γερμανική τράπεζα, που πριν από δέκα ημέρες το ΔΝΤ την χαρακτήρισε παγκόσμια... πρωταθλήτρια στα “συστημικά ρίσκα”, αντιμετωπίζει πέρα από την κατρακύλα της μετοχής της, ένα βουνό νομικά προβλήματα:

ΠOΡΤΟΓΑΛΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ “ΣΚΛΗΡΟΥΣ”

 

Αλυσιδωτές αντιδράσεις. Στο Ecofin της Τρίτης επικράτησαν οι "σκληροί" και για πρώτη φορά στην ιστορία του ενιαίου νομίσματος, κινήθηκε διαδικασία επιβολής κυρώσεων σε βάρος δύο χωρών.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

 

To Ιράν μετά την άρση του διεθνούς εμπάργκο, εις βάρος του, αναζητεί τρόπους μεταφοράς του φυσικού του αερίου παρακάμπτοντας την μη φιλική Τουρκία.  Το γεγονός αυτό αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για την Ελλάδα, που μπορεί να αποτελέσει κόμβο ενέργειας σε περίπτωση μεταφοράς υδρογονανθράκων στο νότιο τομέα.

ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 

Οι Γερμανοί αποφάσισαν, να πάρουν πίσω οικόπεδο, που είχε παραχωρηθεί στην ελληνική κυβέρνηση και συγκεκριμένα στο υπουργείο Παιδείας, για την ανέγερση ελληνικού σχολείου στο Μόναχο. «Δεν τηρήθηκαν από ελληνικής πλευράς τα διαλαμβανόμενα στην συμφωνία μεταξύ της ελληνικής και της γερμανικής πλευράς», αναφέρουν από το Μόναχο.