13 Ιουλίου, 2016

ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 

Οι Γερμανοί αποφάσισαν, να πάρουν πίσω οικόπεδο, που είχε παραχωρηθεί στην ελληνική κυβέρνηση και συγκεκριμένα στο υπουργείο Παιδείας, για την ανέγερση ελληνικού σχολείου στο Μόναχο. «Δεν τηρήθηκαν από ελληνικής πλευράς τα διαλαμβανόμενα στην συμφωνία μεταξύ της ελληνικής και της γερμανικής πλευράς», αναφέρουν από το Μόναχο.

Ο αντιδήμαρχος, Μονάχου, J. Schmid, σε συνάντηση του με τον υφυπουργό Παιδείας Θεοδόση Πελεγρίνη, ανακοίνωσε, ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο του Μονάχου έχει αποφασίσει την επιστροφή του οικοπέδου στην βαυαρική πλευρά, επειδή δεν τηρήθηκαν από ελληνικής πλευράς τα διαλαμβανόμενα στην συμφωνία μεταξύ της ελληνικής και της γερμανικής πλευράς».

Ο αντιδήμαρχος Μονάχου, ανέφερε ότι έχει χαθεί η εμπιστοσύνη προς την ελληνική πλευρά, ενώ ο κ. Πελεγρίνης, τον διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ότι χρειαστεί, προκειμένου να αποκατασταθεί η χαμένη εμπιστοσύνη προς το Δήμο του μονάχου.

Ο κ. Schmid, εξήγησε στον Έλληνα υφυπουργό, ότι θα κάνει μια ύστατη προσπάθεια, προκειμένου να ανατραπεί η πρώτη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, περί επιστροφής του οικοπέδου στην Βαυαρική πλευρά, στις 20 Ιουλίου, που είναι το επόμενο ΔΣ, μόνο εάν η ελληνική κυβέρνηση δείξει θέληση και ακολουθήσει τους «κανόνες».
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: