12 Μαΐου, 2016

ΑΓΡΙΟ ΦΡΕΝΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΙΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΔΕΣΣΗΣ κ. ΙΩΗΛ

 

Άτοπο χαρακτηρίζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος την πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριαρχείου να συμμετάσχει ως Μέλος της Πατριαρχικής Αντιπροσωπείας στη Άγια και Μεγάλη Σύνοδο ο σεβάσμιος Ιεράρχης της Ελλαδικής Εκκλησίας Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

 

γαπητά μου παιδιά,
Πολύ σύντομα θά βρίσκεσθε στήν κρίσιμη, σως καί δύσκολη, περίοδο τν ξετάσεων, μις διαδικασίας πού κάθε χρόνο καλε μαθητές καί μαθήτριες σέ ληθινό γώνα γιά νά νταποκριθετε πιτυχς σέ ατές.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΤΑΧΡΟΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ Η ΝΗΝΕΜΙΑ;

 

Πριν παρέλθει ένα 24ωρο, από την συμφωνία με το Eurogroup όποιος άνοιγε τις εφημερίδες ή άκουγε τα διάφορα ραδιοτηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, το λιγότερο που αισθανόταν ήταν μια μεγάλη μελαγχολία. Μια εθνική κατάθλιψη.

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ
ΤΗΣ ΑΠΟ 16ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας, της γενομένης στις 16 Απριλίου 2016, συζητήθηκε προκαταρκτικά η σύνθεση της αντιπροσωπείας της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας στην μέλλουσα να συνέλθει από 18 έως 27 Ιουνίου 2016 στην Κρήτη Πανορθόδοξη Σύνοδο. Κατόπιν της επιπλέον συνεννοήσεως από τα μέλη της Ιεράς Συνόδου ενεκρίθη το ως κάτωθι πρακτικό:

ΣΕ ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΟΠΛΩΝ

 

Το Βιετνάμ φιλοξενεί ένα συμπόσιο άμυνας αυτή την εβδομάδα στο οποίο συμμετέχουν οι μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες κατασκευής όπλων ενώ επίκειται η επίσκεψη του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα και καθώς η Ουάσιγκτον αναλογίζεται αν θα πρέπει να άρει τον αποκλεισμό όπλων που έχει επιβάλλει στον παλιό της εχθρό.

ΤΗΝ ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 

Θυμόμαστε πως η Ευρώπη εξαγόρασε τα χρέη της Πορτογαλίας απέναντι στο ΔΝΤ, όταν η τελευταία βγήκε από το μηχανισμό στήριξης χρηματοδοτούμενη έκτοτε από τις αγορές, ενώ έχει μετατραπεί σε μία χώρα της Lidl (χαμηλού εργατικού κόστους για τη γερμανική βιομηχανία). Έτσι, η μοναδική χώρα της Ευρωζώνης που ευρίσκεται στο μηχανισμό στήριξης και δανειοδοτείται από το ΔΝΤ, είναι η Ελλάδα.

ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΝΑΟΥ ΣΤΟΥΣ Ρ/ΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ

 

Δύο παρεμβάσεις για το νέο καθεστώς της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Πάτμου, με βάση τον νέο κανονισμό που προωθεί το Πατριαρχείο και για την Πατριαρχική εντολή για παραχώρηση Ιερού Ναού στους Ρωμαιοκαθολικούς στην Πάτμο, έγιναν κατά τη συνάντηση του Συλλόγου Ορθοδόξων Πατμίων Νήσος Ιερά στο νησί και έχουν προκαλέσει θόρυβο.

OΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤHΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 

Τό τελευταο διάστημα κούστηκαν κυβερνητικά στελέχη νά ποκαλον τά Σκόπια «Μακεδονία»! Τήν δια στιγμή στό πίσημο νακοινωθέν τς συνάντησης τν ερωπαίων σοσιαλιστν στό Παρίσι, (12/ 3/16), στήν ποία συμμετεχε καί πρωθυπουργός λέξης Τσίπρας, τά Σκόπια νομάζονται Μακεδονία.

ΤΟ AΓΙΟΝ OΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΟΣΧΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΩΣΟ ΠΡΟΕΔΡΟ

 

"Το Άγιον Όρος είναι έτοιμο να "δεχτεί με αγάπη" τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος και τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, εάν αυτός επιθυμεί να έρθει" - δήλωσε σε συνέντευξη στο TASS o Ιερομόναχος Γαβριήλ - Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κανονικής Αδελφότητας της Ι.Μ. Εσφιγμένου στην Ιερά Κοινότητα και μέλος της ειδικής Επιτροπής για την προετοιμασία της χιλιετής παρουσίας των Ρώσων Μοναχών στο Άγιον Όρος.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Η Ελληνική Δημοκρατία έχει υποχρέωση προστασίας του Ιερού Τόπου του Αγίου Όρους, για τη διατήρηση αναλλοίωτου του χαρακτήρα και της πορείας του στο μέλλον, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την αντιφώνηση του στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου, στις Καρυές.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΕΤΑΞΥ ΗΠΑ ΚΑΙ ΚΙΝΑΣ

 

Καζάνι που βράζει είναι αυτή την ώρα η Νότια Κινεζική Θάλασσα, καθώς πριν από λίγη ώρα σημειώθηκε στρατιωτική εμπλοκή μεταξύ της Κίνας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Η ένταση φαίνεται πως ξεκίνησε εξαιτίας της παρουσίας ενός αμερικανικού πλοίου στην περιοχή εκείνη, πλησίον της ζώνης γύρω από το τεχνητό νησί Νάνσα. 

ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΕΧΕΙ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΧΡΕΟΥΣ

 

Μετά το euro group  της Δευτέρας, και τις συζητήσεις για το ελληνικό χρέος, τα βλέμματα συγκεντρώνει η συνάντηση των υπουργών οικονομικών. Μέχρι  και τις 24 Mαιου τα κλιμάκια θα πρέπει να σκεφτούν όλες τις επιλογές.  Ένας αξιωματούχος όμως  εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για το θέμα της συμφωνίας. 

ΝΕΚΡΟ ΗΓΕΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΧΑΛΙΦΑΤΟΥ

 

Ηγετικό στέλεχος του Ισλαμικού Χαλιφάτου στην περιφέρεια αλ-Ανμπάρ του Ιράκ σκοτώθηκε μαζί με άλλους τρεις τζιχαντιστές κατά τη διάρκεια αεροπορικής επίθεσης του διεθνούς συνασπισμού στον οποίο ηγούνται οι ΗΠΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πενταγώνου.

Ο ΣΟΥΛΤΣ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΗ ΒΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

 

«Αποφάσισα να σταματήσω τη διαδικασία για το θέμα της απελευθέρωσης των ταξιδιωτικών θεωρήσεων στους Τούρκους πολίτες», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, παρουσία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Υποθέσεων Εζεμέν Μπαζκίρ, με την ευκαιρία κοινής συνέντευξης Τύπου στο Στρασβούργο, ύστερα από 45λεπτη κατ' ιδίαν συνάντηση των δύο πολιτικών.

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

 

Στην ανάγκη οικοδόμησης μέτρων εμπιστοσύνης μεταξύ των τραπεζών και των εταίρων τους -δηλαδή των καταθετών, των πελατών, των επιχειρήσεων- στάθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στο τραπεζικό φόρουμ της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).