26 Απριλίου, 2016

ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ (ΤΩΝ ΔΕΚΑ ΠΑΡΘΕΝΩΝ)

  
Της Αλειψάσης τον Κύριον Μύρω

Κύριε, ν πολλας μαρτίαις περιπεσοσα γυνή, τήν σήν ασθομένη θεότητα, μυροφόρου ναβαλοσαν τάξιν, δυρομένη μύρα σοι πρό το νταφιασμο κομίζει. Ομοι, λέγουσα, τι νύξ μοι πάρχει, οστρος κολασίας, ζοφώδης τε καί σέληνος ρως τς μαρτίας.

OΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΗ

 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ Το - 1187 μ.Χ. ο Σαλαντίν εξεδίωξε τους σταυροφόρους και έγινε κύριος της Ιερουσαλήμ. Μαζί με τους ιππότες έφυγαν και οι Λατίνοι κληρικοί από την Αγία Πόλη. Ο Σαλαντίν προέβη σε αντίποινα, μέρος των οποίων είχαν να κάνουν και με τον Ναό της Αναστάσεως. Σφράγισε όλες τις πύλες του Ναού, εκτός από μία, και έκλεισε τα παράθυρα του τρούλου του Καθολικού.

ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΜΕ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΔΕΚΑ ΠΑΡΘΕΝΩΝ ΓΝΩΣΤΗΣ ΠΑΡΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ


Τρτη μεγστη Παρθνους δκα φρει, Νκην φεροσας δεκστου Δεσπτου.
Η Εκκλησία μας καλεί να είμεθα έτοιμοι για να υποδεχθούμε, κρατούντες τις λαμπάδες των αρετών μας, τον ουράνιον Νυμφίο, τον Κύριον Ιησού, ο Οποίος θα έλθει αιφνίδια, είτε ειδικά κατά τη στιγμή του θανάτου μας, είτε γενικά κατά τη Δευτέρα Παρουσία.

EΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

 

Ένα εφιαλτικό δωδεκάμηνο κατά τη διάρκεια του οποίου θα έχει ξεδιπλωθεί σχεδόν το σύνολο των μέτρων που φέρνει το νέο πολυνομοσχέδιο αποτυπώνει η Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η οποία και συνοδεύει το τελικό κείμενο με όλες τις διατάξεις στη Βουλή.

Η ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ;

 

Η συμπεριφορά της Τουρκίας και μια ενδιαφέρουσα ερμηνεία της. Η Τουρκία κατά πολλούς έχει γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνη εσχάτως, δείχνει να κινείται χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο και όλοι – μεταξύ αυτών κι εγώ – έχουν δυσκολία να καταλάβουν σε τι αποσκοπεί και τι επιδιώκει με την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά της. Κάποια στιγμή σωρεύτηκαν αρκετά ερωτήματα, μέχρι που αποφάσισα να πιάσω την ιστορία μεθοδικά, από την αρχή…

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ!

 

Στην Ελλάδα και την κυβέρνηση Τσίπρα επιτίθενται τα γερμανικά ΜΜΕ, ενώ σχολιάζουν τις φήμες περί παραίτησης του Ευκλείδη Τσακαλώτου, σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός δεχτεί τελικά τις πιέσεις των δανειστών. Η Βild σχολιάζει πω η Ελλάδα «ξεμένει» από χρήματα και τα μέλη της απειλούν με παραίτηση, ενώ συνεχίζει πως: «ο Τσίπρας μαζεύει και το τελευταίο ευρώ».

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Σε υψηλούς τόνους ξεκίνησε το μεσημέρι της Μ.Δευτέρας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του ασφαλιστικού - φορολογικού νομοσχεδίου. Η διαδικασία συνεχίζεται σήμερα, Μ.Τρίτη, με ακροάσεις φορέων. 

ΧΤΥΠΗΜΑ «ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΝΗ» ΤΟΥ ΝΑΤΟ

 

Η ενίσχυση της Ρωσίας και η παρουσία της στην Μεσόγειο, έχει τρομοκρατήσει τα ξένα κράτη και κυρίως ΝΑΤΟ-Τουρκία. Ως αποτέλεσμα, σήμερα ανακοίνωσε η Ρουμανία την  δημιουργία  νατοϊκού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, με τον υπουργό Άμυνας Mihnea MOTOC να δηλώνει ότι:  «πρόκειται για μια νατοϊκή δύναμη που θα αποτελείται από  χερσαίες , θαλάσσιες και εναέριες δυνάμεις.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

 

Το κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι αναλυτές, που παρατηρούν εξ αρχής την εξέλιξη του μεταναστευτικού. Σύμφωνα λοιπόν με τις ενδείξεις, οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι διανύουμε μια κρίσιμη περίοδο, καθώς τα "νεύρα" όλων είναι τεντωμένα και ο χρόνος πιέζει. 

OΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΕΙΣΜΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

 

Σεισμικές έρευνες δύο διαστάσεων (2D) ολοκλήρωσε η «Energean Oil & Gas» στην παραχώρηση West Komombo, που βρίσκεται στη χερσαία περιοχή της Άνω Αιγύπτου.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Η FITCH

 

Η Fitch Ratings ανακοίνωσε σήμερα ότι αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Τράπεζας Κύπρου σε «B-» από «CCC» και της Ελληνικής Τράπεζας σε «B» από «B-», με το outlook να είναι σταθερό.