26 Απριλίου, 2016

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ!

 

Στην Ελλάδα και την κυβέρνηση Τσίπρα επιτίθενται τα γερμανικά ΜΜΕ, ενώ σχολιάζουν τις φήμες περί παραίτησης του Ευκλείδη Τσακαλώτου, σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός δεχτεί τελικά τις πιέσεις των δανειστών. Η Βild σχολιάζει πω η Ελλάδα «ξεμένει» από χρήματα και τα μέλη της απειλούν με παραίτηση, ενώ συνεχίζει πως: «ο Τσίπρας μαζεύει και το τελευταίο ευρώ».

 «Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και οι πιστωτές της χρεοκοπημένης χώρας παίζουν πόκερ εδώ και μήνες σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις και το νέο πακέτο βοήθειας. Φαίνεται όμως ότι ο Τσίπρας εξακολουθεί να παίζει τζογάρει». Η Tagesspiegel από την πλευρά της έχει τίτλο: «θα υπάρξει σίγουρα ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους» και γράφει τα εξής: 

«Το καινούργιο είναι ότι, εάν η Ελλάδα θέλει να πάρει και άλλα δισεκατομμύρια από το τρίτο πακέτο βοήθειας, τότε η χώρα θα πρέπει να καταπιεί ένα ακόμα πικρό χάπι. Θα υποχρεωθεί υπό την πίεση των δανειστών να πάρει εκ των προτέρων και άλλα αυστηρά μέτρα λιτότητας. Θα πρέπει να σημειωθεί όμως ότι πρόκειται για την περίοδο μετά το 2018.

Και για την πολιτική αυτό είναι ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Κανείς δεν ξέρει τι πρόκειται να συμβεί μέχρι τότε. Ωστόσο, το ελληνικό κοινοβούλιο θα πρέπει να ψηφίσει σήμερα μέτρα τα οποία θα ισχύσουν αμέσως σε μια εποχή που η οικονομία δεν πάει καλά. Αυτό δεν αρέσει σε πολλούς περήφανους βουλευτές. Απαγόρευση της γνώμης; Ναι, αλλά την ευθύνη για αυτό φέρει η Αθήνα».
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: