26 Απριλίου, 2016

ΧΤΥΠΗΜΑ «ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΝΗ» ΤΟΥ ΝΑΤΟ

 

Η ενίσχυση της Ρωσίας και η παρουσία της στην Μεσόγειο, έχει τρομοκρατήσει τα ξένα κράτη και κυρίως ΝΑΤΟ-Τουρκία. Ως αποτέλεσμα, σήμερα ανακοίνωσε η Ρουμανία την  δημιουργία  νατοϊκού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, με τον υπουργό Άμυνας Mihnea MOTOC να δηλώνει ότι:  «πρόκειται για μια νατοϊκή δύναμη που θα αποτελείται από  χερσαίες , θαλάσσιες και εναέριες δυνάμεις.

Οι οποίες θα αποτελούν μία ενιαία δύναμη αποτροπής   και θα είναι  στην ουσία η  φυσική επέκταση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Μαύρης θάλασσας. Το σχέδιο αυτό θα συζητηθεί και θα εγκριθεί στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ». Τον στόλο θα συνοδεύουν Πεζοναύτες αλλά και εναέριες δυνάμεις, σύμφωνα με τον Ρουμάνο Υπουργό Άμυνας.  

Η νέα απόφαση, θεωρείται «απάντηση» του ΝΑΤΟ στις ενέργειες της Ρωσίας στην Μαύρη θάλασσα και κυρίως σε αυτές στην Κριμαία.  Πλέον οι αναλυτές θεωρούν πως η Ρωσία θα σκληρύνει την στάση της, ενώ πολλοί υποστηρίζουν ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα οδηγήσει τα πολεμικά πλοία του στις αμερικανικές ακτές και κυρίως στην περιοχή της Κούβας, ως απάντηση στην πρωτοφανή κίνηση του ΝΑΤΟ.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: