03 Μαρτίου, 2016

ΤΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ;

 

Τσικνοπέμπτη.Η Τσικνοπέμπτη είναι η πιο ξεχωριστή ημέρα της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου (που είναι γνωστή και ως «Κρεατινή»), κατά την οποία, σύμφωνα με το έθιμο, στα σπίτια ψήνουν κρέας στη σχάρα, γεμίζοντας τον αέρα με τη μυρωδιά της «τσίκνας».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ



Συνήλθε σήμερα, Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016, στην τρίτη Συνεδρία Της για τον μήνα Μάρτιο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

40 ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΜΕ ΕΝΟΠΛΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ Η ΡΩΣΙΑ

 

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε την Τετάρτη (02/03) πως υπέγραψε συνολικά 40 συμφωνίες με ένοπλες οργανώσεις της Συρίας, εν μέσω της εύθραυστης εκεχειρίας που τέθηκε σε ισχύ στη χώρα από τα ξημερώματα του Σαββάτου, σημειώνοντας πως οι συζητήσεις με τους ηγέτες 11 ακόμη οργανώσεων βρίσκονται σε εξέλιξη.

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΜΕ ΤΟΥΡΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

 
«Δεν προσκυνάμε Τούρκο Πατριάρχη. Δεν μπορεί Έλληνας Πατριάρχης να φιλά το χέρι του Πάπα, αυτό είναι απαράδεκτο και για αυτό αντιδρούμε. Εμείς υποταγή σε Τούρκους Πατριάρχες δεν κάνουμε, προσκυνάμε μόνο Έλληνες και ορθόδοξους Πατριάρχες». Είμαστε Έλληνες, ορθόδοξοι μέχρι το κόκαλο. Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ....



ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΠΥΡΟΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Το Κέντρο για τη Συμφιλίωση στη Συρία, και οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας που παρακολουθούν την εφαρμογή της παύσης πυρός, έδωσαν λεπτομέρειες για την κατάσταση στη χώρα και καταγγέλλουν πως η Τουρκία συνεχίζει τους βομβαρδισμούς.

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

 

Οι ευρωπαϊκές κοινωνίες και κυβερνήσεις διασπώνται τώρα και συγκρούονται εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης. Από τη μια μεριά, πολλοί άνθρωποι εκφράζουν και με πρακτικό τρόπο την αλληλεγγύη τους στους κατατρεγμένους που διακινδυνεύουν και μερικές φορές χάνουν τη ζωή τους, αναζητώντας καταφύγιο στην Ευρώπη.

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ


Διακήρυξη Εκμίσθωσης Ακινήτου οδ. Βαλαωρίτου. Το Μητροπολιτικό Συμβούλιο της Ι.Α.Α. επαναπροκηρύσσει δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό, κατά το σύστημα των κλειστών προσφορών…

 


ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΕΣ

 

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας το απόγευμα της Τετάρτης στις Βρυξέλλες, ενώπιον της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, παραδέχτηκε το χάσμα που υπάρχει μεταξύ των θεσμών αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα, τονίζοντας πως υπάρχουν πέντε ανοιχτά μέτωπα στην αξιολόγηση, τα οποία είναι το δημοσιονομικό κενό, η ασφαλιστική μεταρρύθμιση, οι αλλαγές στη φορολογία, τα κόκκινα δάνεια και το νέο Ταμείο αποκρατικοποιήσεων.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Παραχωρήσεις από τη Λευκωσία προς την Άγκυρα «για να ανταποκριθεί η Τουρκία ώστε να σταματήσει η ροή προσφύγων προς την Ευρώπη» ζητά το Βερολίνο, σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο. Η κυπριακή εφημερίδα σημειώνει ότι το ζήτημα τέθηκε προς τον υπουργό Εξωτερικών Ιω.Κασουλίδη από τον γερμανό υφυπουργό Εξωτερικών Μ.Ροτ σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν.

ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΑΟΖ Η ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟΥ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΟΣ ZOR

  

Στον υπουργό Ενέργειας της Κύπρου, Γιώργο Λακκοτρύπη, έχει κατατεθεί μελέτη Γάλλων επιστημόνων, σύμφωνα με την οποία το μεγάλο αιγυπτιακό κοίτασμα ZOR έχει ως πηγή προέλευσης το θαλάσσιο όρος Ερατοσθένης, που βρίσκεται εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

«ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΣΕΝΓΚΕΝ»

  

Η επιστροφή στις διατάξεις της ζώνης Σένγκεν, που θα περιλαμβάνει την εφαρμογή αυστηρών ελέγχων στα εξωτερικά σύνορά της, συνιστά μια «απαραίτητη» προϋπόθεση για την επίτευξη μιας λύσης στην προσφυγική κρίση, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΕΛΟΣ! - ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

 

Δικαιώθηκαν οι δυο δημοσιογράφοι που αποκάλυψαν τον εξοπλισμό τρομακρατών στη Συρία, με εντολή από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερνογάν. Με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Τουρκίας, η οποία ανέφερε πως είχαν συλληφθεί παραβιάζοντας τα δικαιώματα τους, αποφυλακίστηκαν σήμερα ο διεύθυντής του γραφείου της Cumhuriyet στην Αγκυρα Τζαν Ντουντάρ και ο δημοσιογράφος Ερντέμ Γκιούλ.

Η ΕΕ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

 

Σήμερα πραγματοποιείται η συνεδρίαση των Επιτρόπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κεντρικό θέμα είναι η Ελλάδα και η παροχή οικονομικής βοήθειας για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Θα συζητηθούν οι τρόποι με τους οποίους η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει την κρίση.