03 Μαρτίου, 2016

Η ΕΕ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

 

Σήμερα πραγματοποιείται η συνεδρίαση των Επιτρόπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κεντρικό θέμα είναι η Ελλάδα και η παροχή οικονομικής βοήθειας για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Θα συζητηθούν οι τρόποι με τους οποίους η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει την κρίση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το συνολικό πακέτο ανθρωπιστικής βοήθειας εκτιμάται πως είναι ύψους 700 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια και θα διανεμηθεί είτε μέσω των ΜΚΟ είτε απευθείας στους μετανάστες, με την μορφή κουπονιών! Αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς πως η ελληνική πλευρά σε αυτήν την περίπτωση δεν θα έχει κανένα λόγο ούτε θα μπορεί να διαχειριστεί το παραπάνω ποσό.

Στην πρώτη περίπτωση θα ισχύει η δέσμευση ότι το ποσό θα χρησιμοποιείται για την δημιουργία κέντρων μετεγκατάστασης μεταναστών ή την κάλυψη άλλων αναγκών των μεταναστών, χωρίς την εμπλοκή του ελληνικού κράτους, ενώ στην δεύτερη, οι μετανάστες θα προμηθεύονται ειδικά κουπόνια που θα χρησιμοποιούνται είτε ως αντίτιμο ενοικίου είτε ακόμα και για αγορά προϊόντων σίτισης και πρώτων αναγκών.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: