03 Μαρτίου, 2016

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΕΛΟΣ! - ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

 

Δικαιώθηκαν οι δυο δημοσιογράφοι που αποκάλυψαν τον εξοπλισμό τρομακρατών στη Συρία, με εντολή από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερνογάν. Με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Τουρκίας, η οποία ανέφερε πως είχαν συλληφθεί παραβιάζοντας τα δικαιώματα τους, αποφυλακίστηκαν σήμερα ο διεύθυντής του γραφείου της Cumhuriyet στην Αγκυρα Τζαν Ντουντάρ και ο δημοσιογράφος Ερντέμ Γκιούλ.

Λίγο μετά την απόφαση, η εφημερίδα εξέδωσε άρθρο στο οποίο ανέφερε ως «ξεκάθαρη ήττα» του Ερντογάν, τη σχετική δικαστική απόφαση. Υπενθυμίζουμε πως τον Νοέμβριο είχαν συλληφθεί οι δυο δημοσιογράφοι, ύστερα από τη δημοσιοποίηση δυο βίντεο, τα οποία αποδείκνυαν πως φορτηγά των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, μετέφεραν όπλα στην συροτουρκική μεθόριο, ελεγχόμενα από την αστυνομία της Τουρκίας. 

Η υπόθεση εκτός από την παγκόσμια κατακραυγή της Τουρκίας, προκάλεσε και αντιδράσεις σχετικά με την ελευθερία που έχουν τα ΜΜΕ στην χώρα του Ερντογάν. Όπως φαίνεται οι παράλογες απαιτήσεις του Τούρκου προέδρου έρχονται σε δεύτερη μοίρα, γεγονός που κινεί υποψίες σχετικά με την ισχύ του Ερντογάν...
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: