21 Ιανουαρίου, 2016

ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟ ΝΤΑΒΟΣ

 

Με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ κ. Τζακ Λιού και με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ αναμένεται να συναντηθεί σήμερα, Πέμπτη, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, στο Νταβός.

Η ΑΠΟΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

 

Το κοινοβούλιο της Βουλγαρίας ενέκρινε την Πέμπτη τις τροπολογίες του υπουργού Άμυνας που επιτρέπουν πολεμικά αεροσκάφη από χώρες μέλη του ΝΑΤΟ να αναλάβουν τη φύλαξη του εναέριου χώρου της χώρας συμμετέχοντας σε κοινές αποστολές αεροπορικής αστυνόμευσης. Συνολικά 122 βουλευτές ψήφισαν υπέρ των τροπολογιών, 41 βουλευτές τάχθηκαν κατά, ενώ ένας βουλευτής απείχε.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΩΡΑ

 

Στην πολιτική κάποια ζητήματα, που μπορείς να τα ξεκαθαρίσεις ανώδυνα, έρχεται η στιγμή που γίνονται "δράκος" και σε τρώνε. Αναφέρομαι στην περίπτωση του στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος φέρεται εμπλεκόμενος και μάλιστα συλληφθείς για υπόθεση παιδεραστίας στη Μολδαβία.

ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

 

Κατά της απόφασης Σκουρλέτη είχαν προσφύγει στο ΣτΕ τέσσερα σωματεία εργαζομένων της Ελληνικός Χρυσός..Ακυρώθηκε η απόφαση του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη που ζητούσε να σταματήσουν οι τεχνικές μελέτες που αφορούν τα έργα ανάπτυξης της Ελληνικός Χρυσός σε Σκουριές και Ολυμπιάδα.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Την ερχόμενη Τρίτη στις 18:30 το απόγευμα θα διεξαχθεί η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για το Ασφαλιστικό, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Επεισοδιακή ήταν η πρεμιέρα των πανελλαδικών αγροτικών κινητοποιήσεων που συνοδεύτηκε με μία δυναμική πολιορκία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, ο οποίος έμεινε «όμηρος» αγροτών και κτηνοτρόφων στο κτίριο της νομαρχίας στην Κομοτηνή. 

ΤΟΥΡΚΙΑ: Η ΕΕ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

 

Ο  υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Βολκάν Μποζκίρ μίλησε σήμερα στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRTHaber και υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της αναφορικά με τη συμφωνία χορήγησης 3 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Τουρκία παίρνοντας ως αντάλλαγμα τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΤΙ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΦΕΣΗ ΠΑΡΑ ΤΑ CAPITAL CONTROLS;

 

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η τιμή του πετρελαίου εδώ και αρκετούς μήνες. Και τώρα, η επάνοδος του Ιράν στις αγορές, με τη λήξη των διεθνών κυρώσεων δίνει ακόμη μια ισχυρή (τη χαριστική;) βολή. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα μέσα του 2014, η τιμή του μαύρου χρυσού στις διεθνείς αγορές έχει μειωθεί ποσοστιαία κατά 70!

EΧΕΤΕ 2 ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΑΛΛΙΩΣ ΣΕΝΓΚΕΝ ΤΕΛΟΣ!

 

Τελεσίγραφο δίνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, προς... πάντα ενδιαφερόμενο. Ο πρόεδρος της ΕΕ είπε στο Ευρωκοινοβούλιο ότι η Ένωση έχει μόλις 2 μήνες να ελέγξει την προσφυγική κρίση αλλιώς η ζώνη Σένγκεν έφτασε στο τέλος της.

ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ

 

Την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να παρουσιάσει την ερχόμενη άνοιξη πρόταση για την αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου, επιβεβαίωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Αλεξάντερ Bίντερστεϊν.