23 Νοεμβρίου, 2015

ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Συνεδριάζουν, αντί να παραιτηθούν, από τις 1.00 μ.μ. τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής που θεωρούνται φυσικοί αυτουργοί του φιάσκου και όλοι τους ζητούν να παραιτηθούν.

ΟΙ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

 

Η τακτοποίηση των σχέσεων Κράτους – Εκκλησίας, ουδεμία σχέση έχει με «συνωμοσίες» περί αποχριστιανισμού και εθνοκτονίας, αλλά αντιθέτως σχετίζεται με την εξοικονόμηση πολλών δεκάδων εκατομμύριων ευρώ προς όφελος των πολιτών.

ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΣΕ ΤΙ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ;

 

Τίποτα δεν γίνεται τυχαία στις ημέρες μας... σενάρια συνωμοσίας λένε άλλοι. Άλλωστε τι θα ήθελαν να συγκαλύψουν και να μας επιβάλουν; Έρχεται η Ευρώπη φρούριο, η αστυνομοκρατούμενη Ευρώπη;

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ


Να συμμετάσχει ενεργά στην ενοριακή ζωή των Ορθοδόξων της Γερμανίας είχε χθες την ευκαιρία ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΙΚ/DAESH ΣΤΗ G20 Η ΜΟΣΧΑ ΚΑΙ Η ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ

 

Η σύνοδος κορυφής της G20 στην Αττάλεια (Τουρκία) σίγουρα ασχολήθηκε με την οικονομία, αλλά προπαντός με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Πολλές διμερείς διαπραγματεύσεις έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής, και δεν γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες του τι συζητήθηκε και ολοκληρώθηκε κατά τη διάρκεια αυτών των ιδιαιτέρων συναντήσεων.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ 16,7 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

 

Με απόφαση της Επιτροπής, επιστρέφεται ποσό ύψους 410 εκατ. ευρώ στους Eυρωπαίους αγρότες. Στους δικαιούχους περιλαμβάνονται και οι Ελληνες αγρότες. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε, χθες, απόφαση επιστροφής ποσού ύψους 410 εκατ. ευρώ στους ευρωπαίους αγρότες.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Άλλες διεξόδους αναζητούν εκατοντάδες πρόσφυγες από Ιράν, Πακιστάν, Μπαγκλαντές και άλλες εθνικότητες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ειδομένη. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, κάποιοι από αυτούς αποφάσισαν να επιστρέψουν στο εσωτερικό της Ελλάδας και κάποιοι άλλοι ενδεχομένως κινήθηκαν παράλληλα με τα σύνορα αναζητώντας μη οριοθετημένα σημεία διέλευσης. Διαμαρτυρία στο Κιλκίς για τα σχέδια δημιουργίας προσωρινού κέντρου φιλοξενίας.

ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ

 

Σε φόβους για δημιουργία νέων «νεοναζιστικών ομάδων» αλλά και «πυρήνων τζιχαντιστών» στην Ελλάδα - λόγω του εγκλωβισμού εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών - αναφέρεται εμπιστευτική πολυσέλιδη έκθεσή της, η ΕΛ.ΑΣ, η οποία συντάχθηκε λίγα 24ωρα μετά το μακελειό της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι. Παράλληλα, σύμφωνα με το ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ,  φέρεται να είναι σε ισχύ έγγραφες προειδοποιήσεις για χτύπημα του ISIS σε χώρους υποδοχής και παραμονής μεταναστών.

ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ

 

Εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να διατυπώνεται συστηματικά η κατηγορία κατά του Συριζα και της κυβέρνησης για λαϊκισμό, ιδιαίτερα από τα κόμματα που αυτοαποκαλούνται κεντροαριστερά, αλλά και από τη ΝΔ. Ενεργούν σαν να αγνοούν τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώθηκε μετά τις πρόσφατες εκλογές, αλλά και με όσα προηγήθηκαν πριν από αυτές και ασκούν κριτική ίδια με αυτή που συνήθιζαν μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα να έχουν καταλήξει σιγά-σιγά τα ίδια να λαϊκίζουν συστηματικά.

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ

 

Σε μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια εκτιμάται πως θα είναι το κέρδος από προμήθειες των ξένων οίκων που συνεργάστηκαν με τα τέσσερα συστημικά πιστωτικά ιδρύματα της χώρας για την ολοκλήρωση της ανακεφαλοποίησής τους σε ένα ζοφερό οικονομικό περιβάλλον.

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΠΟΥΤΙΝ

 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, προτείνει την επιστροφή της Ρωσίας στην G-8, καθώς η κρίση της Ουκρανίας έκανε την ομάδα των οχτώ να συνεδριάζει ως G-7. Στη συνέχεια κατέστησε σαφές πως οι συμφωνίες αναφορικά με την Ουκρανία πρέπει να τηρηθούν πάση θυσία.