23 Νοεμβρίου, 2015

ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ

 

Σε φόβους για δημιουργία νέων «νεοναζιστικών ομάδων» αλλά και «πυρήνων τζιχαντιστών» στην Ελλάδα - λόγω του εγκλωβισμού εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών - αναφέρεται εμπιστευτική πολυσέλιδη έκθεσή της, η ΕΛ.ΑΣ, η οποία συντάχθηκε λίγα 24ωρα μετά το μακελειό της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι. Παράλληλα, σύμφωνα με το ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ,  φέρεται να είναι σε ισχύ έγγραφες προειδοποιήσεις για χτύπημα του ISIS σε χώρους υποδοχής και παραμονής μεταναστών.

Η έκθεση έχει συνταχθεί από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Πληροφοριών της ΕΛ.ΑΣ και τιτλοφορείται «Το προφίλ των πολλαπλών τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι». Εκεί συνεκτιμώνται τα στοιχεία που είχαν μέχρι τώρα στη διάθεσή τους οι ελληνικές διωκτικές αρχές. Στην έκθεση γίνεται μνεία και για τους φόβους κυμάτων ριζοσπαστικοποίησης που θα αναδείξουν νέα δεδομένα και νέους «συνομιλητές» στο παγκόσμιο σκηνικό, στο όνομα του θρησκευτικού φανατισμού.

Συγκεκριμένα για την Ελλάδα, τα προβλήματα θα εμφανιστούν με τον εγκλωβισμό των μεταναστών και με την επικράτηση ακραίων στοιχείων, είτε από πλευράς ισλαμιστών είτε από ακροδεξιά στοιχεία. Όπως σημειώνεται, «η παγίωση τακτικών κλεισίματος – ελέγχου συνόρων από τα κράτη – μέλη της Ε.Ε., ιδιαίτερα δε της Γερμανίας (ο κατ’ εξοχής ελκυστικός προορισμός) αναμένεται να συντελέσει στον εγκλωβισμό διακινούμενων ανθρώπων στα ελληνικά εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. με αποτέλεσμα την απώλεια του υφιστάμενου διαμετακομιστικού χαρακτήρα της μετανάστευσης».

«Κατ’ επέκταση η αύξηση των μεταναστευτικών πληθυσμών στη χώρα μας σε συνδυασμό τόσο με τη συνέχεια της ελλειμματικής αντιμετώπισης των μεταναστευτικών αιτιών στις χώρες προέλευσης, όσο και με τη μη άμεση συστράτευση κατά του θρησκευτικού φονταμενταλισμού, ενέχουν τον κίνδυνο δημιουργίας κοινωνικών ερεθισμών για ακραίες συμπεριφορές και άνοδο της τάσης για τον ριζοσπαστισμό, νέων κυρίως ατόμων, στα μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδας», συμπληρώνεται.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: