01 Νοεμβρίου, 2015

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ


ΣΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΑΚΡΑΙΑΣ ΠΟΛΩΣΗΣ

 
 Πρόωρες βουλευτικές εκλογές, εξαιρετικά κρίσιμες
 για το μέλλον της χώρας.

Οι πολίτες της Τουρκίας καλούνται σήμερα εκ νέου στις κάλπες, για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που χαρακτηρίζονται εξαιρετικά κρίσιμες όσον αφορά το μέλλον μιας χώρας διχασμένης, σε τεταμένη κατάσταση, αντιμέτωπη με την αναζωπύρωση της κουρδικής σύρραξης, τη βία των τζιχαντιστών που εξαπλώνεται από τη Συρία και την αυταρχική εκτροπή της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησής της.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ AIRBUS

 

Εικόνες που κόβουν την ανάσα. Εικόνες που ακόμη οι πάντες τις αντιμετωπίζουν επιφυλακτικά. Κάνουν το γύρο του κόσμου μέσω αναρτήσεων σε ρωσικά sites και το twitter. Είναι αυτός ο τόπος όπου 224 ψυχές σκοτώθηκαν; Είναι αυτό το σημείο της χερσονήσου στο Σινά όπου συνετρίβη, άγνωστο ακόμη πως και γιατί, το Airbus Α-321 της ρωσικής εταιρίας Kogalymavia;

Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΛΠΑΖΕΙ

 

Από ότι φαίνεται, η ανθελληνική και εθνικιστική ρητορική που έχουν καταπλακώσει την πολιτική και κοινωνική ζωή στην Αλβανία, αποδίδει "καρπούς".

11 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

 
Η πλαστική βάρκα των προσφύγων και μεταναστών 
ανατράπηκε περίπου 20 μέτρα από την ακτή.

-Άντρες, γυναίκες και παιδιά βρέθηκαν στη θάλασσα με τους ανέμους να αγγίζουν στην περιοχή τα 6 μποφόρ

ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

 

Μια... βόμβα έριξε στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. «Είναι αναγκαία, αλλά όχι επαρκής η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών», είπε αρχικά ο κ. Δραγασάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Δεμένα θα παραμείνουν τη Δευτέρα και την Τρίτη (2-3 Νοεμβρίου) τα επιβατηγά πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας, λόγω της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης που αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟ

 

Έκκληση να μην υψώνονται άλλα τείχη ή φράκτες στο εσωτερικό της Ευρώπης, απηύθυνε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Καγκελάριο της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, στο Παρίσι.

ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΡΑΜΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

  

Μέχρι πριν από λίγο καιρό οι Αλβανοί εξέφραζαν τη δυσαρέσκειά τους προς την Ελλάδα για την εισροή λαθρομεταναστών στο έδαφός της, το οποίο μάλιστα είχε τεθεί και ως θέμα συζήτησης σε συναντήσεις αξιωματούχων των δύο χωρών. Ωστόσο η αλβανική κυβέρνηση, δια στόματος του Έντι Ράμα, έκανε μια μεγαλοπρεπή "κυβίστηση" και ετοιμάζεται να φιλοξενήσει μέχρι και 10.000 πρόσφυγες.

Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΣΧΗΜΟ ΤΕΛΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Σε τέλμα οδηγείται η Ρωσία κατά τον Αμερικάνο ΥΠΕΞ και αυτό είναι η συνέπεια από την ανάμιξη της στον πόλεμο που γίνεται στη Συρία.  "Η Ρωσία δεν μπορεί να υποστηρίξει την στρατιωτική της επίθεση κατά οποιουδήποτε αντιτίθεται στην ωμή διακυβέρνηση του Άσαντ" , τόνισε χαρακτηριστικά ο Άντονι Μπλίνκεν.

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΟΥ ΣΙΝΑ

 

Πρόκειται για την Lufthansa και την Air France, οι οποίες έδωσαν εντολή στα σκάφη τους, να μην πετούν πάνω από ή κοντά στο σημείο συντριβής τους ρωσικού airbus, για λόγους ασφαλείας και μέχρι να διευκρινιστεί το ακριβές αίτιο πτώσης.

ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

 
 Λουκ. ιστ΄ 19-31
Άνθρωπος δε τις ήν πλούσιος, και ενεδιδύσκετο πορφύραν και βύσσον ευφραινόμενος καθ' ημέραν λαμπρώς. πτωχός δε τις ήν ονόματι Λάζαρος, ός εβέβλητο προς τόν πυλώνα αυτού ηλκωμένος  και επιθυμών χορτασθήναι από των ψιχίων των πιπτόντων από της τραπέζης του πλουσίου· αλλά και οι κύνες ερχόμενοι επέλειχον τα έλκη αυτού.

† ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ΚΟΣΜΑΣ ΚΑΙ ΔΑΜΙΑΝΟΣ

 

Οι Άγιοι Ανάργυροι Κοσμάς και Δαμιανός κατάγονταν από τη Μικρά Ασία και δή την Κιλικία. Ο πατέρας τους ήταν, αρχικά ειδωλολάτρης, έγινε όμως χριστιανός χάρη στη συμβολή της πιστής γυναίκας του αγίας Θεοδότης, που τιμάται αυτό την Εκκλησία μας στις 2 Ιανουαρίου.