01 Νοεμβρίου, 2015

Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΣΧΗΜΟ ΤΕΛΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Σε τέλμα οδηγείται η Ρωσία κατά τον Αμερικάνο ΥΠΕΞ και αυτό είναι η συνέπεια από την ανάμιξη της στον πόλεμο που γίνεται στη Συρία.  "Η Ρωσία δεν μπορεί να υποστηρίξει την στρατιωτική της επίθεση κατά οποιουδήποτε αντιτίθεται στην ωμή διακυβέρνηση του Άσαντ" , τόνισε χαρακτηριστικά ο Άντονι Μπλίνκεν.

"Το τέλμα θα μεγαλώσει και θα βαθύνει, τραβώντας κι άλλο μέσα σε αυτό τη Ρωσία. Η Ρωσία θα θεωρηθεί ότι συνασπίζεται με τον Άσαντ, την Χεζμπολάχ, το Ιράν, αποξενώνοντας εκατομμύρια Σουνίτες στη Συρία, στην περιοχή και πράγματι στην ίδια τη Ρωσία", συμπλήρωσε.
 
Η εμπλοκή της Ρωσίας θα αυξήσει την δύναμη του Άσαντ, όπως υποστηρίζει, ενώ η σύγκρουση θα φτιάξει ένα αναγκαστικό κίνητρο για τη Ρωσία για να εργαστεί υπέρ, κι όχι κατά, μιας πολιτικής μετάβασης. "Η Ρωσία δεν μπορεί να υποστηρίξει την στρατιωτική της επίθεση κατά οποιουδήποτε αντιτίθεται στην ωμή διακυβέρνηση του Άσαντ. 

Το κόστος θα μεγαλώνει καθημερινά όσον αφορά τα οικονομικά και τα πολιτικά συμφέροντα, όπως και αυτά σε θέματα ασφάλειας". Από τη μεριά τους οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν χερσαίες δυνάμεις στη Συρία ώστε να πολεμήσουν το ισλαμικό κράτος.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: