31 Οκτωβρίου, 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ EBRU GÜNAY ΚΑΙ ΤΟΥ CENGIZ ÇIÇEK ΣΥΝΗΓΟΡΩΝ ΤΟΥ ΟΤΖΑΛΑΝ

 

Δυόμισι, πέντε, δεκαεφτά, είκοσι δύο χρόνια φυλακής πρέπει να έχουν νόημα.Αντέχονται μόνο αν έχουν νόημα. Οι μεγάλες θυσίες, οι θυσίες ζωής, γίνονται για ένα νόημα ζωής. Εδώ και 17 χρόνια ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο αρχηγός του PKK, βρίσκεται φυλακισμένος στο Ιμραλί, ένα νησί – φυλακή – στρατιωτική βάση στη Θάλασσα του Μαρμαρά. 

ΣΑΒΒΑΪΔΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΩΠΗ…

  

Το HOT DOC αποκαλύπτει ποια είναι η εταιρία το πρόστιμο της οποίας - ύψους 78 εκατομμυρίων ευρώ - «πάγωσε» με απόφασή της η πρώην γ.γ Δημοσίων Εσόδων.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΖΙΤΩΝ ΟΙ TΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

 

Μια ομάδα που τεκμηρίωσε τα ναζιστικά εγκλήματα πολέμου, τώρα διερευνά κατά πόσον οι σφαγές που διαπράχθηκαν από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους της Τζιχάντ ενάντια των Yazidi, του Ιράκ, αποτελούν γενοκτονία.

Η ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ

 

Με την προσοχή στραμμένη στην Φραγκφούρτη όπου ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής των ελληνικών τραπεζών που θα καθορίσουν και τις κεφαλαιακές τους ανάγκες εορτάζεται και στην χώρα μας η Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης.

ΟΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ 224 ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ

 

Ένα ρωσικό αεροσκάφος το οποίο μετέφερε 224 άτομα συνετρίβη το πρωί του Σαββάτου στην Χερσόνησο του Σινά, λίγη ώρα μετά την εξαφάνισή του από τα αιγυπτιακά και ρωσικά ραντάρ. Ανάμεσα στους επιβάτες και 17 παιδιά.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ Μ.Κ.Ο. ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ Ι.Α.Α. κ. ΚΩΣΤΑ ΔΗΜΤΣΑ

 
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 2.000.000 ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ

Στα χρόνια της κρίσης ο φιλανθρωπικός οργανισμός «Απο­στολή» δίνει καθημερινά τη μάχη, υποκαθιστώντας πολλές φορές το κοινωνικό κράτος. Εξίσου σημαντικό είναι ότι η αθόρυβη, αλλά ουσιαστική προσφορά του Οργανισμού, στα αστικά κέντρα και τα ακριτικά μέρη της χώ­ρας, έχει κινητοποιήσει τις υγιείς δυνάμεις του τόπου - επιχειρηματίες, επιστήμονες κι απλούς εθελοντές-, που στρατεύονται σε κοινή δράση.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Νέο ναυάγιο σκάφους που μετέφερε πρόσφυγες σημειώθηκε τις πρωινές ώρες του Σαββάτου ανατολικά της Λέσβου. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τουλάχιστον δύο άνθρωποι αγνοούνται και για τον εντοπισμό τους διεξάγονται έρευνες από πλωτό σκάφος του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο και ένα σκάφος της FRONTEX. Την επιχείρηση διάσωσης δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που φτάνουν τα 7 μποφόρ.

ΕΣΚΑΣΕ ΚΑΝΟΝΙ 500 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑ

 

Νέα μεγάλη επενδυτική "φούσκα" φαίνεται πως έσκασε, παρασέρνοντας πολλούς στο πέρασμά της, αφού η αξία της "επένδυσης" ανερχόταν στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 500 εκατ. δολαρίων.

ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, το Ταμείο είναι ανοικτό να συζητήσει τη συμμετοχή του στο νέο Πρόγραμμα για την Ελλάδα. Αυτό όμως θα πραγματοποιηθεί μόνο εάν ληφθούν υπόψη οι όροι του, όπως η ανάγκη της αναδιάρθρωσης του χρέους.

ΜΟΝΑΔΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΠΑΡΑΔΙΝΕΤΑΙ

 

Σε παράδοση φαίνεται πως προέβηκε μια από τις μονάδες των ειδικών δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους, ύστερα από αιματηρές συμπλοκές που έλαβαν χώρα στα περίχωρα του χωριού Khan-Arnabi, της Συρίας.

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ISIS ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Άνδρες και μάλιστα μέλη των ειδικών δυνάμεων στέλνουν οι ΗΠΑ με υπογραφή του Μπαράκ Ομπάμα στη Συρία για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος. Η ομάδα θα αποτελείται από περίπου 50 άνδρες των ειδικών δυνάμεων που θα συντονίζουν τις επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών.