31 Οκτωβρίου, 2015

ΜΟΝΑΔΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΠΑΡΑΔΙΝΕΤΑΙ

 

Σε παράδοση φαίνεται πως προέβηκε μια από τις μονάδες των ειδικών δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους, ύστερα από αιματηρές συμπλοκές που έλαβαν χώρα στα περίχωρα του χωριού Khan-Arnabi, της Συρίας.

Η πληροφορία δόθηκε από πηγή των στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών της Συρίας, σύμφωνα με την οποία «Κατά τη διάρκεια μιας επιτυχημένης επιδρομής στην επαρχία της Quneitra, μια ολόκληρη μονάδα ειδικών δυνάμεων της ISIS  παραδόθηκε.

Είχαν προηγηθεί άγριες μάχες στα περίχωρα του χωριού Khan-Arnabi.Στη συνέχεια 50 και πλέον τρομοκράτες περικυκλώθηκαν. Μετά το θάνατο του διοικητή τους του Mujahid ibn Zara, κατέθεσαν τα όπλα».

Πέρα από την παράδοση των τζιχαντιστών η πηγή αναφέρει ότι, η συγκεκριμένη μονάδα είχε πάρει μέρος σε επιθέσεις του ΙΚ στην πόλη της Al-Hasakah, ΒΑ της Συρίας, ενώ παράλληλα είχαν προβεί στην καταστροφή και κυβερνητικών κτιρίων της Δαμασκού.

Τέλος, πηγές μαρτυρούν ότι, οι συγκεκριμένοι τρομοκράτες είχαν εκπαιδευτεί σε στρατόπεδο των ΗΠΑ, στην επαρχία της  Deir al-Zour, εγείροντας ερωτήματα ως προς την σχέση των ΗΠΑ με το Ισλαμικό Κράτος.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: