13 Σεπτεμβρίου, 2015

ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΔΕΘ: Η ΨΗΦΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΣΕ 90 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

 

«Το 2012 μπορούσαμε να συνεννοηθούμε και να συνεργαστούμε και να αφήσουμε πίσω όλα όσα μας χώριζαν προκειμένου η χώρα να βρει το βηματισμό της. Αυτή είναι μία πρόταση επί της ουσίας:

Ο ΠΕΤΡΟΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ

 

Πιστεύω θα διαβάσατε τι δηλώνουν οι αρχηγοί των κομμάτων, αλλά και διάφοροι άλλοι πολιτικοί εναντίον των αντιπάλων τους σ’ αυτήν την προεκλογική περίοδο.

ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ ΤΣΙΠΡΑ - ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ

 

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στα επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ για την κρίσιμη τηλεμαχία της Δευτέρας 14 Σεπτεμβρίου μεταξύ των κκ. Αλέξη Τσίπρα και Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, Γιώργος Κυρίτσης και Πηνελόπη Γάβρα, συμφώνησαν στις αλλαγές εκείνες που θα κάνουν το ντιμπέιτ πιο ουσιαστικό και ελκυστικό για τους τηλεθεατές.

ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ

 

Ξαπλωμένος στο νεκροκρέβατό του, το 2013, ο μουλάς Ομάρ πιθανόν να φανταζόταν μεγαλύτερους τίτλους να δημοσιοποιούν την ζωή και τον θάνατό του. Αδιαμφισβήτητος διοικητής των Ταλιμπάν, ο Ομάρ είχε πολεμήσει τους Σοβιετικούς, κυβέρνησε το Αφγανιστάν, και αντιμετώπισε μια επίμονη εξέγερση που έχει αιμορραγήσει τους Αμερικανούς φορολογούμενους κατά ένα τρισεκατομμύριο δολάρια και ενέπλεξε τις Ηνωμένες Πολιτείες στον μακρύτερο πόλεμο στην ιστορία τους.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ

 

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου πραγματοποιείται το Επιστημονικό Συνέδριο "Ιερός Ναός Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου. 50 χρόνια από την αποκατάστασή του από τον Αναστάσιο Ορλάνδο".

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΣΕΠΗΣ 2016

 
Η Επετηρίδα του 2016 περιέχει συνοπτικό και αναλυτικό εορτολόγιο του έτους, σημειωματάριο, τηλεφωνική ατζέντα, τις περιόδους νηστείας και χρήσιμες εκκλησιαστικές πληροφορίες. Είναι αφιερωμένη στα 80 χρόνια της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.
 


ΤΑ ΛΕΧΘΕΝΤΑ ΤΟΥ κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΞΗ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΙΝΔΙΚΤΟΥ (ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΕΤΟΣ) - (Β΄ ΜΕΡΟΣ)


Ἡ Εἰσήγηση τοῦ κ. Βαρθολομαίου, εἶναι εἰσήγηση προγραμματικὲς δηλώσεις τῆς νέας Ἐκκλησίας, ποὺ εἶναι ὁλοζώντανη πιὰ ἐδῶ, χωρὶς νὰ κρύβεται! Παραθέτουμε την ομιλία  του, ὑπογραμμίζοντας κακοδοξίες του καὶ σχολιάζοντάς τις (μὲ μπλὲ χρῶμα):

ΑΡΧΙΣΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ;

 

Πολεμικά πλοία Ουκρανίας, ΗΠΑ, Τουρκίας και Ρουμανίας υλοποίησαν ναυτικές ασκήσεις με την επωνυμία Sea Breeze-2015, στην Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα: Οριακό προβάδισμα μισής μονάδας υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ δίνει η δημοσκόπηση της Κάπα Research για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής. Το ποσοστό που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 26,7% έναντι 26,2% της ΝΔ. Ισοπαλία ή διαφορά κάτω του 1% δίνουν και οι υπόλοιπες δημοσκοπήσεις στον κυριακάτικο Τύπο.

ΝΕΟ «ΠΑΡΑΘΥΡΟ» ΒΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΛΑΦΑΖΑΝΗ

 

«Παράθυρο» μετεκλογικής συνεργασίας με τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη άφησε ανοικτό ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, αποκλείοντας για άλλη μια φορά τη Νέα Δημοκρατία.

ΡΩΣΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Δύο ρωσικά αεροσκάφη που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια προσγειώθηκαν στη Συρία, μετέδωσε το συριακό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana, την ώρα που πληροφορίες κάνουν λόγο για μια ενίσχυση από την πλευρά της Μόσχας των στρατιωτικών μέσων της στην εμπόλεμη αυτή χώρα.

EΡΧΕΤΑΙ Ο ΕΝΦΙΑ... ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ!

 

Επιμένει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης στη φορολόγηση αμοιβαίων και ομολόγων Ελλήνων στο εξωτερικό. «Γιατί πρέπει αυτός που έχει αμοιβαία ή ομόλογα στο εξωτερικό να μην πληρώνει φόρο έστω και συμβολικό;» αναρωτήθηκε ο κ. Αλεξιάδης λέγοντας ότι την άποψη αυτή την εκφράζει ως οικονομολόγος και όχι ως υπουργός.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ

 

Ενστάσεις στο σχέδιο του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για την καθιέρωση ενός κοινού συστήματος εγγύησης των τραπεζικών καταθέσεων στην Ευρωζώνη προβάλλει η Γερμανία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times που επικαλείται non paper της κυβέρνησης του Βερολίνου. 

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟ ΤΗΣ ΥΨΩΣΕΩΣ

 
Ιωάν γ΄ 13-17
Είπεν ο Κύριος·  και ουδείς αναβέβηκεν εις τον ουρανόν ει μη ο εκ του ουρανού καταβάς, ο Υιός του ανθρώπου ο ων εν τω ουρανώ. και καθώς Μωϋσής ύψωσε τόν όφιν εν τη ερήμω, ούτως υψωθήναι δει τόν Υιόν του ανθρώπου, ίνα πας ο πιστεύων εις αυτόν μη απόληται, αλλ’ έχη ζωήν αιώνιον. ούτω γάρ ηγάπησεν ο Θεός τον κόσμον, ώστε τόν υιόν αυτού τον μονογενή έδωκεν, ίνα πας ο πιστεύων εις αυτόν μη απόληται, αλλ’ έχη ζωήν αιώνιον. Ου γαρ απέστειλεν ο Θεός τον υιόν αυτού εις τον κόσμον ίνα κρίνη τον κόσμον , αλλ΄ ίνα σωθή ο κόσμος δι’ αυτού.