13 Σεπτεμβρίου, 2015

Ο ΠΕΤΡΟΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ

 

Πιστεύω θα διαβάσατε τι δηλώνουν οι αρχηγοί των κομμάτων, αλλά και διάφοροι άλλοι πολιτικοί εναντίον των αντιπάλων τους σ’ αυτήν την προεκλογική περίοδο.

Ο Πάνος Καμμένος, για παράδειγμα, βρίσκεται στα «χαρακώματα» εναντίον του Βαγγέλη Μεϊμαράκη,

 η Ζωή Κωνσταντοπούλου φόρεσε τα τηλεοπτικά φυσεκλίκια της και άνοιξε πυρ εναντίον του Αλέξη Τσιπρα, παρομοιάζοντάς τον περίπου σαν τον..... Γεώργιο Παπαδόπουλο,

ο Παναγιώτης Λαφαζάνης φόρεσε κι αυτός την πολιτική αρματωσιά του και ρίχνει τα βόλια του εναντίον της κυβέρνησης Σύριζα, που ψήφισε το Μνημόνιο, κι από κοντά όλα σχεδόν τα μικρά κόμματα που πυροβολούν… «εαυτούς και αλλήλους» προκειμένου να αποσπάσουν καμία ψήφο για την είσοδο ή την παραμονή τους στη Βουλή. Κι ο πετροπόλεμος καλά κρατεί!..

ΕΙΝΑΙ αλήθεια ότι σαν σήμερα έγινε η περίφημη μάχη της Πέτρας. Η τελευταία μάχη της ελληνικής επανάστασης, που δόθηκε στην ομώνυμη τοποθεσία της Βοιωτίας μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων στις 12 Σεπτεμβρίου 1829 και κατέληξε σε νίκη των πρώτων. Με την έκρηξη του Ρωσοτουρκικού πολέμου του 1828-1829, τα τουρκικά στρατεύματα της Στερεάς Ελλάδας (7.000 άνδρες περίπου) προωθήθηκαν προς τη Θράκη για να χρησιμοποιηθούν κατά των Ρώσων.

Στα στενά της Πέτρας, στο δρόμο Θήβας-Λιβαδειάς, αντιμετώπισαν την επίθεση ελληνικού σώματος στρατού από 3.000 άνδρες με αρχηγό το Δημήτριο Υψηλάντη. Μετά από σκληρή μάχη, οι Τούρκοι αναγκάστηκαν να συνθηκολογήσουν, με τον όρο να εκκενώσουν την περιοχή ως τη Λαμία και να αφήσουν ελεύθερους τους Έλληνες αιχμαλώτους· οι ίδιοι τότε θα συνέχιζαν ανενόχλητοι την προώθησή τους προς τη Θεσσαλία.

Μετά την ελληνική νίκη στη μάχη της Πέτρας, όλη η Στερεά Ελλάδα ως τη Λαμία ελευθερώθηκε από τους Τούρκους, εκτός από την Ακρόπολη της Αθήνας, όπου είχε παραμείνει ακόμα μικρή τουρκική φρουρά. Σήμερα, βεβαίως, ποιος μιλάει γι’ αυτά;

Ακόμη περισσότερο όταν, αντί να μιλάμε για την μάχη της Πέτρας, έχουμε τον… πετροπόλεμο των εκλογών; Πιστεύω θα διαβάσατε τι δηλώνουν οι αρχηγοί των κομμάτων, αλλά και διάφοροι άλλοι πολιτικοί εναντίον των αντιπάλων τους σ’ αυτήν την προεκλογική περίοδο.


Από την άλλη δεν μπορείς παρά να ξεκαρδιστείς στα γέλια με όλα αυτά τα προεκλογικά τηλεοπτικά σποτ, ίσως τα ωραιότερα και πιο επιτυχημένα, που είδαμε σ’ αυτές τις εκλογές, με πρώτα και καλύτερα αυτά των Ανεξάρτητων Ελλήνων, όπου ο μικρός Αλέξης, που έχει σπάσει το αριστερό του χέρι, μαθαίνει πλέον πώς να γράφει με το δεξί, ή αυτό που κυκλοφόρησε όπου ο Π. Καμμένος ξυρίζει το μουστάκι του Βαγγέλη Μεϊμαράκη παρουσία του Άδωνι Γεωργιάδη υπό τον ήχο του γνωστού ρεμπέτικου του προηγούμενου σποτ, αλλά με διαφορετικούς στίχους!

Μάλιστα, στο προχθεσινό ντιμπέιτ κάποια στιγμή ο Πάνος Καμμένος διάβασε μία υποτιθέμενη έκθεση μαθητή δημοτικού για το ΠΑΣΟΚ. Μόνο που η έκθεση δεν ήταν πραγματική και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έπεσε στην παγίδα των social media και του διαδικτύου.

Στο ίδιο χιουμοριστικό πνεύμα είδαμε και το σποτ του κ. Πάνου Λαφαζάνη να μπαίνει μέσα σ’ ένα ταξί και να πηγαίνει κατευθείαν στο...… Νομισματοκοπείο, την Ζωή Κωνσταντοπούλου να «τρολάρει» κι αυτή με τον δικό της τρόπο έναν αδαή που θέλει να μάθει τι σημαίνει χρέος και διάφορα άλλα, που είναι αλήθεια ότι δίνουν μια άλλη αίσθηση και ένα άλλο χρώμα σ’ αυτές τις εκλογές. Καλή συνέχεια, λοιπόν...
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: