28 Ιουνίου, 2015

ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΥΡΙΟ ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗΣ ΕΥΣΤΑΘΕΙΑΣ

 

Κλειστές οι τράπεζες ως την Κυριακή 5 Ιουλίου. Κλειστά τα ΑΤΜ αύριο, ανοίγουν με πλαφόν την Τρίτη. Τραπεζική αργία και capital controls εισηγήθηκε το Συμβούλιο Συστημικής Σταθερότητας.  

"ΠΑΓΩΜΑ" ΤΟΥ ELA ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΕΚΤ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ!

 

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η ΕΚΤ αποφάσισε το  «Πάγωμα» του ELA  σήμερα η ΕΚΤ, ενώ η Κεντρική Τράπεζα σκέπτεται να κόψει τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας, από την Τετάρτη. η ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες θα παραμείνει στα επίπεδα της Παρασκευής 26 Ιουνίου.

ΣΤΗΝ ΕΚΤ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

 

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ αναμένεται να πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη σήμερα Κυριακή για το ζήτημα της παροχής ρευστότητας (ELA) στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Βασικό θέμα της τηλεδιάσκεψης θα είναι η συνέχεια ή όχι της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών από τον έκτακτο μηχανισμό χρηματοδότησης Emergency Liquidity Assistance (ELA) καθώς και τα ενέχυρα τα οποία δίνουν οι ελληνικές τράπεζες στην ΕΚΤ για να λάβουν χρηματοδότηση μέσω ELA.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΟΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΟΛΑΝΤ: Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ

 

Ο ελληνικός λαός την επόμενη Κυριακή αποφασίζει για την αξιοπρέπεια του απερίσπαστος από στυγνούς εκβιασμούς. Τηλεφωνική επικοινωνία με την Α. Μέρκελ και τον Φρ. Ολάντ είχε πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Αλ. Τσιπρας τόνισε πως "όποια απόφαση και να πάρει το Eurogroup ο ελληνικός λαός θα έχει οξυγόνο και την επομένη εβδομάδα. Θα επιβιώσει!".

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ 5ης ΙΟΥΛΙΟΥ

 

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,
Η σημερινή συνεδρίαση έχει μία ιστορική σημασία. Θα μπορούσα να σπαταλήσω χρόνο και να απαντήσω στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Φρονώ ότι δεν έχει νόημα να το κάνω. Και δεν έχει νόημα να το κάνω, διότι είναι ιστορικό το διακύβευμα. Τούτη την ώρα δεν έχει κανένα νόημα μία μικροκομματική αντιπαράθεση.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΚ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΠΟΥ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ


Αυτή είναι η πρόταση των Θεσμών, πάνω στην οποία θα κληθεί ο ελληνικός λαός να αποφασίσει στο δημοψήφισμα που προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, όπως την έδωσε στη δημοσιότητα ο δημοσιογράφος των Financial Times.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας συγκάλεσε για τη Δευτέρα το μεσημέρι ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς. Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί στις 2 μ.μ., στην αίθουσα της Γερουσίας, στη Βουλή.

TO ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

 
  
Ματθ. η΄ 5 - 13
Τω καιρώ εκείνω, εισελθόντι τω Ιησού εις Καπερναούμ, προσήλθεν αυτώ εκατόνταρχος, παρακαλών αυτόν και λέγων˙ Κύριε, ο παίς μου βέβληται εν τη οικία παραλυτικός, δεινώς βασανιζόμενος. Και λέγει αυτώ ο Ιησούς˙ εγώ ελθών θεραπεύσω αυτόν. Και αποκριθείς ο εκατόνταρχος έφη˙ Κύριε, ουκ ειμί ικανός ίνα μου υπό την στέγην εισέλθης.

ΠΙΘΑΝΟ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

 

Κύκλοι της ιταλικής κυβέρνησης, όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, εκτιμούν ότι η όλη κατάσταση με την ελληνική κρίση «βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού».  Όπως υπενθυμίζεται, παράλληλα, η ιταλική κυβέρνηση είχε ταχθεί επανειλημμένα, τις περασμένες ημέρες, υπέρ μιας πολιτικής λύσης, η οποία θα έπρεπε να βρεθεί στο πλαίσιο των δυο συνόδων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που έλαβαν χώρα στις Βρυξέλλες.

ΣΦΑΓΗ ΑΜΑΧΩΝ ΣΤΟ ΚΟΜΠΑΝΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

 

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε περισσότερους από 200 άμαχους στο Κομπάνι αφότου εξαπέλυσε μια αιφνιδιαστική έφοδο εναντίον αυτής της πόλης στη Συρία, στα σύνορα με την Τουρκία, σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από μία μη κυβερνητική οργάνωση.

Ο ΑΝΤΙΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ!

 

Ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ συμβούλευσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να υποστηρίξουν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ελλάδα. Σε συνέντευξή του στο γερμανικό κρατικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk ο Γκάμπριελ επεσήμανε ότι η ιδέα διεξαγωγής ενός δημοψηφίσματος στην Ελλάδα δεν είναι καινούρια, καθώς την είχε προτείνει και ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Γιώργος Παπανδρέου.

ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: "ΤΑ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΑ ΕΝΙΟΤΕ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ"

 

Ο κ. Ντάισελμπλουμ και το Eurogroup αποφάσισαν την Πέμπτη να δώσουν τελεσίγραφο στην Ελλάδα να αποδεχτεί την πρόταση των Θεσμών. Σήμερα ξαφνικά ανακάλυψαν ότι η Ελλάδα διέκοψε τις διαπραγματεύσεις", σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές για τις εξελίξεις στο Eurogroup.