13 Μαρτίου, 2014

ΜΑΛΑΙΣΙΑ: "ΔΕ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΥΡΕΣΗ

 

Στο μηδέν έχουν επιστρέψει και πάλι οι έρευνες για το αεροσκάφος της Malaysia Airlines, που αγνοείται για πέμπτη μέρα πλέον, μετά τη διάψευση των όσων είχαν μεταδοθεί χτες ότι εντοπίστηκαν ίχνη του αεροπλάνου. Ωστόσο, οι αρχές της Μαλαισίας δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν ακάθεκτες την έρευνα. Ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Χισχαμουντίν Χουσέιν τόνισε ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό του είναι "άνευ προηγουμένου" και θα συνεχιστούν μέχρι να βρεθεί το αεροσκάφος. "Δεν θα χάσουμε ποτέ την ελπίδα!", είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως, όσο περνούν οι μέρες και δεν εντοπίζονται ίχνη του αγνοούμενου αεροσκάφους, πληθαίνουν τα σενάρια σχετικά με το τι μπορεί να συνέβη. Χθες Τρίτη, η μαλαισιανή αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν αποκλείει την πιθανότητα ο κυβερνήτης ή ο συγκυβερνήτης του αεροπλάνου να αντιμετώπιζε "ψυχολογικά προβλήματα" και να έριξε το Μπόινγκ. Παρότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο κυβερνήτης Ζάχαρι Αχμαντ Σαχ ή ο συγκυβερνήτης Φαρίκ Αμπντουλ Χαμίντ μπορεί να έκαναν κάτι τέτοιο, αυτού του είδους τα περιστατικά δεν είναι πρωτόγνωρα σε διεθνείς πτήσεις. Και οι δύο πιλότοι περιγράφονται ως έμπειροι με πολλές ώρες πτήσης.

Αποκαλύψεις ότι ο πιλότος συνήθιζε
να προσκαλεί γυναίκες στο πιλοτήριο

Ωστόσο, χθες το βράδυ τηλεοπτικό δίκτυο της Αυστραλίας μετέδωσε ανησυχητικές πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό για τη συνήθεια του συγκυβερνήτη να προσκαλεί γυναίκες μέσα στο πιλοτήριο. Δημοσιογράφος του αυστραλιανού τηλεοπτικού δικτύου παρουσίασε στην ενημερωτική εκπομπή "A Current Affair" μία Αυστραλέζα από τη Μελβούρνη, η οποία υποστήριξε ότι σε μια πτήση που έγινε πριν από δύο χρόνια, ο συγκυβερνήτης είχε προσκαλέσει την ίδια και μία φίλη της μέσα στο πιλοτήριο, την ώρα που το αεροπλάνο βρισκόταν εν πτήσει.

Η ίδια έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες, στις οποίες φαίνεται ο συγκυβερνήτης του Μπόινγκ της Malaysian Airlines δίπλα στις δύο Αυστραλέζες, μέσα στο κόκπιτ του αεροσκάφους σε "χαλαρή διάθεση". Η αεροπορική εταιρεία απέφυγε να σχολιάσει τις αποκαλύψεις, ωστόσο ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για την εξαφάνιση του αεροσκάφους, η οποία περιλαμβάνει και το συγκεκριμένο περιστατικό με πρωταγωνιστή τον εν λόγω συγκυβερνήτη του Μπόινγκ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: