12 Απριλίου, 2013

Δ' ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

«ΧΑΙΡΕ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΟΥ»

Με την απόδοση της Δ' Στάσης των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου, ολοκληρώσαμε σήμερα, αδελφοί μου, τον Ακάθιστο Ύμνο, που αποτελεί το απόσταγμα της αγάπης, της τιμής και της ευγνωμοσύνης των Ορθοδόξων Χριστιανών στην μεγάλη Μητέρα μας Παναγία. Και μεταξύ των άλλων μοναδικών Αρχαγγελικών Χαιρετισμών ακούσαμε τον Γαβριήλ να χαιρετίζει την Κυρία των Αγγέλων ως «σκηνή του Θεού και Λόγου». Παραδέχεται δηλαδή ότι η Παναγία έγινε ο τόπος όπου εσκήνωσε ο Υιός και Λόγος του Θεού και κυοφορήθηκε ο Σωτήρας του κόσμου Ιησούς Χριστός. Άραγε, η επιλογή αυτή του Θεού στο πρόσωπο της Παναγίας ήταν τυχαία; Μήπως ήταν χαριστική; Η Παναγία μας δεν επιλέχθηκε τυχαία από τον Θεό και δεν εντάχθηκε στο σχέδιο της Θείας Οικονομίας χωρίς λόγο. Αυτό συνέβη γιατί στο πρόσωπό της συμπυκνώνονταν τέσσερις κορυφαίες αρετές, που την κατέστησαν ικανή και άξια της μεγάλης της αποστολής.

 Η πρώτη μεγάλη αρετή της ήταν η αξεπέραστη πίστη της. Αυτή η πίστη δοκιμάστηκε, θα λέγαμε ότι πέρασε από εξετάσεις, όταν ο απεσταλμένος του Θεού τής μετέφερε το θέλημά Του• να γίνει η κατά σάρκα μητέρα του Θεανθρώπου. Τότε κάμφθηκαν όλες οι αμφιβολίες και υποτάχθηκαν στην σιωπή της πίστης. Μπορεί να μην εννοούσε στην πληρότητά τους τα λόγια του Αγγέλου, πίστευε, όμως, στην αγαθότητα και στην δύναμη του Θεού. Αυτή η πίστη της δεν κλονίστηκε όταν δοκιμάστηκε στο καμίνι του πόνου και της θλίψεως, βλέποντας τον Υιό της να ταπεινώνεται και να οδηγείται επί του Σταυρού. Ήταν βέβαιη, πίστευε ακράδαντα, ότι ο Θεός έχει το σχέδιό Του και ο Χριστός πορεύεται εκούσια στην οδό του πάθους και της θυσίας.

Η δεύτερη μεγάλη αρετή της Παναγίας ήταν η Αγνότητά της. Εγκωμιάζοντας αυτή την αγνότητα ο Άγιος Νικόλαος Καβάσιλας, παρομοιάζει την Παναγία με την Κιβωτό της Παλαιάς Διαθήκης, η οποία έμεινε ακέραιη και αβλαβής από την καταστροφή του κατακλυσμού: «όπως η Κιβωτός που έσωσε τον άνθρωπο από το ναυάγιο της οικουμένης δεν έλαβε η ίδια μέρος στις συμφορές και προσέφερε στο ανθρώπινο γένος τη δυνατότητα να συνεχισθεί, το ίδιο συνέβη και με την Παρθένο• διατήρησε τη σκέψη Της τόσο άθικτη και ιερή, σαν να μην είχε αποτολμηθεί ποτέ στη γη καμιά αμαρτία, σαν να ήταν όλοι συνεπείς σ' αυτό που έπρεπε, σαν να έμειναν πιστοί στην κληρονομία του παραδείσου. Ούτε καν αισθάνθηκε πραγματικά την κακία που ξεχύθηκε σ' όλη τη γη...»

Η τρίτη σπουδαία αρετή της Θεοτόκου ήταν η ταπείνωση Της. Δεν καυχήθηκε ποτέ για την απίστευτη Θεϊκή τιμή που έγινε στο πρόσωπό Της. Δεν ζήτησε ποτέ πρωτεία και τιμές δίπλα στον ανυπέρβλητο Υιό Της. Δεν επεδίωξε ρόλο πρωταγωνιστικό στην διοίκηση και στην διάρθρωση της πρώτης Εκκλησίας. Η Παναγία έμεινε στο περιθώριο, διδάσκοντας όλους με το ταπεινό Της φρόνημα, με την συνετή στάση Της, με την κραυγάζουσα σιωπή Της. Αυτή η ταπείνωση έγινε ο ισχυρός μαγνήτης που είλκυσε πάνω Της τον Ίδιο τον Θεό. Εκείνη που προσκυνούν οι ουρανοί και η γη, που υμνολογούν οι Αγγελικές Δυνάμεις, που η Εκκλησία μας αναγνωρίζει ως την Τιμιωτέρα των Χερουβίμ και ενδοξότερα ασυγκρίτως των Σεραφείμ, χαίρει αυτής της υψίστης τιμής επειδή ήταν και παρέμεινε πάντα ταπεινή.

Η τέταρτη μεγάλη αρετή Της, που Την κατέστησε σκηνή του Θεού και Λόγου, υπήρξε η υπακοή Της. Θα μπορούσε να αρνηθεί το θέλημα του Θεού και να μην αναλάβει αποστολή που πιο βαριά και υψηλή δεν ανέλαβε, ούτε και θα αναλάβει άνθρωπος στη γη. Αφού κάμπτει ταχύτατα τις φυσιολογικές ανθρώπινες αναστολές, αποδέχεται το θέλημα του Θεού με τον λόγο τη υπακοής Της: «ιδού η δούλη Κυρίου, γένοιτό μοι κατά το ρήμα σου» Η υπακοή Της την καθιστά άξια της μεγάλης αποστολής Της και ευεργέτιδα του ανθρωπίνου γένους, καθώς με την ελεύθερη και αβίαστη αποδοχή του Θεϊκού μηνύματος, έγινε η απαρχή της πραγματοποίησης του σχεδίου της Θείας Οικονομίας για την σωτηρία των ανθρώπων.

Σκηνή του Θεού και Λόγου, αγαπητοί μου, καλούμαστε να γίνουμε όλοι όσοι πιστεύουμε στον Κύριο Ιησού και επικαλούμαστε την προστασία της Παναγίας στην ζωή μας, γιατί μόνον έτσι θα δικαιώσουμε την θέση μας μέσα στην Εκκλησία και θα χαράξουμε τον δρόμο προς την σωτηρία. Εκείνη, η Θεοτόκος, δείχνει τον τρόπο για να θρονιαστεί στις καρδιές μας ο Ιησούς Χριστός. Και αυτός ο τρόπος δεν είναι άλλος από την βαθιά και καρδιακή πίστη σε Εκείνον, την αγνότητα και καθαρότητα του βίου μας, την ταπείνωση και την υπακοή στο θέλημα του Θεού.

Tή υπερμάχω στρατηγώ τά νικητήρια
ώς  λυτρωθείσα τών  δεινών ευχαριστήρια
αναγράφω σοι ή πόλις σου θεοτόκε αλλ΄ ώς
έχουσα τό κράτος απροσμάχητον έκ παντοίων
μέ κινδύνων ελευθέρωσον ίνα κράζω σοι
χαίρε νύμφη ανύμφευτε.



ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΡΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Αντιπροσωπεία της Ελληνορωσικής ομάδας Εργασίας για θέματα τουρισμού επισκέφθηκε εχθές τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.  Τα μέλη της Ρωσικής αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον υφυπουργό τουρισμού και αναπληρωτή επικεφαλής βασικού ομοσπονδιακού οργανισμού τουρισμού Evgeny Pisarevskiy ευχαρίστησαν τον Μακαριώτατο για την συνάντηση και αναφέρθηκαν στις σχέσεις Ελλάδας Ρωσίας λέγοντας πως "μαζί συμπληρώνουμε ένα σύμπαν. Άλλωστε είμαστε ορθόδοξοι λαοί κι αυτό μας ενώνει", ενώ τόνισε πως "ο προσκυνηματικός τουρισμός θα είναι το κύριο θέμα της συνεργασίας μας".

Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως τους δύο λαούς μας ενώνει η πίστη και η ιστορία, αναφέρθηκε στην επίσημη επίσκεψή του στη Ρωσία τον περασμένο Μάιο και στις συζητήσεις που είχε με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν για την προώθηση του προσκυνηματικού τουρισμού, ενώ εμφανίστηκε χαρούμενος που υλοποιείται αυτό το πρόγραμμα."Η επικοινωνία μας στηρίζεται στην ανταλλαγή των πνευματικών αξιών, στην κοινή θρησκεία και πνευματική ζωή", τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε πως "θα υπάρξουν σημαντικά οφέλη από την συνεργασία αυτή".

Παρόντες ήταν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος και ο γραμματέας της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Προσκυνηματικών Περιηγήσεων Πανοσ. Αρχιμ. κ. Σπυρίδων Κατραμάδος. Σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Εξωτερικών θα υπογραφεί σύμφωνο συνεργασίας της Ελληνικής Κυβέρνησης με την Ρωσική Κυβέρνηση με μεγάλη έμφαση στον Θρησκευτικό Τουρισμό, ενώ σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης για να συζητηθούν διάφορα θέματα που αφορούν και στις θρησκευτικές περιηγήσεις.


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελλάδα

Στοιχεία-σοκ βρίσκονται στα χέρια του υπουργού Υγείας για την αλόγιστη παραπομπή νοσηλευόμενων σε αξονικές τομογραφίες. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ασθενείς υποβάλλονται σε αξονική τομογραφία και εκτίθενται σε επικίνδυνη ακτινοβολία, την οποία θα μπορούσαν να είχαν αποφύγει, ενώ παράλληλα οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων και των ασφαλιστικών ταμείων επιβαρύνονται με τεράστια ποσά.

Έντονο αναμένεται το Σαββατοκύριακο στο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής αναμένεται να τεθούν όλα τα «καυτά» θέματα, όπως της φυσιογνωμίας του κόμματος, των συμμαχιών, του ευρώ και της τακτικής έως τις εκλογές. Στο κείμενο της εισήγησης περιλαμβάνονται αρκετά σημεία με τα οποία δεν συμφωνεί η Αριστερή Πλατφόρμα, η οποία αναμένεται να καταθέσει τροπολογίες.

Να περάσουν μία νύχτα στο δρόμο καλεί τους πολίτες η «Κλίμακα» που διοργανώνει για όγδοη συνεχή χρονιά σήμερα, Παρασκευή, από τις 6:00 μ.μ. έως τις 8:00 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος βραδιά «Sleep Out». Πρόκειται για μία εκδήλωση συμβολικής συμπαράστασης στους αστέγους που πραγματοποιείται μαζί με τους αστέγους. Η αυλαία της φετινής εκδήλωσης «Sleep out» προγραμματίζεται να ανοίξει με πορεία αστέγων προς την Βουλή.

Η τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΠΑΣΟΚ αναγκάζει τους επιτελείς να καταρτίσουν το δικό τους «Μνημόνιο». Σύμφωνα με αυτό, εξετάζεται η επιστροφή στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη, καθώς το ενοίκιο στο κτίριο της Ιπποκράτους είναι πολύ «αλμυρό», ενώ οι υπάλληλοι του κόμματος εντάσσονται σε καθεστώς μερικής απασχόλησης (2-3 ημέρες την εβδομάδα).

Με αμοιβαίες υποχωρήσεις δείχνει να ξεμπλοκάρει το θέμα των δημοσίων υπαλλήλων και να επιτυγχάνεται μια κατ' αρχήν συμφωνία με βασικούς άξονες την επίσπευση των πειθαρχικών διαδικασιών και του σχεδίου κινητικότητας. Ο Αντ.Μανιτάκης δεσμεύθηκε για ολοκλήρωση των εκκρεμών πειθαρχικών υποθέσεων και την άμεση κατάρτιση νομοθετικής ρύθμισης και η τρόικα φέρεται να δίνει πίστωση χρόνου έως την επόμενη αξιολόγηση του Ιουνίου, χωρίς να ζητά δεσμεύσεις επί συγκεκριμένων αριθμών.

Κόσμος

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, οι γυναίκες βουλευτές θα μπορούν πλέον να φορούν και παντελόνια: Ο κανονισμός, μετά από περίπου δύο χρόνια συζητήσεων, άλλαξε και δεν περιορίζει στις φούστες και τα ταγέρ τις επιλογές των γυναικών που εκλέγονται στο Σώμα.

Το χαρτί της ιταλικής προεδρίας παίζει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στη μάχη για έξοδο της Ιταλίας από το πολιτικό αδιέξοδο, εμφανιζόμενος πρόθυμος να δώσει την στήριξή του σε υποψήφιο από το Δημοκρατικό Κόμμα για την ιταλική προεδρία -επιμένοντας όμως σε σχηματισμό κυβέρνησης με συμμετοχή του κόμματός του.

Ένα τεράστιο «πάρτι» για τον θάνατο της Μάργκαρετ Θάτσερ ετοιμάζουν για αύριο, Σάββατο, οργανώσεις αναρχικών, βετεράνοι ανθρακωρύχοι και εκπρόσωποι συνδικάτων στην πλατεία Τραφάλγκαρ εν μέσω του Λονδίνου. Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας μέχρι και την ημέρα της κηδείας, καθώς η αστυνομία εκφράζει φόβους για ταραχές.

Αναταραχή προκάλεσαν οι δηλώσεις αμερικανών αξιωματούχων -που βασίστηκαν στις πληροφορίες κατασκόπου του Πενταγώνου- ότι η Βόρειος Κορέα έχει τη δυνατότητα τοποθέτησης πυρηνικής κεφαλής σε βαλλιστικό πύραυλο. «Ανακριβείς» έσπευσε να χαρακτηρίσει τις πληροφορίες εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ενώ η Σεούλ εκτιμά ότι η Πιονγιάνγκ δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει πυραύλους στους οποίους μπορεί να ενσωματωθεί πυρηνική κεφαλή. Στη Νότιο Κορέα ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι.

Με τη γερμανίδα καγκελάριο συναντάται την Παρασκευή ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ξεκινώντας τις πρώτες «αναγνωριστικές» συναντήσεις με Ευρωπαίους ηγέτες μετά την προαναγγελία του για αλλαγή της σχέσης του Λονδίνου με την Ένωση και έπειτα διενέργεια δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι. Ο Κάμερον είχε ξεκινήσει την εβδομάδα περιοδεία σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, την οποία όμως διέκοψε με το θάνατο της Θάτσερ· δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί πότε θα γίνει η επίσκεψη με τον Ολάντ.

Οικονομία

Ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου Λικ Φρίντεν δήλωσε σήμερα, Παρασκευή, ότι η Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα αυξήσουν την συμβολή τους -ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ- στο πακέτο διάσωσης της κυπριακής οικονομίας, παρά τις πληροφορίες ότι το κόστος διάσωσης της Κύπρου θα είναι τελικά υψηλότερο από το αναμενόμενο.

Σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης προβλέπει τη δημιουργία Συντονιστικού Κέντρου για την Αντιμετώπιση του Παραεμπορίου. Σκοπό του είναι να συντονίζει και να συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές για την αντιμετώπιση φαινομένων παράνομου εμπορίου και ενδεικτικά διακίνησης στην αγορά κάθε είδους εμπορευμάτων τα οποία κυκλοφορούν κατά παράβαση των διατάξεων του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, διακινούνται στην αγορά χωρίς τα νόμιμα παραστατικά, διατίθενται χωρίς την απαιτούμενη άδεια, συνιστούν παράνομη απομίμηση προϊόντων ή διακινούνται κατά παράβαση των σχετικών με την προστασία των δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας διατάξεων της κοινοτικής τελωνειακής νομοθεσίας και του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα ενημερώνει σήμερα, Παρασκευή, τους ομολόγους του υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, στο πλαίσιο του άτυπου Eurogroup που συγκαλείται στο Δουβλίνο ο Γ.Στουρνάρας. Στη συνεδρίαση του Eurogroup, πάντως, δεν αναμένονται αποφάσεις για την αποδέσμευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ του Μαρτίου, ωστόσο, η κυβέρνηση ευελπιστεί σε μια πρώτη ισχυρή θετική ένδειξη, καθώς έχει «κλείσει» το θέμα του δημοσιονομικού κενού.

Αθλητισμός

Η Τσέλσι έγινε η πρώτη ομάδα που πήρε την πρόκριση για τους «4» του Europa League, παρά το γεγονός ότι ηττήθηκε με 3-2 από τη Ρουμπίν Καζάν στη Ρωσία. Οι Άγγλοι πήραν το εισιτήριο χάρη στη νίκη τους με 3-1 στο πρώτο ματς στην Αγγλία. Διά πυρός και σιδήρου, η Φενέρμπαχτσε διαφύλαξε το σκορ του πρώτου αγώνα (2-0) και προκρίθηκε μετά την ισοπαλία 1-1 με τη Λάτσιο στη Ρώμη. Στους «4» και η Μπενφίκα που πήρε 1-1 στην Αγγλία από τη Νιούκαστλ και στο πρώτο ματς είχε νικήσει με 3-1. Στα πέναλτι με 4-1 η Βασιλεία πήρε την πρόκριση από την Τότεναμ μετά το 2-2 της κανονικής διάρκειας, σκορ που είχαμε και στο ματς της Αγγλίας και έμεινε και στην παράταση.

Πολλά και σημαντικά είπε ο Γιώργος Δώνης στην συνέντευξη που παραχώρησε στη Nova. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε για τον αγώνα πρωταθλήματος, για το ματς κυπέλλου, αλλά και για το ρόστερ της νέας ομάδας…

Με τέσσερις αγωνιστικές (συν μια της κόκκινης κάρτας) τιμώρησε ο αθλητικός δικαστής τον Νταβίντ Αγκάνθο, για την αποβολή του και όσα έκανε στον αγώνα με τον Ατρόμητο. Ο διαιτητής Στυλιαράς έγραψε στο φύλλο αγώνα για εξύβριση και βάσει αυτού ο αθλητικός δικαστής «τελείωσε» για φέτος τον επιθετικό του Άρη. Έφεση αναμένεται να καταθέσει ο Άρης με την ελπίδα να μειωθεί η ποινή.


ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ κ. ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ IEROVIMA.GR


Αγαπητέ κύριε Ζαφειρίου,

Καταρχάς θέλω να σας πω λίγα λόγια για μένα, αν και δεν μου αρέσει να περιαυτολογώ. επειδή έχω την αίσθηση του λόγου και δεν μου αρέσει να μην λέω φανερά την γνώμη μου, όπως ορισμένοι άλλοι και προπάντων μου αρέσει να μιλάω πραγματικά και αληθινά, θα σας πω.

Ονομάζομαι Γεώργιος Παπαχρήστος. Είμαι οικονομολόγος και μέλος σε πολλά φιλανθρωπικά σωματεία. Έχω μεγαλώσει μέσα στην αγκαλιά της ελληνικής ορθοδόξου εκκλησίας μας, και ιδιαίτερα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κυψέλης. είχα την μεγάλη τιμή να έχω γέροντα μου, τον σοφό Ιερέα Ιωάννη Ράμφο {ας είναι αιωνία η μνήμη του} από τον οποίο έμαθα όλο το τυπικό της εκκλησίας μας, τα καθήκοντα του αναγνώστη και την ψαλτική. Οι συμβουλές του για μένα, ήταν κάτι πιο πολύ από πάτερα, μια και δεν είχα τον πατέρα μου.

Μετά τον πατέρα Ράμφο, είχα και έχω μια άλλη αγία μορφή κοντά μου, τον πατέρα Κωνσταντίνο Βαστάκη, μεγάλο σύμβουλο και πραγματιστή στην σημερινή μας ζωή. Τέλος είχα την χαρά και την τιμή να είμαι στενός φίλος και αφιλοκερδώς σύμβουλος του μακαριστού και αν ζούσε σήμερα, εθνάρχη αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου, από τα χέρια του οποίου την θεια χάρη του αναγνώστου. Δεν θέλω να συνεχίσω παραπάνω, γιατί δεν μου αρέσει να περιαυτολογώ. Ο Κύριος ξέρει για τον καθένα μας. Έρχομαι τώρα σε αυτά που γράψατε, χωρίς να εξετάσετε προηγουμένως τι είναι αυτό το τάγμα του ναού των Ιεροσολύμων και τι κάνει. Καταρχάς δεν θα μιλήσω με μισόλογα. Μου αρέσει να μιλάω στη ζωή μου αληθινά και οχι με κρυμμένα χαρτιά.

ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ.

Όπως ξέρετε, κύριε Ζαφειρίου, σε όλο τον κόσμο υπάρχουν διάφορα τάγματα και ψευδοτάγματα με διαφορετικούς σκοπούς. Στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετά αξιόλογα τάγματα, μεταξύ των οποίων του Αγίου Κωνσταντίνου, του Αγίου Μάρκου, του Αγίου Γεωργίου και της Παμμακάριστου των οφεικιαλκείων του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Από ότι ξέρω όλα τα τάγματα αυτά έχουν κοινό σκοπό. Την φιλανθρωπία. το τάγμα των ναϊτών η αλλιώς το τάγμα του ναού των Ιεροσολύμων, είναι παγκόσμιο τάγμα, με 8.500 μέλη, επιλεγμένα και από όλες τις κοινωνικές τάξεις. Είναι αναγνωρισμένο από τον ΟΗΕ και από το ΝΑΤΟ, ως στρατιωτικό τάγμα, μέσω ΟΗΕ και ΝΑΤΟ, σκοπός του τάγματος είναι η αποστολή τροφίμων και νερού στις αφρικανικές χώρες και όπου ζητούν βοήθεια. στην Ελλάδα, αν και δεν θέλουμε να κάνουμε διαφήμιση {μη γνώτω η δεξιά σου, τι ποιεί η αριστερά σου, λέει ο Κύριος} το έργο μας είναι ανάλογο. Πέρυσι βοηθήσαμε με ιατρικά εργαλεία το νοσοκομείο παίδων Πεντέλης, το ΠΙΚΠΑ, την κιβωτό αγάπης, τα παιδιά με ειδικές ανάγκες του Πειραιά και την θεολογική σχολή της Χάλκης.

ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΥΝΗ ΧΡΟΝΙΑ.

Μέλη στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Αθήνα, είναι οι περισσότεροι χριστιανοί, ορθόδοξοι, το διοικητήριο μας είναι ανοικτό για όλους και είναι στην λεωφ. Βουλιαγμένης. Σαν επικεφαλής του τάγματος είναι παντοτε Άρχιερεύς, πριν την κοίμηση του, Άρχιερεύς μας ήταν ο μητροπολίτης Λεοντουπόλεως, Διονύσιος, εδώ πρέπει να σας πω, ότι πολλοί Άρχιερείς και ιερείς που έχουμε πλησιάσει, ενώ αναγνωρίζουν το έργο μας, φοβούνται όμως μάπες τους πιάσουν {όπως καλή ώρα το δημοσίευμα σας} και τους πουν μασόνους.

Ξεκαθαρίζω ευθέως, δεν είμαστε μασόνοι είμαστε χριστιανικό τάγμα, έχοντας αρχηγό της πίστεως μας τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, συνεχίζω και διερωτώμαι, γιατί κύριε Ζαφειρίου δεν ήρθατε σε επικοινωνία μαζί μας; ποιον θέλατε να βλάψετε με το δημοσίευμα σας αυτό; το τάγμα, τον μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο τον β! τον άγιο Βελεστίνου!!!!

Γνωρίζω τους περισσοτέρους από τους αγίους ιεράρχες. εάν η ήμασταν μασόνοι, θα διακινδύνευα τις γνωριμίες αυτές και να τους εξέθετα!!! δεν θα το έκανα ποτέ αυτό νομικά ότι με γνωρίζετε και εσείς. Δεύτερον ¨¨θα ευλογούσε το τάγμα ο παναγιότατος οικουμενικός πατριάρχης κύριος κύριος Βαρθολομαίος!!! Σας πληροφορώ ότι ήταν πολύ μελετημένος για το τάγμα μας ο παναγιότατος και δεν θα το έκανε, εαν είχε την παραμικρή αμφιβολία.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ.

Είναι άξιος ιεράρχης με μεγάλη αγάπη και ηθος. είδε το έργο μας από κοντά, ερχόμενος ο ίδιος σε όλες τις εκδηλώσεις φιλανθρωπίας και προσφέροντας ο ίδιος τις επιταγές αγάπης  Είναι άξιος Ιεράρχης. Αναφέρατε για την προσφορά του ΠΑΤΡΙΚ ΡΙΑ για την μητρόπολη των Αθηνών. Αντί να πείτε μπράβο που έδωσε ένα ποσό για το σκοπό της ανακαίνισης του καθεδρικού ναού, έρχεστε και λέτε ότι οι μασόνοι έδωσαν στον Αρχιεπίσκοπο λεφτά για τον σκοπό αυτό, ο Πάτρικ πια είναι σύμβουλος του υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ και παγκόσμιος διοικητής του τάγματος. Έχει επισκεφτεί ιδιαιτέρως, μαζί με την κυρία Χίλαρι Κλίντον, τον παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη και άλλους αρχηγούς εκκλησιών και τον παπα Βενέδικτο. Είναι χριστιανός βαπτιστής και πολύ πιστός άνθρωπος.

κύριε Ζαφειρίου,

Αυτά είναι μερικά από το τάγμα των ιπποτών του ναού των Ιεροσολύμων. πιο υπεύθυνος για περισσότερα είναι ο κ. Παύλος Τσολακιάν αυτά που σας γράφω, τα γράφω για ένα και μόνο λόγο, μην γράφετε κάτι, πριν ρωτήσετε πρώτα τι είναι το μηδενί δίκην δικάσεις, άμφι μύθον ακούσεις, είναι πολύ σοφό ρητό.

Τέλος κύριε Ζαφειρίου, αν θέλετε να κτυπήσετε τον μασονισμό, υπάρχουν πάρα πολλοί άλλοι τρόποι. αρκεί να τους πολεμήσετε μπροστά και οχι πισώπλατα. Είναι πιο τίμιο. Ξέρουν οι Έλληνες και γνωρίζουν τα πάντα, μόνο την τύφλα τους δεν ξέρουν για τους πολιτικούς τους, που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση, δεν ξέρουν.

Ευχαριστώ θερμά για την φιλοξενία
ειλικρινά δικός σας
Γεώργιος Παπαχρήστος

Η ΚΙΝΑ ΞΕΚΙΝΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ Η7Ν9

Η Κίνα πρόκειται να ξεκινήσει την παρασκευή εμβολίου για το στέλεχος H7N9 του ιού της γρίπης των πτηνών, που από τον Μάρτιο έχει στοιχίσει τη ζωή σε εννέα ανθρώπους εντός και κοντά στη Σανγκάη, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα. Η παρασκευή του εμβολίου θα ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα και αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα σε επτά μήνες, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το νέο στέλεχος του ιού έχει σχετικά υψηλό ποσοστό θνησιμότητας που αγγίζει το 30% στα 33 κρούσματα που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα, όλα στην ίδια περιοχή. Οι κινεζικές αρχές και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχουν υποβαθμίσει τον κίνδυνο επιδημίας ανακοινώνοντας ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως το νέο στέλεχος του ιού μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Την περασμένη εβδομάδα, ύστερα από τον εντοπισμό του ιού σε περιστέρια κοντά στη Σανγκάη, οι αρχές της πόλης θανάτωσαν πουλερικά και άλλα πτηνά που πωλούνταν στις αγορές της.



"ΘΗΛΕΙΑ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ - ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗΣ - Η GAZPROM ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ

Προς ναυάγιο με ευρύτερες επιπτώσεις στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων και την επιβίωση του κυβερνητικού σχήματος οδεύει η διαδικασία διαδικασία αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ, με αφορμή το κρίσιμο ζήτημα που είχε θέσει ο εκ των βασικών διεκδικητών η ρωσική Gazprom (ο έτερος βασικός διεκδικητής είναι η επίσης ρωσικής Sintez), σχετικά με την εγγυητική επιστολή σε περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Ένωση φέρει εκ των υστέρων κωλύματα στον πλειοδότη, μένει σε εκκρεμότητα.

Οι Ρώσοι επιμένουν ότι πρέπει να διασφαλιστεί το δικαίωμα του πλειοδότη να πάρει πίσω την εγγυητική επιστολή του, σε περίπτωση που κάποιος «τρίτος» προς τον διαγωνισμό, (στην προκειμένη περίπτωση ο λόγος γίνεται για την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ε.Ε.) επιβάλλει όρους οι οποίοι θα κριθούν ασύμφοροι από τον πλειοδότη κάτι που είναι απόλυτα λογικό. Από την στιγμή που απορριφθούν για λόγους που δεν έχυον σχέση με τος όρους του διαγωνισμού που έχει προκηρύξει το ελληνικό δημόσιο, αλλά με έξωθεων παρέμβαση, ποιος ο λόγος να απωλέσουν την εγγυητική επιστολή;

Η Gazprom, απορρίπτει και την πρόταση του, 100% ελεγχόμενου από την τρόικα, ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με την οποία μειώνεται το ποσοστό της απαιτούμενης εγγυητικής επιστολής επί του προτεινόμενου τιμήματος. Η αρχική πρόβλεψη ήταν για 20% και το Ταμείο προσανατολίζεται να ορίσει τώρα μονοψήφιο ποσοστό, αλλά και πάλι είναι πολύ υψηλό το νούμερο.

Ο ισχυρισμός των στελεχών του είναι πώς δεν μπορεί να υπάρξει πλήρης εξάλειψη της εγγυητικής από τους όρους του διαγωνισμού, αλλά πρέπει να παραμείνει ο όρος πώς, εφόσον για κάποιον «ρυθμιστικό λόγο» δεν κατακυρωθεί ο διαγωνισμός στον πλειοδότη, η εγγυητική καταπίπτει υπέρ του Δημοσίου. Δηλαδή θα χάσει ο πλειοδότης (είτε η Sintez είτε η Gazprom) τον διαγωνισμό επειδή στις Βρυξέλλες δεν "γουστάρουν" τους Ρώσους και οι ρώσοι θα πληρώσουν κι από πάνω!

Διατυπώνεται, δε, η παρατήρηση ότι το ύψος του ποσού που θα χάσει σε μια τέτοια περίπτωση η Gazprom, (για την οποία άλλωστε γίνεται η επανεξέταση του θέματος),  θα είναι χαμηλότερο από το αρχικό ποσό των 180 εκ. ευρώ. Υπενθυμίζουμε ότι το εν λόγω ποσό είχε προκύψει με βάση την ενδεικτική προσφορά των 900 εκ. ευρώ που είχε καταθέσει η ρωσική εταιρεία στην αρχική φάση του διαγωνισμού. Τα 180 εκ. ευρώ ήταν το 20% των 900 εκ. ευρώ.

Και επειδή είναι βέβαιο ότι θα είναι χαμηλότερες οι δεσμευτικές προσφορές από τις αρχικές και σε συνδυασμό με τον μονοψήφιο νούμερο στο ΤΑΙΠΕΔ υπολογίζουν ότι η εγγυητική δεν θα είναι πάνω από 50 εκατ. ευρώ, "μόνο". Ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom  Αλεξέι Μίλερ που βρέθηκε δύο φορές τον προηγούμενο μήνα στην Αθήνα, κατέστησε σαφές ότι το αίτημα να μην καταπίπτει η εγγυητική επιστολή σε περίπτωση που ο πλειοδότης, λόγω παρέμβασης τρίτου, βγει εκτός, δεν πρόκειται να αποσυρθεί από ρωσικής πλευράς και σε διαφορετική περίπτωση τουλάχιστον η Gazprom εξέρχεται το διαγωνισμού! Όλα αυτά μετά από τρεις αναβολές στο άνοιγμα των δεσμευτικών προσφορών που έχουν μεταφερθεί τώρα για την ... Μ.Εβδομάδα (Μ.Δευτέρα 29 Απριλίου)

Ερώτημα σε όλα αυτά είναι ο ρόλος της Sintez, η οποία έχει καταθέσει μακράν την καλύτερη πρόταση (καλύτερη και από την Gazprom) αφού για ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ προσφέρει αρχικά 1,9 δισ. περίπου (η προσφορά της Gazprom αφορά μόνο την ΔΕΠΑ).Το ερώτημα δεν είναι αν η Sintez δεχθεί ή όχι το θέμα της εγγυητικής. Δεν θέτει καν θέμα εγγυητικής, αφού για την Sintez δεν μπορούν να υπάρξουν οι ενστάσεις της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού αφου η ίδια δεν είναι παραγωγός φυσικού αερίου, άρα δεν τίθεται ζήτημα μονοπωλίου.

Το ζήτημα είναι αν το Κρεμλίνο σε περίπτωση που η Gazprom αποχωρήσει δεχθεί να εξακολουθήσει η ιδιωτική Sintez να παραμείνει και δεν υπάρξουν έξωθεν πιέσεις για αποχώρησή της... Και τότε, διαγωνισμός, τέλος (η δεύτερη προσφορά της αζερικής με αμερικανικό "καπέλο" SOCAR είναι στο ένα τρίτο της Gazprom), το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων τινάζεται στον αέρα και η κυβέρνηση σύντομα θα πρέπει να βρει μερικά δισ. ευρώ πριν αρχίσει πάλι να κόβει μισθούς και συντάξεις ή να κατάσχει καταθέσεις...

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΜΕ ΠΛΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ... ΣΥΡΙΖΑ

Με την πλάτη του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τα έκανε σαλάτα και προκάλεσε την ακύρωση της ονομαστικής ψηφοφορίας που ο ίδιος είχε ζητήσει, έγινε χθες νόμος του κράτους η σκανδαλώδης τροπολογία, με την οποία η Βουλή παρέχει ασυλία από την κατηγορία της απιστίας σε στελέχη τραπεζών που έδιναν αφειδώς δάνεια σε κόμματα. Με την τροπολογία να έχει ψηφιστεί και να αποτελεί ήδη άρθρο του νομοσχεδίου και με δεδομένο ότι δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία σε ψηφισμένο άρθρο, ο ΣΥΡΙΖΑ διά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του στη Βουλή Δ. Παπαδημούλη απεδέχθη -θέλοντας και μη- την πρόταση του προεδρείου της Βουλής για μετατροπή του αιτήματός του σε ονομαστική επί του συνόλου.

Και ενώ όλα ήταν έτοιμα για την έναρξη της ψηφοφορίας, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης πήρε τον λόγο και διαφοροποιούμενος από τη συναινετική θέση Παπαδημούλη, ακολούθησε τη σκληρή γραμμή του Αριστερού Ρεύματος επιμένοντας σε ψηφοφορία μόνο επί της τροπολογίας και τινάζοντας έτσι στον αέρα τη συνεδρίαση. Ο κ. Παπαδημούλης, προκειμένου να μη συγκρουστεί εντός Ολομέλειας με τον κ. Λαφαζάνη, είπε και αυτός ότι η πρόταση ονομαστικής είναι μόνο για την τροπολογία, με αποτέλεσμα ο Γ. Τραγάκης να εκμεταλλευτεί τον γενικό χαμό και να ανακοινώσει ότι «από τη στιγμή που δεν υπάρχει νέο αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επί του συνόλου, δεν υπάρχει και λόγος για να γίνει». Μάλιστα, αμέσως μετά απευθύνθηκε στην Ολομέλεια ερωτώντας αν το νομοσχέδιο γίνεται δεκτό. Διαπιστώνοντας ότι οι εισηγητές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ λένε «ναι», ανακοίνωσε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ότι το νομοσχέδιο ψηφίστηκε και η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε.

Ολα αυτά, πάντως, προκάλεσαν και την έντονη αντίδραση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, ο οποίος κατήγγειλε ότι η τροπολογία κατατέθηκε «για να γλιτώσουν τους τραπεζίτες από ποινικές ευθύνες για δάνεια που έδωσαν παράνομα στα κόμματα», απειλώντας μάλιστα ότι θα καταθέσει πρόταση μομφής στο προεδρείο, αφού οι βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. που είχαν συνυπογράψει το αίτημα δεν ερωτήθηκαν ποτέ.

Και ενώ ο κ. Παπαδημούλης μίλησε στους δημοσιογράφους για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα λίγη ώρα αργότερα ο Π. Λαφαζάνης προχωρούσε σε ομολογία-σοκ για τα επικοινωνιακά παιχνίδια, λέγοντας: «Μόνοι μας ακυρώσαμε την ονομαστική γιατί θα τη χάναμε, ενώ τώρα το θέμα μένει πολιτικά ανοιχτό».Το κλίμα μπάχαλου που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα, καθώς ο Δ. Παπαδημούλης, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Λαφαζάνη, απάντησε με ειρωνικό και απαξιωτικό τρόπο «Ε, καλά, ο Λαφαζάνης τα λέει αυτά, όχι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος» είπε.


Πάντως, δεν ήταν λίγοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που μετά τα χθεσινά γεγονότα σχημάτισαν την άποψη ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας λάβει και αυτός δάνεια από τράπεζες, έκανε ό,τι μπορούσε προκειμένου να αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο καταψήφισης της τροπολογίας.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Γεγονότα

1204: Πραγματοποιείται η πρώτη Άλωση της Πόλης από τους Σταυροφόρους.

1877: Η Ρωσία κηρύσσει τον πόλεμο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και φθάνει ένα βήμα από την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης.

1961: Ο Ρώσος κοσμοναύτης Yuri Gagarin γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που μπαίνει σε τροχιά γύρω από την Γη.

Γεννήσεις

1871: Ιωάννης Μεταξάς, δικτάτορας.

1940: Herbie Hancock, Αμερικανός τζαζίστας.

Θάνατοι

1945: Franklin Delano Roosevelt, ο μοναδικός πρόεδρος των ΗΠΑ που εξελέγη τέσσερις φορές στο αξίωμα αυτό