12 Απριλίου, 2013

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΡΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Αντιπροσωπεία της Ελληνορωσικής ομάδας Εργασίας για θέματα τουρισμού επισκέφθηκε εχθές τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.  Τα μέλη της Ρωσικής αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον υφυπουργό τουρισμού και αναπληρωτή επικεφαλής βασικού ομοσπονδιακού οργανισμού τουρισμού Evgeny Pisarevskiy ευχαρίστησαν τον Μακαριώτατο για την συνάντηση και αναφέρθηκαν στις σχέσεις Ελλάδας Ρωσίας λέγοντας πως "μαζί συμπληρώνουμε ένα σύμπαν. Άλλωστε είμαστε ορθόδοξοι λαοί κι αυτό μας ενώνει", ενώ τόνισε πως "ο προσκυνηματικός τουρισμός θα είναι το κύριο θέμα της συνεργασίας μας".

Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως τους δύο λαούς μας ενώνει η πίστη και η ιστορία, αναφέρθηκε στην επίσημη επίσκεψή του στη Ρωσία τον περασμένο Μάιο και στις συζητήσεις που είχε με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν για την προώθηση του προσκυνηματικού τουρισμού, ενώ εμφανίστηκε χαρούμενος που υλοποιείται αυτό το πρόγραμμα."Η επικοινωνία μας στηρίζεται στην ανταλλαγή των πνευματικών αξιών, στην κοινή θρησκεία και πνευματική ζωή", τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε πως "θα υπάρξουν σημαντικά οφέλη από την συνεργασία αυτή".

Παρόντες ήταν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος και ο γραμματέας της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Προσκυνηματικών Περιηγήσεων Πανοσ. Αρχιμ. κ. Σπυρίδων Κατραμάδος. Σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Εξωτερικών θα υπογραφεί σύμφωνο συνεργασίας της Ελληνικής Κυβέρνησης με την Ρωσική Κυβέρνηση με μεγάλη έμφαση στον Θρησκευτικό Τουρισμό, ενώ σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης για να συζητηθούν διάφορα θέματα που αφορούν και στις θρησκευτικές περιηγήσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια: