04 Νοεμβρίου, 2012

ΠΕΡΙ ΕΠΑΝΟΔΟΥ TOY ΠΡΩΗΝ ΑΤΤΙΚΗΣ


 Με ανοικτή ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ, να αποφασίσει η ΙΕΡΑΡΧΙΑ
για την Επάνοδο με Εγκόλπιο τον Μοναχού Παντελεήμονα Μπεζενίτη. 
Όσοι αποφάσισαν να επαναφέρουν τον Μπεζενίτη με εγκόλπιο, θα εξηγηθούν 
σύντομα με τον Αγιο Εφραίμ. Να το θυμούνται!

Μακαριώτατε,

Εργασθήκατε σκληρά για να αποδείξετε ότι δεν θέλατε να είσθε ΣΥΝΕΧΕΙΑ κανενός, αλλά ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ. Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος. Και τα καταφέρατε. Σας αγάπησε ο Πιστός Λαός. Και σας εκτίμησαν όλες οι Πτέρυγες της Πολιτικής για την απλότητα σας, για το στέρεο λόγο, για το απλό κήρυγμα σας. Και, ακόμη, και για αρκετές επιλογές Επισκόπων, με άριστο ήθος και ορθόδοξο φρόνημα.

Σας αγάπησαν για τον αφανή τρόπο της φιλανθρωπίας σας. Για τα φάρμακα, για τα Ιατρεία, ακόμη και για την «άφεση αμαρτιών», σε όσους στάθηκαν ΜΙΚΡΟΙ απέναντι Σας. Ε, τώρα, ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να δεχθείτε την επαναφορά του Μπεζενίτη... Και να το θυμάστε: Θα γίνει νέο ανακάτωμα στην Κηφισιά και όχι μόνο. Και θα υπάρξουν πικρίες και εμπόδια στο Έργο των ΔΥΟ Μητροπολιτών, νέων ανθρώπων, που πέρασαν μέχρι σήμερα πολλούς σκοπέλους. ΟΧΙ τέτοιο λάθος.

 Και τούτο, όσο και αν φανεί αστείο: Ο Αγιος Εφραίμ, όπως τιμώρησε τον Μπεζενίτη που ανακάτεψε το Μοναστήρι, θα τιμωρήσει και ΟΣΟΥΣ (άραγε, γιατί;) θα τον επαναφέρουν! Θα το δείτε. ΑΝΟΙΚΤΗ, ΦΑΝΕΡΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ για να ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ!

Ν.Α. 2/11/2012

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελλάδα

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε αναμένεται να ψηφιστούν στη Βουλή τα νέα μέτρα λιτότητας. Το χορό των κινητοποιήσεων ανοίγουν τη Δευτέρα οι δημοσιογράφοι με νέα 24ωρη απεργία. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, τα θεραπευτήρια χρονίων παθήσεων και το ΕΚΑΒ, από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη. Κλειστά θα μείνουν τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα την Τετάρτη. Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με την νέα 48ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ Τρίτη και Τετάρτη. Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια το διήμερο αυτό.
   
Δέκα οδηγοί και ένας ιδιοκτήτης ταξί συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας (Σύνταγμα, Ομόνοια, Μοναστηράκι), με την κατηγορία ότι είχαν «πειράξει» τις ταμειακές μηχανές των οχημάτων τους, καθιστώντας με αυτό τον τρόπο αδύνατη την έκδοση αποδείξεων, ενώ ο ένας είχε παρέμβει και στην ένδειξη του ρολογιού του ταξιμέτρου, ώστε η ένδειξη της ταρίφας να είναι διπλή αντί μονής. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
   
Προβλήματα στις μετακινήσεις θα προκαλέσουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την ερχόμενη εβδομάδα. Ακινητοποιημένα Δευτέρα και Τρίτη μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ, χειροφρένο τραβούν τα ταξί Δευτέρα και Τρίτη. Από τις 10:00 έως τις 13:00 το μεσημέρι της Τρίτης πραγματοποιούν στάση εργασίας οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Ακινητοποιημένα τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός για 48 ώρες από τα ξημερώματα της Τρίτης.
   
Το υπουργείο Υγείας ανάρτησε στην ιστοσελίδα του το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, το οποίο τίθεται σε ισχύ από το Σάββατο 3 Νομβρίου.
   
«Η αλητεία και το ψέμα, για κάποιους, δεν έχουν όρια». Με αυτό τον τρόπο, συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου σχολίασαν δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας, στο οποίο γίνεται αναφορά σε οικογενειακά θέματα του πρώην πρωθυπουργού και ειδικότερα στις σχέσεις του με τη σύζυγό του Άντα.

Κόσμος

Πέντε ημέρες μετά το πέρασμα του κυκλώνα Σάντι, οι Αμερικανοί καλούνται να αντιμετωπίσουν τις πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, την ώρα μάλιστα που πάνω από ένα εκατομμύριο σπίτια και επιχειρήσεις στη Νέα Υόρκη παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση. Οι διακοπές ρεύματος σε συνδυασμό με την έλλειψη πετρελαίου θέρμανσης αποτελούν σοβαρό πρόβλημα για πολλά νοικοκυριά. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν, μάλιστα, επιδείνωση του καιρού με κρύο, βροχές, ακόμα και χιόνια την Τετάρτη και την Πέμπτη.
   
Για τη δολοφονία δύο ανήλικων παιδιών συνελήφθη το Σάββατο στο Μανχάταν μία νταντά, η οποία αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία πρώτου βαθμού. Η 50χρονη Γιοσλίν Ορτέγκα κατηγορείται για το θάνατο της εξάχρονης Λουσία Κριμ και του μικρότερου αδελφού της, Λίο. Η μητέρα των δύο ανήλικων παιδιών, επιστρέφοντας στο σπίτι, βρήκε τα άψυχα σώματά τους μέσα στην μπανιέρα του διαμερίσματος, έχοντας υποστεί πολλαπλά τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο, πιθανώς μαχαίρι.

Με συνεχείς ομιλίες σε πολιτείες που κρατούν τα κλειδιά για το Λευκό Οίκο κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία των Μπαράκ Ομπάμα και Μιτ Ρόμνεϊ. Ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε σε τρεις εκδηλώσεις στο Οχάιο ενώ ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος πραγματοποίησε μία ομιλία στο Ουισκόνσιν και δύο στο Οχάιο. Οι δύο υποψήφιοι πρόκειται μέσα στο Σαββατοκύριακο να εντείνουν τις προσπάθειές τους να προσελκύσουν ψηφοφόρους, την ώρα που οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η μάχη που θα δοθεί θα είναι στήθος με στήθος.
   
Την εκτίμηση ότι η κρίση χρέους που ταλανίζει την Ευρωζώνη θα κρατηήσει τουλάχιστον άλλα πέντε χρόνια ανέφερε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μιλώντας σε συνένελευση συγκέντρωση του κόμματός της. «Όποιος πιστεύει ότι μπορεί η κρίση μπορεί να λυθεί σε ένα ή δύο χρόνια, κάνει λάθος» τόνισε η καγκελάριος, επαναλαμβάνοντας την άποψή της ότι η ΕΕ κινείται στην σωστή κατεύθυνση για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητάς της.

Οικονομία

Από την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου ξεκινά η καταβολή των τελών κυκλοφορίας, που από φέτος θα αναρτώνται στο Διαδίκτυο. Οι πολίτες, είτε με τον κωδικό τους για το Taxisnet είτε με το ΑΦΜ τους, θα μπορούν να βρίσκουν το ειδοποιητήριο πληρωμής, να το τυπώνουν και ακολούθως να το εξοφλούν σε τράπεζες, ταχυδρομεία, εφορίες ή μέσω web banking.
   
Λίγα 24ωρα πριν τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, η κυβέρνηση Ομπάμα δηλώνει ότι τάσσεται υπέρ του νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το βράδυ του Σαββάτου το Mega, ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση είναι υπέρ της νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους -συντάσσεται δηλαδή με τη θέση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
   
Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, «εάν έχει νόημα και ενισχύει την εμπιστοσύνη απέναντι στην Ελλάδα», απορρίπτει παράλληλα «κούρεμα» από τον επίσημο τομέα και προκρίνοντας επαναγορά ομολόγων για τη μείωση του χρέους.

Αθλητισμός

Στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος παραμένει η Μπαρτσελόνα μετά την επικράτησή της με 3-1 επί της Θέλτα στο «Καμπ Νου». Ο Λιονέλ Μέσι δεν κατάφερε να βρει αυτή τη φορά δίχτυα για να το αφιερώσει στο νεογέννητο γιο του. Φωνάζει για το τρίτο γκολ της «Μπάρτσα» η ομάδα του Βίγκο.
   
Την πρώτη ήττα στο γαλλικό πρωτάθλημα, και μάλιστα με ιδιαίτερα οδυνηρό τρόπο, γνώρισε η Παρί Σεν Ζερμέν. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι έχασε στο «Παρκ ντε Πρενς» με 2-1 από τη Σεντ Ετιέν και δίνει την ευκαιρία στις Τουλούζ και Μαρσέιγ να την πιάσουν στην κορυφή εφόσον φέρουν την Κυριακή θετικά αποτελέσματα. Αποβλήθηκε ο Ιμπραΐμοβιτς για «δολοφονική» προβολή στον τερματοφύλακα της Σεντ Ετιέν, Στεφάν Ρουφιέ.
   
Την πικρή γεύση της ήττας στο ιταλικό πρωτάθλημα μετά από σχεδόν ενάμιση χρόνο θυμήθηκε  η Γιουβέντους. Η «βέκια σινιόρα» έχασε στο μεγάλο ντερμπι της 11ης αγωνιστικής από την Ιντερ στο Τορίνο με 3-1 και νιώθει πλέον την ανάσα των «νερατζούρι». Αποδίδοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, η Μίλαν συνέτριψε 5-1 την Κιέβο στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η αυλαία της 11ης αγωνιστικής στο καμπιονάτο.



ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ
 ΚΥΠΡΟΥ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ 
«ΚΑΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ» ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ

 Έντονη ανησυχία για το ενδεχόμενο μιας κακής συμφωνίας με την Τρόικα, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ύστερα από συνάντησή του με τον Υπουργός Εξωτερικών της Ρουμανίας. Είπε επίσης ότι η Κυβέρνηση θα πρέπει να επιτρέψει το διάλογο και τον αντίλογο, ώστε να βρεθεί μια χρυσή τομή.

«Η Κυβέρνηση θέλει συνεργασία, δεν μπορεί όμως να διατάσσει και οι άλλοι να υπακούν. Πρέπει να υπάρξει διάλογος, να υπάρξει λόγος και αντίλογος και να βρεθεί η χρυσή τομή», είπε ο Αρχιεπίσκοπος. Εξέφρασε την άποψη ότι αν δεν υπάρξει ένας διάλογος, αν δεν «μαζέψουν όλοι το μυαλό τους», αν δεν βάλουν κάτω τα πράγματα και να βρουν μια σωστή λύση, τότε «δεν θα πάμε καλά». 

Ερωτηθείς κατά πόσο ανησυχεί για το ενδεχόμενο το κράτος να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του αν δεν υπάρξει συμφωνία με την Τρόικα σύντομα, ο Κύπρου Χρυσόστομος είπε «με ανησυχεί πολύ». «Κάποια συμφωνία θα γίνει με την Τρόικα αλλά ποια συμφωνία; Να διαλύσουμε τα πάντα; Διότι αν θα γίνει μια κακή συμφωνία ο λαός θα υποφέρει», πρόσθεσε.

Είπε επίσης ότι ήδη υπάρχουν αρκετές χιλιάδες που πεινούν σήμερα. «Δεν έπρεπε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, δεν νομίζω ότι αξίζει σε αυτό το λαό να πεινά», είπε. Πρόσθεσε ότι στην εισβολή το 1974 ο κόσμος έφυγε σχεδόν γυμνός, δεν έφερε τίποτα από τα σπίτια του και κανείς δεν πείνασε. Δεν θα ήταν σωστό σήμερα, συμπλήρωσε, να πεινούν χιλιάδες άνθρωποι. 

Σημείωσε ότι αυτή η κατάσταση είναι απαράδεκτη και οφείλεται στη μη έγκαιρη αντιμετώπιση του όλου θέματος. «Αν αντιμετωπιζόταν σωστά δεν θα βρισκόμαστε σε αυτά τα κακά χάλια που είμαστε σήμερα, δυστυχώς», είπε. Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι η Κύπρος δεν θα έπρεπε να είχε  οικονομικό πρόβλημα. «Σίγουρα η οικονομική ύφεση και της Αμερικής και της Ευρώπης θα μας ερχόταν και εδώ αλλά θα ήταν ανεπαίσθητη αν λαμβάναμε γρήγορα μέτρα. Δυστυχώς δεν ελάβαμε», ανέφερε. 

Αναφέροντας ότι για την παρούσα κατάσταση της οικονομίας φταίνε οι πάντες, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι θα έπρεπε όλοι, Κυβέρνηση, πολιτικός κόσμος, οικονομολόγοι με άποψη για την παρούσα οικονομική κατάσταση, να κάτσουν μαζί να δουν το πρόβλημα να πάρουν συλλογικές αποφάσεις έτσι ώστε να βγει η χώρα όσο το δυνατό πιο γρήγορα από την κρίση και εξέφρασε την πεποίθηση υπάρχει δυνατότητα να βγει η Κύπρος από την κρίση.

Ερωτηθείς πώς βλέπει να εξελίσσεται η κατάσταση από εδώ και πέρα, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας είπε «ελπίζω να προσγειωθούν οι πάντες». Εξέφρασε θλίψη για τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσονται τα πράγματα και διερωτήθηκε γιατί δεν μαζεύονται όλοι, να ανταλλάξουν απόψεις ώστε να υπάρξει ένα άριστο αποτέλεσμα για το καλό του τόπου και του λαού.

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΝ...ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ

Το νέο φορολογικό - Τριπλή «επίθεση» 
στα μεσαία εισοδήματα
Ολοκληρώνεται μέρα με τη μέρα το παζλ της νέας φορολογίας εισοδήματος και όπως φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού, το λογαριασμό θα πληρώσουν τα αποκαλούμενα μεσαία εισοδήματα, καθώς θα δεχθούν τριπλή "επίθεση" από το υπουργείο Οικονομικών.Το πρώτο πλήγμα θα προέλθει από τη κατάργηση του γενικού αφορολογήτου των 5.000 ευρώ, το οποίο με βάση το σενάριο που προκρίθηκε, θα δώσει τη θέση του σε μια έκπτωση φόρου 1.950 ευρώ, η οποία θα μειώνεται όσο αυξάνεται το εισόδημα πάνω από τις 18.000 ευρώ. Το αποτέλεσμα είναι ότι εισοδήματα πάνω από 43.000 ευρώ, δεν θα έχουν πλέον κανένα αφορολόγητο. Το δεύτερο πλήγμα θα προέλθει από την εφαρμογή της νέας κλίμακας, η οποία δεν θα έχει παρά μόνο τρεις συντελεστές, με αποτέλεσμα ο ανώτατος συντελεστής 45% να ξεκινάει από τις 48.000 ευρώ αντί των 100.000 ευρώ που εφαρμόζεται σήμερα! 

Ο συνδυασμός των δύο παραπάνω πληγμάτων θα προκαλέσει επιβαρύνσεις που φτάνουν ή ξεπερνούν τις 3.000 ευρώ για εισοδήματα λίγο κάτω ή πάνω από τις 40.000 ευρώ! Το τρίτο πλήγμα θα προέλθει από τη κατάργηση των φοροαπαλλαγών, ακόμα και όσον αφορά στις ιατρικές και νοσοκομειακές δαπάνες, οι οποίες θα παραμείνουν σε ισχύ μόνο για τα χαμηλότερα εισοδήματα. Ως... ασπιρίνη, το υπουργείο Οικονομικών θα φέρει διατάξεις που θα προβλέπουν ότι εισοδήματα από "μπλοκάκι" κι από ακίνητα, τα οποία σήμερα προστίθενται στα εισοδήματα που φορολογούνται με τη κλίμακα, θα φορολογούνται αυτοτελώς με συντελεστές 10 - 45%, κάτι που σημαίνει, όμως, ότι όσοι έχουν εισοδήματα αμιγώς από μισθωτές υπηρεσίες και συντάξεις και φτάνουν στα επίπεδα των 40.000 ευρώ, δεν πρόκειται να έχουν το παραμικρό όφελος. 

Ο αντίλογος του οικονομικού επιτελείου είναι ότι από τη νέα κλίμακα θα ωφεληθούν εισοδήματα έως 25.000 ευρώ και μάλιστα από 1/1/2013 καθώς η παρακράτηση θα γίνεται με τη νέα κλίμακα. Ωστόσο, λόγω της κατάργησης του πρόσθετου αφορολογήτου των παιδιών, ακόμα κι αυτό το μικρό όφελος εξανεμίζεται για όσους έχουν ένα παιδί μετά από τις 12.000 ευρώ, ενώ όσοι χαμηλόμισθοι έχουν δύο παιδιά, θα υποχρεωθούν να καταβάλουν μεγαλύτερο φόρο από τις 10.000 ευρώ και πάνω!!!