06 Ιανουαρίου, 2017

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΕΤΕΛΕΣΘΗ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς τέλεσε σήμερα το πρωί το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμος, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά τα άγια Θεοφάνεια του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού και συλλειτούργησε ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

(ΑΦΙΕΡΩΜΑ) ΤΟ ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΙΟΡΔΑΝΗ ΠΟΤΑΜΟ

 

Τα Άγια Θεοφάνια που εορτάζουμε σήμερα είναι η ανάμνηση της Βάπτισης του Ιησού Χριστού από τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή στον Ιορδάνη ποταμό.Όπως αυτή καταγράφεται στο  Ι. Ευαγγέλιο.

ΤΑ ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

 
Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε,
η τής Τριάδος εφανερώθη προσκύνησις,  
τού γάρ Γεννήτορος η φωνή προσεμαρτύρει σοι, 
 αγαπητόν σε Υιόν ονομάζουσα,  
καί τό Πνεύμα εν είδει περιστεράς,  
εβεβαίου τού λόγου τό ασφαλές. 
 Ο επιφανείς Χριστέ ο Θεός,  
καί τόν κόσμον φωτίσας δόξα σοι. 

 Τα Θεοφάνεια είναι μια από τις μεγάλες Δεσποτικές γιορτές του εκκλησιαστικού έτους. Ονομάζεται και Επιφάνεια, και ημέρα των Φώτων, και γιορτάζεται στις 6 Ιανουαρίου.

Ο ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΝΑ ΩΡΙΜΑΣΕΙ

 

Ο απερχόμενος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προέτρεψε τον εκλεγμένο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να «ωριμάσει», ενώ επέκρινε και τις επιθέσεις του εναντίον των υπηρεσιών Πληροφοριών.

«ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ» ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΡΔΙΚΗ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗ

 

Η Τουρκία και η ευρύτερη περιοχή πληρώνουν το τίμημα για την απόφαση των ΗΠΑ να επιλέξουν τη συριακή, κουρδική πολιτοφυλακή YPG ως εταίρο στη μάχη τους κατά του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίκ.

Η ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΗ EΛΛΗΝΙΚΗ AΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ Ο ΚΕΜΑΛΙΣΜΟΣ

 

1.Η Γενοκτονία  που αμφισβητείται.....Aφορ­μή για το κεί­με­νο αυτό υ­πήρξαν κεί­με­να που δη­μο­σιεύ­θη­καν στον Αθη­να­ϊ­κό και Πε­ρι­φε­ρεια­κό Τύ­πο για το αν χα­ρα­κτη­ρί­ζε­ται ως γε­νο­κτο­νί­α ο α­φα­νι­σμός του ελ­λη­νι­σμού της Α­να­το­λής. Με­ρι­κά δη­μο­σιεύ­μα­τα μά­λι­στα επι­κα­λού­νται τις α­πο­φά­σεις του Ο.Η.Ε. για το πώς ο­ρί­ζε­ται η έν­νοια Γενοκτο­νί­α (διε­θνής ό­ρος η ελ­λη­νο­λα­τι­νι­κή λέ­ξη Genocide).

ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ ΒΙΑΣΥΝΗ

 

Μια λέξη που μπορεί να κρύβει μια ασυγχώρητη υποχώρηση είναι η «κινητικότητα». Αυτήν τη λέξη τη συναντάμε ολοένα και πιο συχνά σε άρθρα, αναφορές και συζητήσεις που γίνονται για το κυπριακό ζήτημα, το οποίο δεν αφορά συνοριακές διαφορές. Ούτε το πρόβλημα είναι η έλλειψη κατανόησης μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

ΟΡΓΗ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!

 

Σάλος έχει προκληθεί στα Σκόπια μετά τη δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών της Σερβίας, ότι ήταν λάθος η αναγνώριση των Σκοπίων ως "Μακεδονία". Μάλιστα, ο Ίβιτσα Ντάντιτς είχε τονίσει ότι αποτελεί προσβολή για τους Έλληνες αυτή η ενέργεια της χώρας του. 

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Κατηγορίες που αφορούν τη συμμετοχή της Πόλας Ρούπα και της 25χρονης που συνελήφθη χθες στον Άγιο Δημήτριο για συμμετοχή σε νέα τρομοκρατική οργάνωση που δεν αφορά στον Επαναστατικό Αγώνα απήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

KΙΝΑ ΚΑΙ ΗΠΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

 

Kίνα και ΗΠΑ βρίσκονται στα πρόθυρα πολέμου. Δυστυχώς δεν πρόκειται για ένα ενδεχόμενο αλλά για ένα πολύ πιθανό σενάριο.  Η Κίνα αποκάλυψε πριν λίγο (από τα κρατικά και φυσικά ελεγχόμενα ΜΜΕ της χώρας) την πρόθεση να βυθίσει-είπε το πότε και το πως- το Αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Ronald Reagan αναφέροντας περιστατικό που μέχρι τώρα είχε μείνει κρυφό.

ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΗΣ CIA ΠΟΥ ΑΝΕΚΡΙΝΕ ΤΟΝ ΣΑΝΤΑΜ ΧΟΥΣΕΪΝ

  

Ο κ. Νίξον είχε ασχοληθεί επισταμένως με την μελέτη της προσωπικότητας του Σαντάμ Χουσεΐν από την ένταξή του CIA το 1998. Ο ρόλος του ήταν να συγκεντρώσει  όσο περισσότερες πληροφορίες έτσι ώστε να καταστεί πιο εύκολη η αποκωδικοποίηση της στρατηγικής του.

Ο ΡΟΛΟΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ

 

Σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρας εξαπέλυσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος. «Δυο χρόνια έχω να δω τον Πρωθυπουργό, από το Μάρτιο του 2015 που συναντηθήκαμε με την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε κατ’ ίδιαν τον έχω δει», δήλωσε.

ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

 

Υψηλόβαθμα στελέχη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών θα καταθέσουν ενώπιων του Κογκρέσου σήμερα, για το θέμα των καταγγελιών κατά της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές του 2016.