06 Ιανουαρίου, 2017

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Κατηγορίες που αφορούν τη συμμετοχή της Πόλας Ρούπα και της 25χρονης που συνελήφθη χθες στον Άγιο Δημήτριο για συμμετοχή σε νέα τρομοκρατική οργάνωση που δεν αφορά στον Επαναστατικό Αγώνα απήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

«Είμαι επαναστάτρια, δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα» δηλώνει η 48χρονη, που κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για αρπαγή ανηλίκου. Μέλος του Επαναστατικού Αγώνα φέρεται να δηλώνει και η νεαρή, που ξεκινά και αυτή απεργία πείνας-δίψας για το παιδί των Μαζιώτη-Ρούπα.

Ανοιχτοί από σήμερα, Παρασκευή μέχρι και τη Δευτέρα θα παραμείνουν σταθμοί του Μετρό, με νέα απόφαση του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη, ώστε να φιλοξενηθούν οι άστεγοι για να προστατευθούν από το επερχόμενο δριμύ κύμα ψύχους. Οι σταθμοί που θα μείνουν ανοιχτοί είναι Ομόνοια, Μοναστηράκι, Μεταξουργείο.

Ο Πειραιάς είναι παραδοσιακά το επίκεντρο των εκδηλώσεων των Θεοφανίων. Εκεί βρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος, ο υπουργός Ναυτιλίας και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον δήμαρχο της Αθήνας βρέθηκαν στη Δεξαμενή, ο πρωθυπουργός στην Αλεξανδρούπολη και ο Κυρ.Μητσοτάκης στη Σαλαμίνα.

Την τελετή Αγιασμού των Υδάτων στη Σαλαμίνα παρακολούθησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η ευχή για θεία φώτιση απαραίτητη, αλλά από μόνη της δεν αρκεί. Χρειάζεται μεγάλη συλλογική προσπάθεια για την εθνική ανασυγκρότηση» σημειώσε.

Μήνυμα φιλίας, συνεργασίας και αποφασιστικότητας απηύθυνε προς πάσα κατεύθυνση ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από την Αλεξανδρούπολη, κατά την ομιλία του στην τελετή του αγιασμού των υδάτων της πόλης. 

«Τείνουμε χείρα συνεργασίας και ταυτόχρονα δηλώνουμε την αποφασιστικότητα μας να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα όπως αυτά απορρέουν από τις διεθνείς συμβάσεις και το διεθνές δίκαιο» τόνισε.

Κόσμος:Την ηγεσία του Ευρωκοινοβουλίου θα διεκδικήσει ο Γκι Φερχόφστατ -πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου και επικεφαλής της Συμμαχίας των Φιλελεύθερων (ALDE). Η υποψηφιότητά του συνοδεύεται και από μανιφέστο.

Η δημοτικότητα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Μέρκελ, αυξήθηκε παρά την τρομοκρατική επίθεση της 19ης Δεκεμβρίου στο Βερολίνο, καθώς η πλειονότητα των Γερμανών δεν ανησυχούν για την τρομοκρατία.

Οι αντάρτες του ΡΚΚ είναι «χωρίς αμφιβολία» πίσω από την επίθεση που σημειώθηκε στη Σμύρνη, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Δικαιοσύνης. Οι έρευνες συνεχίζονται ενώ έχουν ήδη γίνει 18 συλλήψεις.

Ζωντανοί είναι αρκετοί από τους 13 επιβαίνοντες στρατιωτικού ελικοπτέρου της Βενεζουέλας, το οποίο χάθηκε στις 30 Δεκεμβρίου στη ζούγκλα του Αμαζονίου. Το ρωσικής κατασκευής ελικόπτερο εντοπίστηκε σε λόφο από ιθαγενείς που ζουν στην περιοχή.

Bαρύτατες κατηγορίες απαγγέλθηκαν από δικαστήριο της πολιτείας Ιλλινόις εναντίον τεσσάρων Αφροαμερικανών, οι οποίοι κακοποιούσαν επί ώρες έναν 18χρονο λευκό με ειδικές ανάγκες. Το σχετικό βίντεο μεταδόθηκε από κοινωνικά μέσα προκαλώντας σοκ στην αμερικανική κοινή γνώμη.

Οικονομία:H κυβέρνηση στοχεύει να λάβει τον Μάρτιο το ποσό του 1,8 δισ. ευρώ, το οποίο θα δαπανηθεί για την αποπληρωμή οφειλών του κράτους σε ιδιώτες. Αυτό ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, υπογραμμίζοντας ότι, σε αντίθεση με ορισμένα δημοσιεύματα, η εκταμίευση του ποσού αυτού δεν συνδέεται με τη β' αξιολόγηση.

Παρά την ανάκαμψη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στο γ' τρίμηνο 2016, την αύξηση της απασχόλησης και την παραμονή της ιδιωτικής αποταμίευσης σε αρνητικό έδαφος κατά το πρώτο εξάμηνο, ο όγκος του λιανικού εμπορίου ακολούθησε πτωτική πορεία, επισημαίνουν οι αναλυτές της Alpha Bank. Την αρνητική εξέλιξη αποδίδουν στη μείωση του διαθεσίμου εισοδήματος των νοικοκυριών, λόγω της αύξησης των φορολογικών επιβαρύνσεων και της μείωσης των καθαρών κοινωνικών μεταβιβάσεων.

Στη «μεγάλη τομή» που προωθείται μέσω της νομοπαρασκευαστικής διαδικασίας για τη δημιουργία ενοποιημένου φορέα, ο οποίος θα αναλάβει την ολοκλήρωση του κτηματολογίου αναφέρθηκε ο υπουργός ΠΕΝ Γιώργος Σταθάκης σε συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων στο Κτηματολόγιο (ΣΕΚΤ). Ο υπουργός είπε ότι ο ενιαίος φορέας θα είναι μετεξέλιξη της ΕΚΧΑ, θα έχει δημόσιο χαρακτήρα και θα διασφαλίζονται όλες οι θέσεις εργασίας.

Η αύξηση του ΕΦΚ επηρεάζει τις φορολογικές επιβαρύνσεις κατά 3,7 λεπτά για τις βενζίνες, 10 λεπτά για το πετρέλαιο κίνησης και 7 λεπτά για το υγραέριο κίνησης, σημειώνει το υπουργείο Οικονομίας δίνοντας διευκρινίσεις για τις τιμές στα καύσιμα προκειμένου «να προστατεύσει τους πολίτες από λανθασμένες εντυπώσεις». Ωστόσο, προσθέτει, από τα πρώτα διαθέσιμα στοιχεία, η αγορά δείχνει να απορροφά μέρος των αυξήσεων. Αποδίδει δε το φούσκωμα των τιμών στη μεγάλη αύξηση των διεθνών τιμών πετρελαίου.

Η κινεζική οικονομία έκλεισε θετικά το 2016, με τη δραστηριότητα στους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών να σημειώνει ισχυρή αύξηση τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της ιδιωτικής εταιρείας Markit. Ο τομέας υπηρεσιών της Κίνας σημείωσε τον ισχυρότερο ρυθμό ανάπτυξης των τελευταίων 17 μηνών, ενώ ο μεταποιητικός τομέας αυξήθηκε τον Δεκέμβριο σε υψηλό 47 μηνών.

Αθλητισμός: Η αναμέτρηση του Ατρομήτου με την Λεβαδειακό στο Περιστέρι, ανοίγει το Σάββατο την αυλαία της 2ης εξ αναβολής αγωνιστικής στη Σούπερ Λιγκ. Την ίδια μέρα, η ΑΕΚ θα βρεθεί στην Τρίπολη για να αντιμετωπίσει τον Αστέρα. Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός, στο πιο σημαντικό ίσως ματς της αγωνιστικής, θα επισκεφτεί την Κυριακή την Ξάνθη, την ομάδα που βρίσκεται πιο κοντά του από τις υπόλοιπες, στη δεύτερη θέση, αλλά 11 βαθμούς πίσω από τους «ερυθρόλευκους». 

Η αυλαία θα πέσει το βράδυ της Δευτέρας, όταν ο Παναθηναικός υποδεχθεί την Κέρκυρα. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θέλει να πείσει τον Αντουάν Γκριεζμάν να βγάλει την φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης και να φορέσει τη δική της, προσφέροντάς του 258.700 ευρώ την, ξεπερνώντας τις αποδοχές ακόμα και του πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην ομάδα, Πολ Πογκμπά.

Με τον χειρότερο τρόπο μπήκε ο Παναθηναϊκός στη νέα χρονιά! Οι Πράσινοι γνώρισαν την ήττα με 1-0 από τον Πλατανιά στα Χανιά, με γκολ του Μπανανά στο 74ο λεπτό, στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η εξ αναβολής πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Σφαλιάρα για τον Παναθηναϊκό στον πρώτο αγώνα του στο 2017! Οι Πράσινοι ηττήθηκαν στα Χανιά από τον Πλατανιά (Πλατανιάς - Παναθηναϊκός 1-0) στο πλαίσιο της -εξ αναβολής- 1ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ και έχασαν την ευκαιρία να πιάσουν την Ξάνθη στη 2η θέση. Απώλεια βαθμών και για τον Πανιώνιο, ο οποίος έμεινε στην ισοπαλία με τον ΠΑΣ Γιάννινα (Πανιώνιος - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1).
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: