06 Ιανουαρίου, 2017

KΙΝΑ ΚΑΙ ΗΠΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

 

Kίνα και ΗΠΑ βρίσκονται στα πρόθυρα πολέμου. Δυστυχώς δεν πρόκειται για ένα ενδεχόμενο αλλά για ένα πολύ πιθανό σενάριο.  Η Κίνα αποκάλυψε πριν λίγο (από τα κρατικά και φυσικά ελεγχόμενα ΜΜΕ της χώρας) την πρόθεση να βυθίσει-είπε το πότε και το πως- το Αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Ronald Reagan αναφέροντας περιστατικό που μέχρι τώρα είχε μείνει κρυφό.

Η απάντηση της Αμερικής είναι η αποστολή και τρίτου αεροπλανοφόρου στη Νότια Σινική Θάλασσα, το USS Carl Vinson με 7.500 ναύτες και 90 μαχητικά McDonnell Douglas F/A-18 το οποίο θα ενωθεί με το USS Ronald Reagan (CVN-76) και το USS John C Stennis (CVCN-74) από τον Τρίτο Στόλο.

Tα αμερικανικά αεροπλανοφόρα θα βρεθούν αντιμέτωπα με την ομάδα μάχης του μοναδικού Κινεζικού αεροπλανοφόρου, το Liaoning. Παράλληλα προκαλεί αίσθηση το γεγονός πως η Μεσόγειος έχει ‘αδειάσει’ από αμερικανικά αεροπλανοφόρα, για πρώτη φορά εδώ και χρόνια. Τι συμβαίνει; ετοιμάζει σύγκρουση ο Ομπάμα λίγο πριν παραδώσει; 

Πάντως ως απάντηση το Πεκίνο έθεσε τις δυνάμεις PLARF σε πολεμική ετοιμότητα και δεκάδες πύραυλοι DF-21Ds ήταν έτοιμοι για πυροδότηση εναντίον του USS Ronald Reagan, το οποίο ανήκει στον 7ο Στόλο.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: